Tényleg léteznek abortusztúlélők?
8. vagyok
Érdekes, hogy milyen sokan érzünk így. Ennyien csak nem élhettünk túl egy abortuszt.:) Azt viszont el tudom képzelni, hogy még ha nem is próbáltak elvetetni minket, akkor is felmerült a dolog és éreztük valamilyen módon, hogy nem várnak minket. Pedig sosem éreztették velem sem a szüleim, sőt sokkal jobban féltenek mindentől, mint a húgomat.
2013. márc. 17. 07:24
Van két nővérem is. Őket mindenki várta. Ők soha nem éreztek úgy, ahogyan én. Persze nálam ebben az érzésben része van a szüleim hozzámállásának is. Mindig olyan voltam számukra mint a láthatatlan ember. Apám szerint első bűnöm, hogy megfogantam, második, hogy megszülettem a harmadik, hogy lány lettem.
2013. márc. 17. 07:39
23/38 A kérdező kommentje:
Hát nekedis jó szemét egy apád van....
De higgyétek el, nem vagyunk feleslegesek, mert vannak gyerekeink. És azt hiszem mi sosem lennénk képesek egy abortuszra ugye?
Szóval még "jó" is van benne, hogy így érzünk:)
Nem lennék képes elvetetni egy babát. Pedig voltam nehéz helyzetben. Amikor mondom, hogy én vele halnék akkor sokan nem értik.
2013. márc. 17. 09:29
25/38 A kérdező kommentje:
Hát én is voltam már 2x ilyen helyzetben de nem vetettem el őket. Ennél undorítóbb és kegyetlenebb dolog nincs.
szerintem sem vagyunk feleslegesek :D azért születtünk h arca és hangja legyünk a meg nem születetteknek. Még akkor is ha az anyukáink csak fejben döntöttek az ab mellett :D
2013. márc. 17. 09:40
Utolsó ilyen beszólásom a negyedik gyermekem születése után volt. Nem terveztük úgymond nem jókor jött, de attól a pillanattól ahogyan kiderült ott van szerettük. Persze voltak fanyalgók. Volt hogy visszahallottuk, hogy nem értik miért nem vetetjük el, mert ha a nővérem el tudta vetetni én is megtehettem volna. Nem értettem. Aztán kicsi lánykám növögetett. Kiderült, hogy tejallergiás. Akkor kaptam egy kedves ismerőstől, hogy na most minek kellett ez a beteg gyerek? A többi érdekét kellett volna nézni az egyénnel szemben. Na akkor én erre azt mondtam, hogy rendben van. Nézzük a többi "érdekét". Hazamegyek, kiválasztom a legproblémásabb gyerekemet és földarabolom. Hiszen a többi érdeke az, hogy megszüntessük a problémákat. Mert számomra az embrió elvetetése ugyanaz mint a születése utáni gyilkosság.
Mielőtt bárki félreértene. Soha nem bírálnám azt aki megteszi, joga van dönteni. Ám azt nem tűröm, hogy engem bántsanak, mert vállaltam a gyermekem.
2013. márc. 17. 09:48
én is nagyon nehéz helyzetbe kerültem mikor terhes lettem. De eszembe se jutott h elvetessem. Mindig azt mondtam h mért őt büntessem,miért őt ítéljem halálra azért mert én hibáztam. Én sohase gondoltam úgy h a problémáimnak mások az okozói. Az h az apja itthagyott az az én hibám. Biztos olyat tettem ami miatt kiábrándult belőlem. 3 nője volt rajtam kívül,és én úgy gondolom h nemvoltam elég jó neki,ezér volt neki más is. Nem hibáztatom őt. Azért se h nemtanulta meg a felelősséget vállalni. Az anyja a mai napig mindent a valaga alá rak,ő anyuci pici fia hiába lesz idén 40. Meg a másik amivel érvel az ellentábor h a magzat nem jogi személy. Mért a kutya az? Mindenki felháborodik ha vki megöli a kutyáját! És a kutyáját megölő gazda is arra hivatkozva teszi h az anyagi helyzete miatt nemtudja tovább tartani. És akk mindenki kérdi mért nem ajándékozza el? De ha vki elveteti a babáját azt mindenki természetesnek veszi. Én is undorítónak tartom ha vki megöli a kutyáját! De az ab is az számomra! Milyen világot élünk ahol az emberek szemében a kutya értékesebb a születendő gyermeknél?
2013. márc. 17. 09:52
29/38 A kérdező kommentje:
Én már lassan szülök, akkora hasam van mintha három baba lenne bennem. De még én is rendszeresen kapom az ilyen beszólásokat, hogy "jobb lenne annak a gyereknek ha már nem lenne". Nehezen tudom feldolgozni. Azt hajtogatják, hogy nem lesz egészséges mert spirál mellett fogant. Hiába jó minden eredménye a picinek minden uh, vérvétel stb, azt mondják, hogy ez a gyerek nem egészséges.
én se ítélem meg azt aki megteszi. Inkább sajnálom őket. Nagy lelki tehernek vannak kitéve. Azt vettem észre,h hiába van a törvény h a nő joga dönteni,sokszor nem a nő dönt ebben. Hanem eldönti helyette a családja,párja,barátai. És addig beszélik tele a fejét h szerencsétlen nő abban a hitben h jót akarnak neki,megteszi. Utána megbánják szinte belerokkannak. Fáj a szivem értük. Megértem őket. Na de azt aki sorozatosan jár ab.ra,és semmi megbánást nem tanúsít mer azthiszi h az ab az egy késői fogamzásgátlás és úgy játszik életekkel ahogy kedve tartja na azokat pokolra kívánom!
2013. márc. 17. 10:01
Kapcsolódó kérdések: