Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Tényleg léteznek abortusztúlélők?

Tényleg léteznek abortusztúlélők?

Figyelt kérdés
2013. márc. 15. 19:44
1 2 3 4
 31/38 anonim ***** válasza:
Bár tudatosan elzárják maguktól azok akik sorozatosan mennek abortuszra, vannak náluk is utóhatásai. Anyósomnak rengeteg abortusza volt, alkoholista lett. Vannak nők, akik csak álmukban szembesülnek a tettükkel. Egy ismerősöm rendszeresen panaszkodott, hogy álmában húscafatok között rohan hallja, hogy sír a gyereke és nem találja. Amikor először mesélte elsírtam magam.
2013. márc. 17. 10:07
 32/38 A kérdező kommentje:
Én elítélem nőt is, aki ilyet tesz. Mert az utolsó döntés a nőé. Én elítélem magát a tettet, a nőt és az orvost is. És itt természetesen EGÉSZSÉGES magzatokról beszélek. A beteg baba elvetetése is gyilkosság, de annak már tényleg nincs értelme, ha megszületik szegény és pár nap múlva meghal.
2013. márc. 17. 10:13
 33/38 anonim ***** válasza:
100%

Én tabletta mellett fogantam. Első gyerek vagyok, nagyon szerettek a szüleim. 30 éves voltam, amikor anyám elmondta... akkor szörnyen éreztem magam... Néha most is, elszorul a torkom, pedig nekem aztán semmilyen rossz élményem, álmom nem volt. De el tudom képzelni, anyám mit érzett az első pár hétben.

Hallottam már olyat, akinél ikrek voltak és kétszer kellett műteni. A mai világban ilyet nem vesznek észre!

Amúgy egy szörnyűség! Most várom a harmadik babát (igaz, mind tervezett), de azt hiszem, képtelen lennék elvetetni, ha véletlenül csúszott volna be valamelyik.

Persze nem akarok ítélkezni, egy barátnőm másodszorra váratlanul terhes lett, ikrekkel (a sors fintora), de olyan anyagi és lelki problémája volt, hogy megértettem, miért akarja elvetetni. Sztem mindegyikük belelőrült volna, ha megtartják. 2 év múlva a férje rákos lett... még él, de ki tudja meddig. Sajnos így "jó" döntés volt az abortusz. De sztem nagyon komoly indok kell!

2013. márc. 18. 10:56
 34/38 anonim ***** válasza:
22%

Szörnyű volt ezeket a kommenteket olvasni :(

Anyukámnak nem volt abortusza, de kisiskolás koromban elkaptam egy mondatot, már nem emlékszem, hogy kinek mondta, de a lényeg az volt, hogy nem voltam "tervezett gyerek", illetve csak 1-2 évvel későbbre terveztek. Tudom, hogy szánalmasan hangzik, de az egész életemre ez rányomta a pecsétjét.

2013. márc. 20. 22:28
 35/38 A kérdező kommentje:
Tudom, milyen érzés. Ezért fogok rá nagyon ügyelni, hogy az én gyerekeim ne tudják meg, hogy nem tervezett babák voltak. Nálunk úgy van, hogy az első gyógyszer mellett, a harmadik meg spirál mellett fogant. De soha nem mondom meg nekik, hogy nem akartuk őket!
2013. márc. 20. 22:33
 36/38 anonim ***** válasza:
Tényleg ne mond és nagyon figyelj arra, hogy másnak se mond! Én is úgy kaptam el ezt a mondatot és évekig nem kérdeztem rá anyukámnál, hogy ez mit jelent, én értelmeztem úgy ahogy tudtam gyerekfejjel. Már nagylány voltam, kamasz, amikor ez szóba jött és elmondta nevetve, hogy ó semmi gond, csak egy évvel nagyobb korkülönbséget terveztek :) Ez megnyugtatott ugyan, de már a baj megvolt :S A kis ovisommal most nyögjük ezt a gyerekpszichológusnál egy vagyonért... ne kövesse el senki ezt a hibát. Az a legfontosabb, hogy a szrkupacot ne görgessük tovább, már elnézést :)
2013. márc. 20. 22:47
 37/38 anonim válasza:
Igen , tényleg léteznek. Amikor én megfogantam anyukám még kiskorú volt . A nagyszüleim abortuszra vitték . Meg van róla a papír. Sikeres volt . Rá 1-2 hónappal se volt anya jobban, voltak tünetei , érezte, hogy valami nem okés. Visstavitték a kórházba .. Láss csodát itt vagyok. Anyukám mint utólag kiderült mikor visszament . 2 petéjű ikrekkel volt terhes. A testvéremen végeztek abortuszt engem nem vettek észre . Ezek után anya foggal körömnel harcolt értem a nővére segítette. Örökbe akartak a nagyszüleim adatni. Most 23 éves vagy . A szüleimmel élek. Apa és anya azóta is együtt vannak . Már 24 éve . Igen van ilyen . Nálan is mikor mesélem sokan szkeptikusak ilyenkor megmutatom a papírokat. Tátva marad az emberek szája a történetemtől pedig szerintem nem lehet olyan ritka. Az abortuszt pedig úgy fogom fel , hogy a testvérem voltaképpen az életét adta értem. Sokat gondolok rá. Jó lett volna ismerni , sokszor van hiányérzetem miatta . Sajnálom ami vele történet sokszor kérdezem miért én és miért nem ő. Az biztos , hogy nekem soha de soha nem lesz abortuszom !!!!!!
2017. jún. 20. 11:06
 38/38 anonim ***** válasza:
Sziasztok! tudom 2013-as poszt és évek teltek el, de van még valaki aki látja, olvassa közületek az üzenetet? Egy életvédő csoport tagja vagyok, nemrég alakult, nagy tervekkel. Nagyon szeretném, ha mindegyikőtök történetét megírhatnám , amiket itt leírtatok. Persze tökéletes anonim módon, név nélkül is. Van egy nyilvános FB oldalunk is, ez itt, és örülnék, ha benéznétek hozzánk a zárt beszélgetős csoportba, ha van kedvetek. Privát üzenetet is írhattok. Megköszönöm, ha jelentkeztek. [link] és [link]
2018. ápr. 18. 16:41
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!