Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mikor kezdődtek az alábbi...

Mikor kezdődtek az alábbi dolgok nálatok, kismamák?

Figyelt kérdés

6 hetes terhes vagyok.

A következőkre lennék kiváncsi:

Mikor vettetek fel kismamam ruhát? Nekem úgy fel van puffadva a hasam, hogy már szoritanak a nadrágok.

Mikor mondtátok el a rokonoknak és a munkahelyen? olyan rosszul érzem magam, nem akarom titkolni, de lassan kérdezgetik a munkahelyemen.

Mikor kezdtetek el gondolkozni neveken és a leendő keresztszülőkön?

Mikor kezdtetetk el vásárolni valamit?

Előre is köszönöm.

2013. márc. 15. 07:54
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
Nekem is hamar kezdett nőni a hasam. Akkor vettem elő a kismamaruháimat, amikor már nem fértem bele a normál cuccaimba. Csak a 12 hetes uh után mondtuk el az ismerősöknek (a családban volt, akinek már előbb). A név volt, hogy már a fogantatás előtt megvolt, volt, hogy csak a vége felé sikerült kiatalálni, mi legyen. Az első babánál még mindent kölcsönkaptunk, a másodiknál már sokmindent vettünk, a harmadiktól már nem nagyon kellett vásárolgatni, minden megvolt.
2013. márc. 15. 11:02
 12/19 anonim ***** válasza:

Én annyira felpuffadtam, és görcseim is voltak, hogy a 7. héten vettem egy nagy kismamafarmert, ami majd leesett rólam, de legalább nem éreztem úgy, hogy megfulladok.

Azóta is azt viselem, most a 21 héten a csípőm is széttágult annyira, hogy még a csípőnadrágok se jönnek fel rám. Melltartó is másik kell, és a felsők is rövidek már. Néha kicsit hülyén nézek ki, de várom a tavaszt, normális nadrágot nem sikerült találnom, pedig nagyvárosban lakom.

2013. márc. 15. 12:31
 13/19 A kérdező kommentje:

Köszönöm, hogy ilyen sokan irtatok.

Nekünk második baba lesz, nagyon sok minden van, kiságy, babakocsi, ruha, hinta stb. csak akkor lesz gond ha fiu, mivel a nagy kislány :)

Nevónk egyáltalán nincs, amikor hallok egy szép nevet, azt felirom, mert elfelejtek mindent újabban.

Nekem nagyon puffad a hasam egyébként is. érdekes módon mig nem vártam babát hetente megkérdezte valamelyik ismerősöm, nem-e vagyok terhes, most meg nem :)

Nálunk a szüleim már tudják, meg néhány barátnőm, aki tudta hogy próbálkozunk, de a munkahelyemen még nem szeretném mondani, mert nem felhőtlen a viszonyom a főnökömmel. De nagyon rosszúl vagyok néha, szaladgálok hol pisilni, hol más miatt... Böfögök egyfolytában...

keresztelő nálunk minden képpen lesz, a lányom is megvan, mi is, bár nem járunk templomba, de ez valahogy szinte elvárás (vidék).

gratulálok a már babázóknak és boldog babavárást kivánok a kismamáknak.

2013. márc. 15. 12:50
 14/19 anonim ***** válasza:

Soha. Kigombolva hordtam a csípőnadrágjaimat végig. Természetesen hosszú pólóval vagy bandázsal.

A szívhang után elmondtuk mindenkinek.

Nincs megkeresztelve a lányunk, de a nevét már a fogantatás előtt tudtunk :)

Vásárlás akkor volt amikor már tudtuk a nemét, a 24. héttől.

2013. márc. 15. 15:20
 15/19 frászkarikaborsó ***** válasza:

Nekem is nagyon hamar szorosak lettek a nadrágok. Én varrtam magamnak széles fekete gumiból egy övet, az volt rajtam, és nem volt begombolva az öv alatt a nadrág. Ezzel kb. a 12 hétig kihúztam, utána már kellett a terhes nadrág.

A munkahelyen és a rokonoknak is a 12. hét után mondtuk el, amikor meglett a kombinált teszt eredménye. Nekem is nagyon rossz volt hazudni amikor a munkahelyen rákérdeztek, de úgy voltam vele hogy még mindig inkább ez, minthogy rossz hírt kelljen közölni, ha a 12. heti vizsgálatig történik valami. (én veszélyeztetett voltam ebből a szempontból PCOS meg IR miatt, de végül semmi baja nem lett szerencsére).

A neveken folyamatosan gondolkoztunk, még a szülés alatt is ment az ötletelés :)

Keresztszülőkön nem gondolkoztunk soha, nincs megkeresztelve.

A vásárlást kb 24 hetesen kezdtem el a babakocsival, aztán szépen sorban a többit :)

2013. márc. 15. 15:21
 16/19 anonim ***** válasza:
0%

Off: Ha nem kereszteli meg valaki a gyerekét, az ugyanúgy egy döntés és példamutatás, mintha megkereszteli. Egyrészt a keresztség ígérete a szülőt "kötelezi" nem a gyereket. Másrészt aki nem kereszteli meg, általában (tisztelet a kivételnek) vagy nem is ad lehetőséget a gyerekének semmilyen vallás megismerésére (mert sokszor maga sem ismeri) vagy "babonaként", toleránsabban kulturális érdekességként tálalja a vallásokat, ami szintén egy irányba való terelés, ha úgy tetszik "kényszerítés".

Végsősoron a gyerek mindkét esetben később dönthet ellenkezőképp, mint a szülei - pl. ismerek csecsemőként megkeresztelt buddhista papnőt és muzulmán-feleséget is.

Szóval csak a szokásos frázisozás helyett, hogy "majd választ", gondoljunk bele, hogy akár megkereszteli a szülő a gyerekét (akár nem), saját hite (vagy nem hite) szerint akar jót neki - és valahogy akképp befolyásolja, ahogy ő választja ki egy darabig az ételét, a ruháit vagy majd az iskoláit.

2013. márc. 15. 15:42
 17/19 anonim ***** válasza:
off: A megkeresztelést visszacsinálni tudtommal nem lehet, de megkeresztelkedni bármikor lehet. Nálunk a nagyszüleim erőltették rá a családra, hogy megkereszteljenek engem. Azóta is zavar, hogy nem lehetett beleszólásom.
2013. márc. 16. 09:57
 18/19 anonim ***** válasza:
Augusztusban szültem. Ha jól emlékszem a 12 hetes ultrahang után mondtam el a munkahelyemen.A rokonoknak nem jelentettem be külön...helyettem megtette anyukám :-) kismama ruhát szinte egyáltalán nem vettem, mert a mostani divat nagyon kedvez a kismamáknak. Kismama nadrágom nem volt, azaz barátnőmtől kaptam egyet, de annyira utáltam, hogy a hasamon van valami és állandóan keményedett tőle, hogy sosem hordtam...csak mindig felvettem és alig vártam, hogy levegyem (kb 2szer) inkább leggingjeim voltak. Babacuccot kb úgy a 28-30. hét körül vehettem először....hát igen , de szép is volt!!!!! Tényleg igaz, hogy egy nő életében ez a (egyik) legszebb időszak (azért ami utána van az sem rossz :-D ). Jó babavárást!
2013. márc. 16. 22:45
 19/19 A kérdező kommentje:

Köszönöm.

Van 2 kismama nadrágom az első terhességem idejéből, alig várom, hogy hordjam :) Engem rettenetesen szoritnak a nadrágjaim, nem szoktam begombolni és hosszú pulóvert veszek, de igy is kezd látszani, legalábbis az, hogy felvagyok puffadva.

Csütörtökön megyek orvoshoz és azután héten szólok a főnökömnek, a család már nagyjából tudja nagymamám révén :)

Találtam 2 nevet, ami tetszik, de még van időm.

2013. márc. 17. 09:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!