Mikor kezdődtek az alábbi dolgok nálatok, kismamák?
6 hetes terhes vagyok.
A következőkre lennék kiváncsi:
Mikor vettetek fel kismamam ruhát? Nekem úgy fel van puffadva a hasam, hogy már szoritanak a nadrágok.
Mikor mondtátok el a rokonoknak és a munkahelyen? olyan rosszul érzem magam, nem akarom titkolni, de lassan kérdezgetik a munkahelyemen.
Mikor kezdtetek el gondolkozni neveken és a leendő keresztszülőkön?
Mikor kezdtetetk el vásárolni valamit?
Előre is köszönöm.
Én annyira felpuffadtam, és görcseim is voltak, hogy a 7. héten vettem egy nagy kismamafarmert, ami majd leesett rólam, de legalább nem éreztem úgy, hogy megfulladok.
Azóta is azt viselem, most a 21 héten a csípőm is széttágult annyira, hogy még a csípőnadrágok se jönnek fel rám. Melltartó is másik kell, és a felsők is rövidek már. Néha kicsit hülyén nézek ki, de várom a tavaszt, normális nadrágot nem sikerült találnom, pedig nagyvárosban lakom.
Köszönöm, hogy ilyen sokan irtatok.
Nekünk második baba lesz, nagyon sok minden van, kiságy, babakocsi, ruha, hinta stb. csak akkor lesz gond ha fiu, mivel a nagy kislány :)
Nevónk egyáltalán nincs, amikor hallok egy szép nevet, azt felirom, mert elfelejtek mindent újabban.
Nekem nagyon puffad a hasam egyébként is. érdekes módon mig nem vártam babát hetente megkérdezte valamelyik ismerősöm, nem-e vagyok terhes, most meg nem :)
Nálunk a szüleim már tudják, meg néhány barátnőm, aki tudta hogy próbálkozunk, de a munkahelyemen még nem szeretném mondani, mert nem felhőtlen a viszonyom a főnökömmel. De nagyon rosszúl vagyok néha, szaladgálok hol pisilni, hol más miatt... Böfögök egyfolytában...
keresztelő nálunk minden képpen lesz, a lányom is megvan, mi is, bár nem járunk templomba, de ez valahogy szinte elvárás (vidék).
gratulálok a már babázóknak és boldog babavárást kivánok a kismamáknak.
Soha. Kigombolva hordtam a csípőnadrágjaimat végig. Természetesen hosszú pólóval vagy bandázsal.
A szívhang után elmondtuk mindenkinek.
Nincs megkeresztelve a lányunk, de a nevét már a fogantatás előtt tudtunk :)
Vásárlás akkor volt amikor már tudtuk a nemét, a 24. héttől.
Nekem is nagyon hamar szorosak lettek a nadrágok. Én varrtam magamnak széles fekete gumiból egy övet, az volt rajtam, és nem volt begombolva az öv alatt a nadrág. Ezzel kb. a 12 hétig kihúztam, utána már kellett a terhes nadrág.
A munkahelyen és a rokonoknak is a 12. hét után mondtuk el, amikor meglett a kombinált teszt eredménye. Nekem is nagyon rossz volt hazudni amikor a munkahelyen rákérdeztek, de úgy voltam vele hogy még mindig inkább ez, minthogy rossz hírt kelljen közölni, ha a 12. heti vizsgálatig történik valami. (én veszélyeztetett voltam ebből a szempontból PCOS meg IR miatt, de végül semmi baja nem lett szerencsére).
A neveken folyamatosan gondolkoztunk, még a szülés alatt is ment az ötletelés :)
Keresztszülőkön nem gondolkoztunk soha, nincs megkeresztelve.
A vásárlást kb 24 hetesen kezdtem el a babakocsival, aztán szépen sorban a többit :)
Off: Ha nem kereszteli meg valaki a gyerekét, az ugyanúgy egy döntés és példamutatás, mintha megkereszteli. Egyrészt a keresztség ígérete a szülőt "kötelezi" nem a gyereket. Másrészt aki nem kereszteli meg, általában (tisztelet a kivételnek) vagy nem is ad lehetőséget a gyerekének semmilyen vallás megismerésére (mert sokszor maga sem ismeri) vagy "babonaként", toleránsabban kulturális érdekességként tálalja a vallásokat, ami szintén egy irányba való terelés, ha úgy tetszik "kényszerítés".
Végsősoron a gyerek mindkét esetben később dönthet ellenkezőképp, mint a szülei - pl. ismerek csecsemőként megkeresztelt buddhista papnőt és muzulmán-feleséget is.
Szóval csak a szokásos frázisozás helyett, hogy "majd választ", gondoljunk bele, hogy akár megkereszteli a szülő a gyerekét (akár nem), saját hite (vagy nem hite) szerint akar jót neki - és valahogy akképp befolyásolja, ahogy ő választja ki egy darabig az ételét, a ruháit vagy majd az iskoláit.
Köszönöm.
Van 2 kismama nadrágom az első terhességem idejéből, alig várom, hogy hordjam :) Engem rettenetesen szoritnak a nadrágjaim, nem szoktam begombolni és hosszú pulóvert veszek, de igy is kezd látszani, legalábbis az, hogy felvagyok puffadva.
Csütörtökön megyek orvoshoz és azután héten szólok a főnökömnek, a család már nagyjából tudja nagymamám révén :)
Találtam 2 nevet, ami tetszik, de még van időm.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!