Kismamak es anyukak! Szerintetek 33. hetes terhessegnel sok a 2054g egy fiu babanak?
Szia!
Nem sok a súlya, főleg, hogy ez egy becsült adat. Lehet 3-400 grammal kevesebb és több is. A fiam a 34. héten 2630 grammal született.
Arra az orrbenyomódásra biztos rákérdeztem volna. Szerintem menj el még egyszer hozzá, hogy nézze meg újra, v az sztk-ba, hogy nézzék be uh-n.
Nekem 30 hetesen volt 1870 gramm, fiú, hát hogy mennyi lesz a vége azt még nem tudjuk (33 hetes vagyok), de az első babám 3800 gramm volt, és 20 perc alatt toltam ki, 1 cm-s vágással. Relatív, hogy mi a nagy baba, az anya genetikai adottságaitól függ mekkora babát tud megszülni, pl. attól hogy mennyire képes tágulni, mennyire széles a medencéje (és ennek nincs köze a soványsághoz-kövérséghez, pici, 50 kilós nőnek is lehet széles a csípője, és 100 kilósnak is lehet, hogy maga a medencéje, a csontok közti távolság az keskeny/kevés).
Amúgy meg a súlybecslés az csak becslés, néhány mért adatból számolják (combcsont hossza, fej átmérő, haskörfogat), ha már picivel odébb teszi a kis x-et az ultrahangos akkor már téves a becslés.
Szóval szerintem ne aggódj a súlya miatt, majd 38 hetesen már viszonylag pontos becslést kapsz. De amúgy sem a súly a sarkalatos pont, hanem a fejkörfogat, az én 3800 grammos babámnak nagykönyv szerinti 34 cm volt, ismerősöm sokkal kisebb babájának 36 cm (császár volt, nem emiatt, de utólag azt mondta a doki, hogy necces lett volna simán megszülnie).
Nekem 32 hetesen mondták, hogy kb 1860 g a fiam. szerintem sem sok, mert azt mondják hogy ilyenkor már heti 150-200 g-ot hízik.
Az orrára viszont tényleg rá kellett volna kérdezned!
Szia.
Én most voltam kedden 32 hetes Uh-on,és nekem olyan 1800 g-ra becsülték,de pont ettől félek,hogy a becslésre nincs mit adni,az is lehet,hogy több a kisfiam súlya,és nekem az a rémálmom,hogy több lesz mint 3500 g.Attól tartok,hogy egy 3 és fél kilósnál több gyereket nem tudnék megszülni hüvelyi úton.Persze nem tudhatom,hiszen első baba,csak a berögződésem,hogy ha nagyobb lesz,akkor szakadni-repedni fogok össze-vissza vele,és ez megijeszt. :/
Azt nem tudom,hogy mitől lehet az orra benyomódva,én még ilyen ,,esettel,, nem találkoztam.
Hogy a kérdésedre is válaszoljak,szerintem a 2054 g teljesen jó súly,nem is nagy nem is kicsi.
Könnyű szülést kívánok neked.
32+3 hkm
Ezt 4D-n mondta az orvos és rá kérdeztem de nem tudott egyértelmű választ adni. Holnap megkérdezem a fogadott orvosomat hogy mitől lehet,én csak valamilyen rendellenességre tudok gondolni. Amúgy sima ultrahangon is megtudják neki nézni vagy állapítani hogy mitől lehet?
Félek nagyon hogy mi lehet ez...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!