Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Babámnál Nyaki redő vastagság...

Babámnál Nyaki redő vastagság 4 mm, orrcsontja van, chorion biopszia negatív! Van valaki, akinek ilyen értékekkel egészséges babája született? Esetleg 1-2 éves és értelmileg is egészséges?

Figyelt kérdés

#nyaki redő #tarkóredő vastag
2013. márc. 17. 17:41
1 2 3 4 5
 11/48 anonim ***** válasza:
27%
Autista lett a kisfiam, és középsúlyos értelmi fogyatékos, picivel volt magasabb a tarkóredő, mint a határ érték!
2013. márc. 18. 06:04
 12/48 anonim ***** válasza:
27%
Utolsó vagyok 2 szer voltunk 4 dimenziós ultrahangon is, ahol mindent rendben találtak.
2013. márc. 18. 08:19
 13/48 anonim ***** válasza:
Szia nagyon sajnálom, hogy ennyi lett az értéketek, és ennyi orvos, is ilyen értéket mért. Nem tudom ebben a helyzetben mi lenne a legjobb így nem is nyilatkozom, ezt nektek kell eldönteni, és felkészülni akár sajnos a legrosszabbra is. Mérlegeljetek, beszéljétek át a férjeddel, Sok erőt és kitartást kívánok!
2013. márc. 18. 08:26
 14/48 A kérdező kommentje:
Nagyon szomorú, ami történt Veletek! Nagyon sajnálom! Az ember nem vágyik nagy dologra, csak hogy egészséges gyermeket hozhasson a világra. Megmondom őszintén, most iszonyatosan félek, hogy mi lesz velünk. De nekünk már nincs döntési jogunk! Az csak a 12. hétig van a szülőknek, utána pedig akkor, ha találnak valami rendellenességet. 4d ultrahang is volt már, a tarkón kívül mindene tökéletes, nagyon formás babának találta a doki! Mivel jók az eredmények, semmi másunk nincs, csak a remény!!! És a szívem szorul össze, ha arra gondolok, hogy a nyaki redő mérés után Mi azonnal be akartuk fejezni a terhességet - épp azért, amit Ti is leírtatok- de már nem tehettük meg. Most pedig azt mondják, nyugi, egészséges!!! Életemben nem imádkoztam soha, de most minden nap megteszem! A 4d- n azt is mondta a doki, hogy az az érdekes, hogy egy ilyen vastagságú NT le szokott nyúlni egészen a babák hátáig, de nálunk csak a nyaka mögött van a folyadék... A másik pedig, hogy pontosan tudom az utolsó menzi
2013. márc. 18. 09:20
 15/48 A kérdező kommentje:
Időpontját - tehát a hetek számolása pontos - de mindig 1,5 héttel nagyobbnak mérik...
2013. márc. 18. 09:32
 16/48 anonim ***** válasza:

Nálunk azt mondta az orvos, ha a 12 héten vastagnak találja ennél a babómnál is a nyaki redőt, befejezi a terhességet!

Ebben állapodtunk meg,de szerencsére nem volt probléma.

Az előzőnél volt döntési jogunk megkérdezték, hogy mit szeretnénk vállaljuk, vagy lezárják a terhességet, de akkor nem világosított fel senki, hogy amennyiben vállaljuk, mi történhet, tönkre mehet egy család élete, a beteg gyermek élete, és a testvérek élete. Belegondolok mi lesz ha mi már nem leszünk mi lesz a gyermekünkkel, nincs olyan nap, hogy ne gondolja ebbe bele.

2013. márc. 18. 09:48
 17/48 anonim ***** válasza:
2-ik válaszoló vagyok azt szeretném kérdezni tőletek hogy a terhesség folyamán mikor már nagyobb volt a baba akkor is mért-e a nyaki redőt és volt-e változás vagy végig egy méret volt ,vagy esetleg nőt ,vagy nem is nézték ?mert nekünk nézi a doki mindig és 16 hetesen 0,2 mm -el vékonyabb volt erre azt mondta hogy az jó de mondjuk én annak a mérésnek hiszek amit 13 hetesen mértek és 3,1 volt viszont a baba méretei alapján 14,5 hetes volt szóval ott azt mondták hogy ez teljesen jó szóval erre írtam azt hogy simán elmérhetik is a dolgot de még egyszer megköszönném ha megirnátok hogy volt-e végig nt mérés a terhességetek alatt és volt-e változás benne.
2013. márc. 18. 09:53
 18/48 anonim ***** válasza:
14 hetesen mértek utoljára 4 dimenziós ultrahangon, akkor csak annyit mondott az orvos csökkent az érték 1 hét alatt sokat, de ehhez a terhességi héthez még mindig magas
2013. márc. 18. 10:06
 19/48 anonim ***** válasza:
szia nálunk a nyaki tarkóredő 3.7 volt, sajnos. Minden más normális érték lett,azonnal küldtek genetikára,el kellett mennem biopszára, de sajnos annyira rosszak lettek az ultrahang leletek, hogy már nem kértem további vizsgálatot, nyaki redő már 7.5 mm, és leért a derekáig!:( Meg kellett szakítani a terhességemet!:(
2013. márc. 18. 10:16
 20/48 A kérdező kommentje:
Nekem az első mérés 11 hét 6 nap= elsőre 3,8mm, jobban megnézve 4,2 mm, 12 hét 4 nap= 3,8 mm, 13 hét 3 nap= 4,2mm, 13 hét 5 nap (itt már 14,5 hetesnek megfelelő az ülőmagasság)= 4 mm. Így összesen 4 különböző orvos eredménye lett szinte azonos. Érdekes, hogy kb 2 hét alatt nem változott az érték semmit. Holnap újra behívtak genetikai uh-ra, újra az első orvos néz meg, ő a legjobb az országban, dr. Hajdú Krisztina, nagyon bízom benne! Én azon gondolkodom sokat, hogy egy normál tarkóredőnél is lehet értelmileg sérült egy babácska, pl vírus, baktérium, mérgezés stb. miatt. Biztosan összefüggés a kettő között?
2013. márc. 18. 12:06
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!