Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Más kismamának is van ilyen...

Más kismamának is van ilyen mániája?

Figyelt kérdés

Amióta csak terhes vagyok, kb 3-4 óránként kézmosási kényszerem van, mert olyankor érzem, hogy koszos a kezem, és ha nem mosom meg, addig jár rajta az agyam, míg meg nem mosom. Ez még mindig megvan, most 20 hetes vagyok, viszont mostanában már ugyanez van a fogmosással. Napi többször fogat kell mosnom, mert nagyon zavar, ha már bármilyen ízt érzek a számban, nem érzema friss ízt, kellemetlenül érzem magam. Fokozódhat ez még tovább? Nem értem miért van ez, pedig nem vagyok alapból egy tisztaság mániás. Persze szeretem a rendet, de nem sikálom fogkefével a járólap fugáját, vagy ilyesmi. Hiába próbálok ellenállni, tehát hogy érzem, hogy mennem kellene, de nem megyek kezet/fogat mosni, egyszerűen addig diszkomfort érzésem van, hiába nincs éppen eszemben. Miért lehet ez és mit kezdjek vele? Tudom, nagyobb bajom sose legyen, de engem ez már kezd zavarni. Nem mindig, mindenhol tudom ezt megoldani, és olyankor egyszerűen elfog a rosszullét.

Köszönöm a válaszokat, véleményeket.

2013. márc. 13. 14:37
1 2
 1/11 A kérdező kommentje:
A fogmosást némileg kiváltja a rágó, de már így is napi több mint egy csomag elmegy, mindig a legerősebb mentolos white rágót rágom, de azzal meg az a baj, hogy max negyed óráig orvosolja a helyzetet. A fogmosás meg a következő evésig, tehát viszonylag tovább nyugton vagyok olyankor.
2013. márc. 13. 14:43
 2/11 anonim ***** válasza:
Nem is baj, ha 3-4 óránként kezet mosol. A fogmosással viszont árthatsz a fogaidnak, és a túl sok rágó sem tesz jót. Ilyenről még nem hallottam, a kézmosásról igen, de az azoknál is előfordul, akik nem terhesek. Mit érzel, ha nem mosod meg? Rossz ízt, vagy émelyegsz, vagy mi?:)
2013. márc. 13. 14:52
 3/11 A kérdező kommentje:
Ha nem mosom meg, rossz ízt érzek a számban, ettől folyamatosan piszkálom a nyelvemmel a fogaimat, aztán rámtör az émelygés, a szédelgés, elkezd kóvályogni a fejem, és mindez egészen hányásig fajul.
2013. márc. 13. 14:56
 4/11 anonim ***** válasza:
És mi lenne ha inkább mindig ennél valamit, akár csak egy falatot, aminek az ízétől nem vagy rosszul? Vagy csak a mentol segít?
2013. márc. 13. 14:57
 5/11 anonim ***** válasza:

A kézmosás nálam is megvan, de nekem van itthon 2 cicám, szóval jobban kell figyelnem. Eddig antibacis' szappant használtunk, de most láttam a boltban az ultra solt. Azon filózok venni kellene, mert ez egy ántsz-es fertőtlenítő.

Ha nem vagyok itthon, akkor fertőtlenítő gélt használok. Csak az zavar, hogy a bőröm már kezd kirepedezni. Egyébként alapból én sem voltam ilyen. Ja és lehet, hogy ez szülés után még rosszabb lesz...

2013. márc. 13. 14:58
 6/11 A kérdező kommentje:
Pedig még rossz és tömött fogam sincs, hogy ezzel magyarázhatnám a kellemetlenség okát.
2013. márc. 13. 15:03
 7/11 anonim ***** válasza:

Nekem a fogmosással volt így.Egyre többet mostam.Volt,hogy csak úgy eszembe jutott és megmostam.

Mondjuk én most valahogy a fogkrém ízét is kívánom:)Olyan friss jó érzés.Van,hogy a nyelvemet sikálom vele 5 percig:)

Kézmosó mániám nincs és már nem is lesz mert tegnapra voltam kiírva:)

2013. márc. 13. 16:12
 8/11 anonim ***** válasza:
Uhh a kézmosásos részt mintha csak én írtam volna.. De mindentől ami nem frissen van tisztítva, mosva undorodom, legyen az ruha vagy valami tárgy.. A távirányítótól pl teljesen felfordul a gyomrom, fertőtlenítő kendővel tisztítom és csak úgy nyúlok hozzá.. Én sem voltam ilyen, ez borzasztó!! 23hkm
2013. márc. 13. 16:21
 9/11 anonim ***** válasza:
Nekem nincs ilyen mániám. Az egyedüli, ami változott, az az, hogy terhesen napi kétszer tusolok (a normál napi egyszeri helyett).
2013. márc. 13. 17:23
 10/11 anonim ***** válasza:
Hát itt nem a terhesség a gond, hanem, hogy ez kényszerbetegség. Nagyon el tud durvulni a helyzet, szóval utána olvasnék, és megpróbálnám még most megoldani a problémát amíg nem olyan vészes!
2013. márc. 14. 07:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!