Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Én egy öt hetes kismama...

Én egy öt hetes kismama vagyok. A ház amiben élünk részben penészes, ráadásul a kutyusunk is egy légtérben él velünk. Nagyon aggódok, hogy valami baja lesz a babámnak ezektől a körülményektől. Okozhat ez gondokat? Esetleg kismama hasonló helyzetben?

Figyelt kérdés
2008. dec. 28. 22:03
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
66%
hat az a helyzet hogy se a penesz se a kutya nem jo
2008. dec. 28. 22:06
 2/11 anonim ***** válasza:
41%

A penész a nehezebben fogható dolog, de a kutyáról könnyen lehet intézkedni. Rakd ki az udvarra, vagy ajándékozd el. Nem egészséges dolog terhesként egy lakásban élni vele.

A penésszel is jó lenne kezdeni valamit, talán egy jó kis klórmeszes meszelés elbánna vele (nálunk is ez vált be). Meg a sok szellőztetés.

2008. dec. 28. 22:12
 3/11 anonim ***** válasza:
79%
Az fini lehet én az előbb ettem penészes szilvát, mentem is a wc-re...én is undorodok a penésztől na meg a szagától, mondjuk a szilván nem éreztem. Csinálj vele valamit, de kutyát ne add oda senkinek!!! Sztem a kutyának semmi köze hozzá h terhes vagy e vagy nem... illetve ha egy légtérbe van veled.
2008. dec. 28. 22:22
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
majd ha jönnek a melegebb idők,fessetek ki,és a falfestékbe tegyetek penészedésgátlót.a nyáron célszerűbb,akkor még mindig kismama leszel,és a baba a friss otthonba érkezhet :) addigra a kutyus is kikerülhet a légtérből.
2008. dec. 28. 22:22
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

A kutya nem árt, ha elég tiszta és nem puszilgatod. Semmiképp ne adj rajta túl, tartsd meg, a lényeg, hogy tiszta legyen. A penészt esetleg festéssel és sok szellőztetéssel ha jobb idő lesz, talán ki tudod írtani.

De mindenképp közöld ezeket az orvosoddal.

Boldog babavárást!

2008. dec. 28. 22:33
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
A legfontosabb teendőid a következők: 1. Nyáron érdemes penészgátló festékkel lemeszelned az egész házat. 2. A kedvenc kutyáról nem kell lemondanod, el kell vinni az állatorvoshoz féregteleníteni, egyéb valami védőoltást beadni, erről egyeztesd az állatorvossal az egészséged és a baba egészsége érdekében. Én szívből ajánlom, mégis jobb udvarra vinni a kutyát a szőrhullás miatt, ez nem tesz jót a babának.
2008. dec. 29. 00:55
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
Ja igen, a lakás folyamatos szellőztetése az egyik legfontosabb teendő, napi 2-3-szor 15 perc elegendő ahhoz, hogy megtelítődjön az oxigén a házban. És az is fontos, amiről sokan megfeledkeznek, hogy minden helyiségben ne legyenek zsúfoltak a bútorok, mert ez az egyik oka a penészesedésnek!
2008. dec. 29. 01:00
 8/11 anonim ***** válasza:
100%

Én 6 hetes vagyok nálunk is van kutya a házban és sajna penészedünk is,(nem sikerül befejezni a hszigetelést és ott ahol nincs penészedik a fal) Én tudom javasolni,hogy sima hypoval fujátok le várni vele pár percet és letörölni,majd jól kiszelöztetni.Mintha ott se lett volna.Ne te csináld, kérd meg a párod mert elég kegyetlen,szaga van.Mi kiszoktatjuk tavasztól a kutyust akár féltékeny is lehet a babára és megtámadhatja.És tényleg nem túl egeszséges ha a baba majd a kutya szörben kuszik mászik,mert akárhogy takaritunk vlahol mindig marad.

Boldog baba várást!

2008. dec. 29. 07:45
 9/11 anonim ***** válasza:
Semmi bajod nem lessz nyugodj meg.És a pici kutya is maradhat a lakásban.öreg anyáink,hogy éltek penészben vájogban azt ettek amire telt,kutya,macska,disznó,juh,egér.mellett nőtek fel éltek és laktak.külömböző betegség és virus mellett.és boldogan szülték az egészséges gyerekeket,hidd el,hogy nem lessz semmi baja nyugodj meg és éld a kis életed.szia
2008. dec. 29. 11:15
 10/11 anonim ***** válasza:
Lehet kapni penészölőt.Ez van a dobozára is irva.Zöld fulyokás,mi az OBI-ban vettük,olyan 2000ft körül.Befulytuk vele és el is tünt.
2008. dec. 29. 17:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!