Lehet ettől valami baja a babámnak? - Nagyon aggódok.
Köszönöm szépen a megnyugtató válaszokat. :)
Kedves Utolsó! Neked pedig köszönöm a sok-sok tippet, majd bevetek belőlük néhányat! Egyébként a C-vitamin miért ártalmas a picinek? - Nekem a háziorvos azt mondta, hogy a felesleg úgy is hamar kiürül a vizelettel így szedhetem nyugodtan. De akkor most szedjem vagy ne?
Láz csillapítására lehet szedni Panadolt-t? -Ugyanis azt is a háziorvosom ajánlotta de most már akkor ebben sem vagyok oylan biztos. :/
Ha csak hőemelkedésem vana kb 37,4°C az is árthat a picinek?
Mégegyzser köszönöm szépen a válaszokat, remélem a mi picikénk is nagyon erős baba és észre sem veszi ezt a megfázást, vagy mit :)
Mi is megemelt C-vitamint szedtünk a párommal, ha betegek voltunk, végső esetben nyúltunk gyógyszerhez. Aztán az egyik terhesgondozáson rosszul lett a férjem, úgyhogy őt előbb ultrahangozták, mint engem. :))
Vesehomokot találtak, úgyhogy azóta is vízhatjó kúrán van.
Ezt találtam róla:
"Arra viszont oda kell figyelni, hogy a C-vitamin a szervezetben kémiai anyagokká (oxaláttá) bomlik le, és ez ürül a vizelettel. A vesekövek háromnegyede kalcium-oxalátból áll, így emiatt mégiscsak gátat kell szabni a mértéktelen (napi 4 g-ot meghaladó) C-vitamin fogyasztásnak."
Ő 1000mg-at szedett.
Torokfájásra tudom ajánlani, hogy feketeretekbe mézet töltesz, hagyod állni pár órát, majd naponta többször egy evőkanállal fogyasztasz belőle.
Ha köhögni kezdesz, akkor pedig az izlandi zuzmó szirupot ajánlom. A lázat pedig csillapítsd.
Ha lázas vagy (37,5 felett), nyugodtan szedj olyan lázcsillapítót, amit lehet ilyenkor (Rubophen, Algopirin). A hőemelkedéssel nem kell foglalkozni, a baba hője magasabb a tiédnél valamivel, így nem érzékeli.
Köszönöm szépen, a mézet így is minden reggel esszem mióta beteg vagyok, de lehet ma csinálok ilyen feketeretkes mézet. :) Mondjuk Nálam ezzel csak az a gond, hogy elég sokszor van epegörcsöm, és azthiszem a retek az pont olyan amit nem tanácsos ennem. De azért megpróbálom, maximum ha érzem, hogy nem jó a gyomromnak akkor visszatérek a sima mézre :)
Akkor a C-vitaminnal én is vigyázok, mert én napi 1000 mg-ot szedek most hogy beteg vagyok. :/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!