Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Babámnál Nyaki redő vastagság...

Babámnál Nyaki redő vastagság 4 mm, orrcsontja van, chorion biopszia negatív! Van valaki, akinek ilyen értékekkel egészséges babája született? Esetleg 1-2 éves és értelmileg is egészséges?

Figyelt kérdés

#nyaki redő #tarkóredő vastag
2013. márc. 17. 17:41
1 2 3 4 5
 31/48 anonim ***** válasza:
0%
Az a szomorú, hogy akkor mikor az orvosok ekkora magzati nyaki redő mértéket mértek, nem lett senki kellően felvilágosítva, hogy később milyen problémák lehetnek, hiszen 90%-k szülés után azt hallja gratulálunk anyuka egészséges kisbaba. Aztán évek múlva értelmi fogyatékos, autista stb-ként diagnosztizálják, szomorú, hogy ilyen megtörténhet, és nem engedik a szülőknek, hogy még magzati kórban döntsenek a korai szülés mellett. Ha a gyermek autista 100-bó 5 válik önálló felnőtté, a többi egész életében támogatásra szorul, és az értelmi fogyatékosság is nagyon nagy baj. Persze ott a dokik bevédik magukat mert utána már veszélyeztetett terhességként vesznek nyilvántartásba a magzat gyanított kromoszóma rendellenessége miatt, ami egész terhesség alatt rajt a papírokon.
2013. ápr. 18. 09:12
 32/48 anonim ***** válasza:
100%
Én a kettővel ezelőtti hozzászóló vagyok fura amit írsz mert közben én meg pont azt gondolom hogy pl. a fiamat elvetettük volna ha azt mondják hogy tuti autista lesz mert az számomra egy szörnyű betegségnek tűnt akkor. Azóta tudom hogy a spektrum irtó széles és az én fiam egy nagyon enyhe fokban érintett szóval ha őt most ezért elvetettem volna az súlyos hiba lenne/lett volna.
2013. ápr. 18. 09:25
 33/48 A kérdező kommentje:
Az az igazság, hogy a kutatások szerint egy emelkedett tarkóredő értéknek semmi köze az autizmushoz, vagy értelmi fogyatékossághoz. Persze 5-6 mm-nél már valószínűsíthető, hogy lesz valami probléma. Több orvost is megkérdeztünk, az ország legjobbjait, véleményük szerint nagyon ritka eset, hogy határérték feletti redővel és jó kromoszoszóma lelettel szellemi fogyatékos lesz a gyermek. . És ezért megfordítható a kérdés. Miért van az, hogy tök egészséges terhesség után beteg a gyerkőc?
2013. ápr. 18. 10:44
 34/48 A kérdező kommentje:
Van egy új eljárás. Array-vizsgálatnak hívják. Invazív beavatkozással jár, és 138 betegség szűrhető vele. 430.000. Ft. Az autizmust pl kimutatja. De honnan tudhatja az ember, hogy az milyen fokú. Ahogy itt az Anyuka is írta, egy csodálatos kisfiúval lenne szegényebb az élete. Mi sokat gondolkodtunk, hogy csináljuk-e... 1 hete találtam őket, de a doki nem rendelkezik azzal a rutinnal amniocentézis terén, hogy a keze alá feküdjek.. Ha biztos jól szúrna, lehet vállalkoznánk a vizsgálatra...
2013. ápr. 18. 10:51
 35/48 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező,

Hogy vagytok? Azóta történtek újabb vizsgálatok? Minden rendben?

2013. júl. 25. 09:37
 36/48 A kérdező kommentje:
Köszönöm a kérdésed, azóta rendben van minden vizsgálatunk és már nagyon-nagyon várjuk a születését! :) Nagyon formás, szép baba, kb 4 hét múlva megérkezik Hozzánk! :)
2013. aug. 8. 15:23
 37/48 anonim válasza:

nagyon örülök,remélem akkor most már megnyugodtál!

az összes vizsgálaton minden rendben volt?

a sziv ultrahangon, 18. heti ultrahangon, stb?

nálunk ugyanez a helyet, NT 3,3 mm, orrcsont van, chorion biopsziára kedden megyek.

most hogy elolvastam ezt a kérdésedet, az elején kicsit kiborultam hogy hányan írták hogy tarkóredő mellett fogyatékos lett a baba, vagy autista.

aztán végülis jól megnéztem és nekem elég furcsa volt, hogy csomó véleményt írtak anyukák, de mindegyik anyuka 71 százalékban ad hasznos válaszokat ás mindegyiknek értelmi fogyatékos lett a gyermeke.

na de mindegy is, remélem a legjobbakat.

sok boldogságot a picihez!

2013. szept. 1. 08:36
 38/48 A kérdező kommentje:
Szia ! Köszönöm, és meglátod, Nálatok is minden rendben lesz! Írtam is privát üzit! :)
2013. szept. 1. 22:47
 39/48 anonim ***** válasza:

Sziasztok. Most találtam erre a kérdésre, 3 és fél évvel ezelőtt a poklok poklát éltem meg, mert picit magasabb volt a tarkóredő. Nem hagyott nyugodni, orvostól orvosig mentem, hogy valaki nyugtasson meg, míg eljutottam a legjobbhoz.

Minden rendben volt, és ez máig így van, egészséges 3 éves, 2 napja ovis, és ma azt mondta az óvónő hogy korához képest nagyon okos. :D

A tarkóredő nem értelmi fogyatékosságra vagy autizmusra vezethető.

a 71%-os válaszokat szerintem ugyanaz írta.

2013. szept. 3. 22:56
 40/48 anonim válasza:

köszi, hogy válaszoltál! :)

nekem csütörtökön 3,3 volt az érték, tegnap pedig 3,5 lett, Hajdú Krisztináék csinálták az ultrahangot és Bátorfi József a chorion biopsziát, azt mondta a doktornő hogy teljesen normális ez az érték, hogy egy hét alatt ennyit nőtt, mert nő a babával együtt.

Sajnos tegnap találkoztam anyukával is aki szintén múlt héten volt és 4,2volt az érték, tegnap pedig már 7,8 és a folyadék már a derekáig leért. :(

Olyan is volt,akinek 6 mm, orrcsontot háromból egyik orvos sem talált, és az afp-je is szörnyű lett.

41 éves, ők megtartják bármi lesz a picivel.

ez az aggódás nagyon rossz, de minden nap belebotlok ilyen történetekbe, amik pozitivan sültek el és nagyon remélem, hogy mi is ebbe tartozunk majd bele.

én is azt gondolom hogy a 71%os válaszokat ugyanaz a válaszoló írta, és én tényleg nagyon sajnálom hogy ilyen helyzetbe került, de azért hazudni nem kellene vagy ettől talán jobb hogy más anyuka is szétaggódja az agyát? nem tartom korrekt dolognak, dehát ilyen ez az internet világ, bárki bármit leírhat, ilyen esetben meg se fordul a fejünkben hogy igaz e, hiszen miért találna ki ilyet bárki is? úgy látom tévedtem. Egyébként pedig én a-tól z-ig minden kérdést elolvastam itt a neten és ugyanez a 71%os nő szinte mindenhova odaírta a válaszaiat elrettentésként ha valaki tarkóredő miatt aggódott. Perelni is akart, mindent akart.

Tényleg nagyon sajnálom de másokat nem kell ijesztgetni valótlan dolgokkal.

Remélem hogy nem fognak telefonálni, mert akkor tudom hogy baj van, egyébként pedig 3hetet ígértek postán a baba nemével együtt. :)

nagyon örülök az egészséges babádnak, vagyis most már kisfiadnak! :))

2013. szept. 4. 08:32
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!

Adataid védelme fontos számunkra!

Mint a weboldalak többsége az interneten, honlapunk működéséhez és célzott hirdetések megjelenítéséhez mi és hirdetési partnereink is cookie-kat tárolunk az általad használt eszközön. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, a hozzájárulásod szükséges. Erről az adatvédelmi tájékoztatónkban részletes információkhoz juthatsz, illetve bizonyos cookie-k használatával kapcsolatban további lehetőségeid vannak.