Kismamak, akik nem hiztatok sokat a terhesseg alatt (kb.10 kg plusszal mentetek szulni) hogyan taplalkoztatok?
Nyilvan nem akarok fogyokurazni es koplalni sem szeretnek,de azert nem akarok felszedni 25-30 kg-t,mint sok ismerosom,mert szerintem az mar nem is egeszseges,es nagyon nehez kesobb leadni.
Szeretnek mozogni is,napi 20-30 perc setara gondoltam,amig nem erzem tul megeroltetonek...
Ettem, amit megkívántam. A nehéz ételekből próbáltam azért mértéket tartani, és sok gyümölcsöt-zöldséget ettem, de nem figyeltem extrán a mennyiségekre, és nem tornáztam.
57 kilóval kezdtem és 64-gyel mentem szülni.
Sógornőm nem egy nagy evő, terhesen sem falt fel mindent, de neki mindkét terhességekor 20-22 kiló jött fel.
Szerintem ebben benne van a genetika is, nem csak a táplálkozás milyensége.
Én az első babával mindent ettem amit megkívántam, mondjuk eleinte nem bírtam húsra se nézni, csak a zöldség és a gyümölcs jöhetett, később meg minden. Így a végére +12kg jött fel, ami szerintem nem annyira sok, és mikor hazajöttem a kórházból ugyanannyi voltam, mint terhesség előtt.
Most a második babával vagyok várandós (11 hetes) és már két kg-ot fogytam, mert hányok és kb semmit nem tudok megenni.
Szerintem ha minden nap sétálsz egy 15-20 percet máris sokat tettél azért, hogy ne hízz el, de ha mondjuk a végégre feljön 15 kg akkor sem kell megijedni, hidd el, szülésnél rengeteg lemegy, utána szoptatásnál meg a maradék is!
Szép babavárást!! :-)
cukorbeteg diétán voltam, sikerült vékonynak maradnom terhesség alatt és után is. 13 kilót szedtem fel de nem látszott meg, és le is ment egyből. Most már alig vagyok 50, szülés után egy hónappal. Ha nincs semmi bajod, a diétát akkor is ajánlom bátran mert egészséges és a babára semennyire nem ártalmas.
természetesen mivel semmi bajod nincs, ennyire szigorúan nem kell számolnod, csak az alapelveket tartsd be és akkor tuti nem száll el a súlyod.
Első lányommal amikor terhes lettem akkor 12kg körül lehettem amikor mentem szülni. Sokat lépcsőztem, mert ahol lakunk nincs lift és a harmadikon lakunk. :) Sokat sétáltam, és végig dolgoztam a 12dik hétig. Amire én akkor figyeltem az az, hogy tudatosan nem ettem sokszor édességet. Persze volt olyan amikor minden nap egy egy cukor lecsúszott de volt olyan amikor csak heti 1x ettem csak sütit.
Most a második babámat várom 18 hetes vagyok még nem híztam. Viszont most nem is kívánom az édességet. csak a zöldség gyümölcs és túró, tej, tojás az amit kívánok, na meg a husi. Igaz tornázok is napi szinten. Kismama tornát csinálom. Igaz én előtte is napi szinten mozogtam. Mi lesz még később nem tudom.
Én első terhességnél 11kg-ot híztam a másodikkal 12-t, a harmadikkal pedig 8-t.
És megmondom őszintén, hogy semmire sem figyeltem az égvilágon. Azt ettem amit megkívántam, de nálam mindig változott, hogy mi volt az. pl az elején kívántam ugyan az édeset, de csak a fagyit- amit nem is szeretek alapesetben, és sokat nem bírtam megenni abból sem. Aztán inkább savanyút, ez a korszak után ismét az édes jött, de egyébként étvágyam nemsok volt végig. Az hogy édeset ettem ne úgy gondoljátok, hogy zabáltam a csokit-meg a péksütiket- ááá ilyet nem is ettem nagyon. Ilyenek voltak, hgoy kakaót ittam reggelire, utána ebédre pl grzíes tésztát egy tálkával, és banán-alma ilyenek.
Voltak napok mikor szinte csak tejet-kakaót és kiflit bírtam enni mert nagyon érzetem a gyomorsavamat. Meg tejbegrízt és krumplipürét.
:))
Nem vagyok se sovány-se kövér, nem túlsúllyal kezdtem a terhességet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!