Aki diétásan eszik annak mit kell ennie ill mit nem szabad?

Igaz en mar megszultem, de dietaztam.
reggeli: 2 slim kenyer, sajt, csirkemell sonka, uborka, paprika, retek. Maci kv (keves!) kicsi tejjel.
tizorai: turo natur joghurttak es bele 1 alma vagy 1 korte
ebed: rendeltem az egeszsegkonyhatol, mert ott feltuntetik a ch-t. krumpli, rizs teszta nelkul. Ezeket bulgurral helyettesitettem, ha foztem. A bulgurbol akarmennyit ettem nem ment fel a cukrom.
Uzsonna: szendvics, mint reggel, vagy u.a. Mint a tizorai
vacsora: -//-
a legfontosabb, hogy 2 etkezes kozott 2 oranak el kell telnie es nem szabad semmit enni, nassolni. Csak vizet ittam.
Cukor, csoki, peksutik, gyumolcsos joghurtok, turokrem turorudi stb kizarva.
alig hiztam igy, 7 kgt osszesen. Egeszseges babam lett :).

cukorbeteg diétát kellett csinálnom.
reggelire-vacsorára mindig teljes kiőrlésű kenyeret ettem felvágottal, vajjal, sajttal, nyers zöldségekkel.
tízórai saját készítésű sütemény volt teljes kiőrlésű lisztből, cukormentesen (eritrittel édesítettem) vagy palacsinta hasonlóképpen diétásan
ebédre túrós tészta durum tésztából, csirkepörkölt durum tésztával, bármilyen húsétel barna rizzsel, basmati rizzsel, kukoricás rizzsel, bulgurral (azt is ettem kukoricával), töltött káposzta basmati rizsből.
uzsonna gyümölcs és joghurt (natúr joghurt + édesítő + gyümi)

Nem tudom cukorbeteg vagy-e vagy csak önszorgalomból diétázol, de azt tudd hogy a pékárunak nem a formája hanem az összetétele lényeges, ha teljes kiőrlésű akkor lehet zsemle is, kifli is. A lényeg hogy minél nagyobb arányban teljes kiőrlésű legyen a liszttartalma. A csomagolt cuccok azért jók mert ott fel van tüntetve az összetétel. Nekem már akkor is ugrott fel a cukrom ha olyat ettem aminek csak a fele tk liszt.. és sajnos a barna kenyerek nagyon nagy része ilyen. Nekem kizárólag kettő vált be, vagy az aldiban kapható tk lisztkeverékből otthon sütött kenyér, vagy a ceres tk tönkölybúza kenyere, minden más vitte felfelé a cukromat... de nekem emiatt inzulinoznom is kellett :(
ha nem vagy cukros akkor persze ennyire nem kell szigorúan venni :)
Tudtommal nem vagyok.Ez volt kb a 9. hét körül.Most 17 hetes vagyok,azóta cukrot nem néztek,tehát nem tudom. :-( Így inkább megelőzném,ha lehet.
Honnan tudom,h.pl az ABC-ben amik vannak pékárúk,az említett magos kifli ami barna,meg ami nem magos milyen lisztből van?Volt egy idő mikor csak ezeket ettem,de 2hét alatt megútáltam.Most sima zsemlét eszek.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!