Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ha cukormentesen élek évek...

Ha cukormentesen élek évek óta és szénhidrátot is főként csak gyümölcs formájában fogyasztok, akkor van bármi értelme a cukorterheléses vizsgálatnak nálam?

Figyelt kérdés
Őszintén szólva abban sem vagyok biztos, hogy azt a tömény löttyöt meg bírnám inni (citromlével sem). Annyira elszoktam már az átlag számára édestől.

2013. márc. 14. 10:36
1 2 3 4
 21/31 A kérdező kommentje:

20-as, utolsó reakcióm az étkezési tanácsadásra:

Nem szeretem a krumplit, sosem szerettem, pedig próbálkoztam vele már rengetegszer. De nem az én világom. (Sőt most még hányingerem is volt/van tőle.) Rizst, amint írtam is, szoktam néha enni, de nem rajongok érte és nem is létfontosságú étel. A gluténtól csúnya tüneteim vannak, ezért a pékáruk kizárva.

Emellett viszont nagyon változatosan eszem, csak mást, mint a nagy átlag. Ha ismernél, tudnád ezt, és nem kötözködnél itt feleslegesen offolva a kérdést.

2013. márc. 14. 11:58
 22/31 anonim ***** válasza:
38%

NE MENJ EL. Most engem nagyon le fognak pontozni, de nem érdekel, megírom a történetem. Ugyanúgy étkezem, mint te. Nem eszek krumplit, tésztát, rízst nagyon ritkán, cukrot, kenyeret. Anyukám élettársa cukorbeteg (volt), 5 féle gyógyszert evett erre meg a vérnyomására. Áttért erre az étkezésre és egy év alatt elhagyhatta az összes gyógyszerét és jobbak a véreredményei, mint előtte gyógyszerrel, és teljesen tünetmentes. Amikor ott voltam náluk, akkor többször megmértem a vércukrom éhgyomorra és utána étkezés után 2 órával. Tökéletes volt mindig. Én sem akartam elmenni, az orvosom is azt mondta, hogy ha ilyen jók az eredmények, akkor 99%, hogy nem lesz baj. Ennek ellenére kaptam sok hideget, hogy milyen felelőtlen vagyok, ha nem megyek el, és végül elmentem, pedig sokat görcsölgettem akkoriban, pihennem kellett volna. Aznap esett le az első hó, csúszkálva bementem a kórházba reggel 7kor, a sok beteg ember között 2 órát!!! várattak az első vérvételre, egy ideig még a helyét sem adta át senki, ott álltam étlen szomjan, majdnem elájultam, iszonyatosan görcsöltem. Levették a vért, megitatták a tömény cukros löttyöt (amit ugye én nem eszek alapból), majd hazacsúszkáltam, még mindig étlen szomjan 2 óra múlva vissza, még egy vérvétel. Másnap beindult 28 hetesen a szülés, úgy megterhelt ez a nap, befektettek visszatartásra egy hétig infúzió, tüdőérlelő stb., kishíján megszületett a babám. Ez az én történetem. Persze, biztos majd mondják, hogy nem ettől...nem tudom. Hogy nem tett jót, az biztos.

Ha ki is derül, hogy terhességi cukrod van, egy ilyesmi diétára fognak, mint ahogy most étkezel. Bár!!! Amikor bent feküdtem, egy szobában voltam egy terhességi cukros kismamával, és hozták neki a "diétás" étkezést. Mi kaptunk reggelire kenyeret, felvágottat, tejet. Ő ugyan ezt, csak kapott hozzá mézet. Miért is??? Ugyanúgy kapta a brióst tejjel, a behabart lisztes főzeléket. Ez a diétás értrend???

Ez az én történetem. Én mindenkinek azt mondanám, aki úgy érzi, hogy rendesen táplálkozik és eddig minden eredménye jó volt, hogy menj el gyógyszertárba, lehet csináltatni vércukor vizsgálatot ujjbegyből. Reggel éhgyomorra csinálj, aztán menj haza, reggelizz meg, majd 2 óra mőlva menj el. Ha kicsit is magas, akkor csináltasd meg vizsgálatot, ha viszont jó, akkor ne menj el. Ez most ilyen nagy hullám, hogy kell, de a legtöbb európai országban nem csinálnak ilyet, akikhez mindig viszonyítjuk magunkat.

Ha gondolod olvass bele, ez volt az én kérdésem akkor:

http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__terhes..

2013. márc. 14. 12:01
 23/31 frászkarikaborsó ***** válasza:
100%
Igen, van értelme. Én évek óta cukorbeteg diétán voltam más miatt, és mégis terhességi cukros lettem. Ha nem csináltattam volna meg a vizsgálatot akkor nem derül ki, és bizony nálam annyira rossz volt a helyzet hogy gyümölcsöt is alig ehettem a terhesség alatt mert az is felvitte a cukrom. A gyümölcsökben lévő cukor egyébként is gyors felszívódású szénhidrát, cukoranyagcsere szempontjából pl. a barna kenyérnél rosszabb, hirtelen emeli a cukrot. Ha megeszel egy negyed görögdinnyét, azzal kb annyi cukrot viszel be mint a terheléses vizsgálatnál, szóval ha eszel gyümölcsöt akkor semmi bajod nem lesz a cukros löttytől.
2013. márc. 14. 12:03
 24/31 anonim ***** válasza:
100%
20as vagyok.ha itt kezded h gluténérzékeny vagy,ezért nem eszel semmi liszteset,hidd el senki nem igy állt volna a kérdésedhez.akkor javaslom a lisztérzékenyeknek valo dolgokat.
2013. márc. 14. 12:04
 25/31 anonim ***** válasza:
100%

"Ha ki is derül, hogy terhességi cukrod van, egy ilyesmi diétára fognak, mint ahogy most étkezel."

És az hogy derül ki, ha nem elég a diéta, hanem inzulin is kell?

Én olvastam akkor a történetedet, válaszoltam is. Szerintem neked azért indult meg akkor a szülésed, mert extrém módon felhergelted magad a témán. Remélem azért jól vagytok.

2013. márc. 14. 12:06
 26/31 anonim ***** válasza:
77%

Nyilván azért vannak ezek a vizsgálatok, mert kötelező, és nem azért, hogy hm, nem megyek el, mert nincs baj velem. A terhességi cukrot még sokára csinálják, és addigra még sokat változik minden. Ez a vizsgálat nem árt, az a lényeg, hogy a szervezetednek bírnia kell. Amúgy meg a glükóz természetes cukor, nem árt egyikőtöknek sem. Simán ki lehet bírni citromlével is. Én sem vagyok édesség párti, de a gyermekemért megtettem, és még élek :)

37hkm

2013. márc. 14. 12:12
 27/31 A kérdező kommentje:

22-es, köszönöm, hogy írtál. És sajnálom, hogy nálad így alakult.

Most azért kicsit utána keresgéltem és még fals pozitív eredményt is adhat a vizsgálat, ha előtte tartósan alacsony a szénhidrátbevitel. Kérdés, hogy mi számít ez esetben alacsonynak.

2013. márc. 14. 13:07
 28/31 anonim ***** válasza:
51%
Hát a baba miatt a pocakomban máshogy ennék ez igy nem jo neki!!!Én is csak salátáztam meg semmi szénhidrátot nem ettem de mikor megtudtam hogy baba van máshogy ettem..nem is birtam volna csak ilyeneket enni ...kicsi lesz a babád gyerünk enni!!!
2013. márc. 14. 13:12
 29/31 A kérdező kommentje:
Hát, egyelőre az UH-n már majdnem egy héttel nagyobbnak mérték. (Pedig tudjuk, mikor fogant.) És továbbra is jelezném, hogy eszem bőven és változatosan! Főleg így a hányós időszak után. Nem győzök örülni, hogy végre nem látom rögtön viszont azt, amit megettem. :D
2013. márc. 14. 13:47
 30/31 anonim ***** válasza:
64%

22-es, nagyon nincs pár dologban igazad és nem kellene másnak azt a tanácsot adni, hogy a kötelező vizsgálatra, ami a baba életébe is kerülhet, a kérdező ne menjen el. Butaság, tudod! Mert, ha kiderül az esetleges terhességi diabétesz (ami nemcsak a táplálkozástól függ), akkor az értékektől függően vagy diétára fogják (valóban ez a leggyakoribb eset) vagy inzulinra!!! És az utóbbit nem lehet diétával pótolni, ha magas értékekről van szó! És a magzat életébe kerülhet vagy egyéb egészségügyi problémái lehetnek.

Az újjbegyből vett vizsgálat semmire nem jó!!! Egyrészt nem pontos, másrészt nem pótolható a terheléses vizsgálattal. Ha így lenne, akkor az államnak csak jobb lenne, mert olcsóbb is lenne ez a fajta vizsgálat. Nekem van itthon vércukor mérőm, nincs cukorbetegségem, de beszereztem egyet az első terhesség alatt, hogy néha ránézzek. Sokat mértem, vizsgálatok előtt és után, csináltattam külön zsömlés 1 órás vizsgálatot is, volt lötyis 2 órás is. Accu check mérőm van, állítólag jó, de akár 0,4-0,6-os eltérést is mutat. Más az újjbegyből vett vér, és más a vénás vérvétel. Más a lötyis vizsgálat, nem véletlenül cukorral terhelik meg és akkora mennyiséggel és más a tejes zsömlés.

A kórházi étkeztetés semmit nem mond el, ezzel semmit nem mondtál, ami új lenne. Ugyanis a legtöbb állami kórháznak egyszerűen nincs arra pénze, hogy a különböző diétát betartó betegeknek külön-külön étkezésket nyújtson. Nincs erre pénz! És a bélrendszeri megbetegedésekben, pl. egy súlyos gyomor betegségben szenvedőnek is zsömlét hoznak kolbásszal és vagy megeszi és rosszul lesz vagy sem. Igen, nekem is feküdt kórházban rokonom terhességi diabétesszel és ugyanazt a kaját kapta, igen, sajnos. Ő meg tudta azt engedni magának, hogy hozasson magának egészséges diétás ételt.

Ami veled történt, az sajnálatos, de semmi köze a cukorterheléshez, mint olyanhoz. Inkább a szervezet megterheléséhez, ami amiatt is történt, hogy hazamentél és vissza, miközben talán jobb lett volna ott maradni a kórházban, keresni egy csendes helyet és leülni és olvasni pl. Nem is ajánlott járkálni (főleg nem hosszú utakat megtenni) ilyenkor, mert kihat a vizsgálat eredményére, alacsonyabb lehet az érték. Én is fogok menni nemsokára, de elso terhességnél is mentem és autóval járok, így simán elmehetnék a 2 óra alatt valahova máshova várakozni, akár haza is, de nem megyek, mert nem ajánlatos.

6-os vagyok egyébként és annyit tennék még hozzá, így, hogy elolvastam a kérdező hozzászólásait, nem olyan rossz, ha az ember kevesebb szénhidrátot fogyaszt, sőt, az édesség, pékáárú mellőzése kifejezettem jó. Azért, ha valaki ennyire nem fogyaszt szénhidrátot, szerintem jó lenne beszélni legalább egy dietetikussal erről, mégis egy szakember. De nem is ez volt a kérdés. Így én mindenképpen azt tudom csal leírni, hogy a terheléses vizsgálat ebben az esetben is nagyon-nagyon fontos, hiszen a táplálkozástól függetlenül is lehetnek gondok és a baba egészsége és élete a tét.

2013. márc. 14. 14:03
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!