Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mit nem szabad? Van valakinek...

Mit nem szabad? Van valakinek türelme összeszedni?

Figyelt kérdés
Mit nem szabad, mi az ami kerülendő várandósan? Első babásak vagyunk, mire figyeljünk oda? Étkezésben, mozgásban, bármi másban, ami nekem most fel sem merül, minden érdekel.
2013. márc. 18. 15:48
 1/4 anonim ***** válasza:
83%

kerülendő elvileg:

penészes sajtok, alkohol, drog, cigi, nyers tojásos dolgok, nyers hús (tatárbeefsteak pl.)

a szauna, a forró áztatós fürdő, eleve úszni csak úgy mennék, ha az orvos szerint oké. kerülendőek az extrém sportok, a síelés pl.

étkezésben próbálj minél egészségesebb dolgokat enni, de valószínűleg lesznek olyan hetek, amikor pl. csak pizzát tudsz magadhoz venni, különben minden kijön, ez tök normális, szóval figyelj oda, mit kívánsz, ne görcsölj, ha napokig nem eszel húst:)

kerüld a szénsavas dolgokat, de ha nagyon gáz a gyomrod, nyugodtan próbáld ki rá a hideg kólát.

ne tervezz megerőltető programokat, és tényleg próbálj meg keveset stresszelni!

az alkohol, cigi, drog mellőzése szentírás, de a többi azért egyéni döntés kérdése is, ha meghalsz egy falat camembert sajtért, nyugodtan edd meg!!

ja, ha cicusod van, az alom takarítását most bízd másra.

és nagyon figyelj, hogy vagy felöltözve, sokkal érzékenyebbek vagyunk, vastag talpú cipő és derékmelegítő ilyen pocsék időben!:)

2013. márc. 18. 15:55
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

amit nem szabad: túlzásokba esni :)

kerüld a forró fürdőt, ne emelj nehezet, ne erőltesd meg magad, a szolárium, szauna se tesz jót. ne idegeskedj, ne stresszeld magad (persze, könnyű mondani)

amit nem szabad enni: nyers hús (szushi, tatárbeefstek), lágy tojás - az esetleges fertőzések miatt

ha nyersen eszed a zöldségeket, akkor azokat mosd meg jól, és persze a gyümölcsöket is.

ha tudod, kerüld a nyers hússal való érintkezést, vagy azonnal moss alaposan kezet ( körmöd alatt is :) )

ha lehet, a vegyszereket is kerüld, a wc/fürdő takarítása legyen a párod feladata...

cigi (drog) káros amúgy is, de néha 1-1 pohár bor vagy sör még jól is eshet.

a nagyon szénsavas italokból keverd ki a szénsavat, ha nem tudsz ellenállni.

ne hagyj ki egy orvosi vizsgálatot se

egyél-igyál csinálj mindent, ami jólesik.

szedj b6-ot, magnéziumot és folsavat.

..és boldog babavárást!

2013. márc. 18. 16:06
 3/4 anonim ***** válasza:

Ige, túlzásokba ne ess semmiképpen, pont az előbb volt téma egy másik kérdésnél, hogy mostanában annyi hülyeség is van, amire azt mondják nem szabad.

A legfontosabbak: ne emelj nagyon nehezet, kerüld a forró fürdőt, szaunát (forró=testhőmérsékletűnél melegebb), drogot (de gondolom amúgy sem élsz vele :) ), alkoholból néha fél dl vörösbort szabad, kávéból napi 1 szintén szabad ha kívánod és megszoktad, gyógyszert ne szedj orvosi utasítás nélkül, vagy anélkül hogy megkérdeznéd a dokidat, nyers húst/halat ne egyél. A nyers tojás, penészes sajtok, máj tekintetében nagyon megoszlanak a vélemények, a sógornőm orvos, és ő azt mondta nyugodtan ehetem őket (persze a nyers tojást nem magában, de pl., házi majonézben, tiramisuban nyersen van a tojás), a tojást alaposan le kell mosni mosogatószerrel vagy szappannal és akkor nem lehet baj belőle, a májat meg nem szabad túlzásba vinni, de heti egyszer nyugodtan mehet, és a májkrém nem számít májnak, mert alig van benne máj. :-) Én első gyereknél és most is ugyanúgy takarítottam, egy otthoni takarításnál nincs annyi vegyszer a levegőben ami ártana. :-) Gumikesztyűt meg amúgy is húzok a koszos munkákhoz, szóval így a bőrön keresztül sem tudnak felszívódni a dolgok. Egyedül a penész elleni Szavó spray-t fújja a férjem a fürdőszobába 2-3 hetente mert az elég erős klórszagú, de amúgy megcsinálok mindent.

2013. márc. 18. 16:47
 4/4 anonim ***** válasza:
Ne végezz megerőltető fizikai munkát, vagy ne sportolj megerőltetőn. Pl lovaglás, futás, hasizom-gaykorlatok - most inkább kerüld. Meg egyáltalán, hallgass önmagadra, pihenj, olvass, aludj. Egyél, ha éhes vagy. Azért a várandós kismamák amúgy is érzik, hogy mikor sok a mozgásból, munkából. Ha szédülsz, ülj le, pihenj. Próbálj meg ne stresszelni, pozitívan gondolkodni. Vannak nehéz időszakok is, nekem volt mikor teljesen hisztis voltam, nem bírtam emberekkel lenni (pár óráig), sírtam... Ez is normális :D bár akkor nem gondoltam volna. Olyan érzésem volt, mint menstruációm előtt, olyan feszült voltam, a semmitől. Ha valamiért inkább otthon maradnál, irasd ki magad dokival. Legyen neked most a legfontosabb a baba! Boldog babavárást és gratulálok! 24h km (kislányt várunk és nekünk is első baba)
2013. márc. 18. 16:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!