Pécsiek! Mik a tapasztalatok a szülészeti klinikai UH-król, NST-kről, Oxytocin terheléses tesztről? Lelkiismeretesen figyelnek a kismamákra és - főleg - a babára?
Amiért a kérdést feltettem: a 12. és 18. heti UH-k idején még másik városban laktunk, itt csak a 30. és 36. heti UH-kra került sor. Problémamentes a terhességem, ennek ellenére mindkét alkalommal rossz érzéssel jöttem le, mert az asszisztens végig időpontokról beszélgetett a mobilján, egyáltalán nem figyelt arra, amit az orvos mondott, a monitorról lemásolta az adatokat, ez rendben is van, de mai szóban hangzott el, az nem került rá a leletre, hanem az alsó rész a legutolsó lelet adatait tartalmazta változatlanul, miközben volt változás pl. méhlepény helyzetében. Már ezzel is kellemetlen helyzetbe hozott, mert magyarázhattam aztán az orvosomnak, hogy más van a leleten, és más hangzott el az UH-t végző orvostól.
Nagyon zavart, hogy az orvos sem szólt ezért, egyáltalán nem éreztem, hogy komolyan veszik a munkájukat.
Az NST-n nagyon kedvesek a szülésznők, sokszor odajönnek, figyelmesek, de közel-s távol nincs ott orvos, gondolom, ha gond lenne, lehívnák, de máshol állítólag addig nem is megy ki a kismama a vizsgálóból, amíg orvos ki nem értékeli az NST-s leletet. Itt pedig csak a név díszeleg a papír alján, aláírás sehol.
Amiért aggódom, hogy túlhordás esetén ezek után milyen lelkiismeretesen vizsgálják vajon a lepény állapotát, egyáltalán csinálnak-e UH-t, vagy csak kétnaponta NST-t, és ha csinálnak is, vajon ugyanolyan futószalagon, oda sem figyelve, mint pl. a 36. hetit.....
Szia!
Sokszor ilyenek voltak velem is az orvosok ott, de hát baromira le vannak terhelve. Ha valami gond lenne, azt úgyis mondanák.
Nekem terheléses tesztem nem volt, és NST-re is máshova jártam, de engem befektettek túlhordás miatt, és utána már nagyon odafigyeltek rám, és mindenkire, aki még ott volt.
Ha van saját orvosod, akkor ő dönti el gondolom, hogy mikor kell befeküdnöd. Én nagyon biztonságban éreztem magam az osztályon, a nővérek nagyon értik a dolgukat és kedvesek is. Volt másnál vészhelyzet, és nagyon profin kezelték, az orvos is mindig ott volt. Ha van még kérdésed, nyugodtan írj!
Szia!
Nagyon kedves vagy, azért megnyugtattál valamelyest. Érdekes dolog a terhesség, az ember sokáig a koraszüléstől tart, utána viszont a túlhordástól, és én tényleg nem azért, mert bármit siettetni akarnék vagy mert kényelmetlen lenne a terhesség, mert egyáltalán nem az, kiválóan viselem, csak a baba miatt aggódnék.
Biztos minden rendben lesz. Mikorra vagy kiírva? Nem biztos, hogy túlhordod, olyan miatt még ne aggódj, ami nem következett be :)
Én nagyon féltem a koraszüléstől és szerettem kismama lenni, szerintem ezért is kellett indítani, akkor 8 nappal voltam a kiírt időpont után. De ez hosszú sztori :) A lényeg úgyis az, hogy minden rendben ment, nagyon odafigyeltek ránk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!