Volt e valakinek már téves cukorterhelés eredménye?
Figyelt kérdés
A laboros eredményeim tökéletesek de az én cukormérőm teljesen mást mutatott. látta az orvosom is. az eszközt még a diabetikusomtól kaptam az első terhességemnél. újra diabetikusnál kötök ki... de hogy is van ez?
2013. márc. 7. 21:19
1/7 anonim válasza:
Kalibráltasd be, időnként be kell.
2013. márc. 7. 21:26
2/7 frászkarikaborsó válasza:
ugyanakkor mértél amikor a vérvétel történt?
2013. márc. 7. 22:05
3/7 frászkarikaborsó válasza:
egyébként én terhességi cukros voltam és emiatt havonta nézték, és egyszer volt olyan hogy tökéletes laboreredmény született miközben én a méréskor a saját mérőmmel tök rosszat mértem. Mivel az összes többi eredményemen látszott hogy cukros vagyok, szerintem ott elcserélték a laborleleteimet mert nem létezik hogy ekkora különbség legyen, és a mérőm a többi méréskor meg pontos volt.
2013. márc. 7. 22:24
4/7 anonim válasza:
Szia
Hát nem tudom,hogy ez mennyire számít tévesnek,de nekem pl úgy volt,hogy 26 hetesen mentem az első terhelésesre,akkor a 2 óra utáni értékem 7,6 lett..a védőnőm mondta,hogy ez magas.Fogtam magam és elmentem a párommal a kórházba a diabetológiára,ahol adtak újabb beutalót terhelésesre.28 hetesen elmentem az újabb terhelésesre,és a 2 óra utáni eredményem 6,2 lett..ez már tökéletes lett.Megmutattam a védőnőmnek is az újabb eredményt,és ő is elvolt csodálkozva,hogy ez hogy lehet..így már nem is nézünk többször cukrot ezt mondta.
31+2 hkm
2013. márc. 7. 22:50
5/7 A kérdező kommentje:
egyidőben mértem én is és a laboros is, ráadásul a 2 órás mérés ugyanabból a vérmintából származott mégis nagy különbséggel a laborból és a mérőmből.számokban meg ennyi:
éhgyomri az passzolt mind a két mérőből :4.4 az egyórás a laborból lett 4.9, az én mérőm meg 9.3. majd a két órás labor szerint nem hogy csökkent hanem nőtt 5.2-re még az én mérésem 6.4 lett. nos ezek érdekes értékek, és sehogysme jó.
2013. márc. 8. 08:37
6/7 frászkarikaborsó válasza:
nekem is 9 valamennyi volt mikor én mértem, a labor ugyanakkor 5-öt mondott... szerintem tuti a laborban cserélték el, rendszeresen használtam otthon a cukormérőt és tudom hogy nem mért mindig magasat, mert az éhgyomri értékeim mindig jók voltak, az evés utániak meg hol jók, hol rosszak... ismertem már a mérőmet és tudtam hogy ennyire nem lehet szar, még ha picit el is térhet, de ennyivel nem hogy 5 helyett 9-et mér. Sajnálom hogy ezt kell mondanom de ha te is rendszeresen mérsz és jó a mérőd, akkor inkább annak higgy... a laborban is csak emberek dolgoznak, elkeverhetnek simán két vért :(
2013. márc. 8. 11:31
7/7 A kérdező kommentje:
és veled mi lett frászkarikaborsó? vagy még terhes vagy vagy megszültél már??? diétázol a saját méréseredményeid miatt???
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!