Lehet ettől valami baja a babámnak? - Nagyon aggódok.
A torokfájás orrfolyás nem gond(sós vizes gargarizálás nagyon jó, fokhagyma,C vitamin dögivel,mézes tea),de a láz okozhat problémát.De egyáltalán nem biztos, hogy okoz is!!!Szerintem el kéne menned dokihoz, hogy kiírjon lázcsillapítót amit ilyenkor szedhetsz,és lehet jó lenne ha kivennél szabit, és kipihennéd a betegséget minél hamarabb!
De ne aggódj,rendben lesz minden!
Nyugodj meg nem lesz semmi baja ettől még a babádnak. Én is voltam megfázva egyszer a terhesség elején, és a közepén is. Egy kis torokfájástól, orrfolyástól semmi baja nem lesz. A lényeg, amire ilyenkor figyelni kell, hogy ne legyen tartósan magas lázad. Én a helyedben tekintettel az influenza szezonra orvoshoz mennék, mert most a te esetedben nem biztos, hogy csak egy mezei megfázásról van szó. Én is dolgoztam, de én csak megfáztam. Rengeteg mézes, citromos kamillateát ittam, és kamillateával gőzöltem naponta 10 percet. Nekem nem volt hőemelkedésem sem.De mondom, bajt csak a tartós magas láz tud okozni, úgyhogy a legfontosabb, hogy azt elkerüld!
30 hkm
Szia!
Én is 8 hetesen kaptam el valami vírust. Pihenj sokat, én homeogene-t szedtem, és ahogy előttem írják, sok mézes tea. Ha lázad nincs, akkor nem lesz probléma. Én táppénzre jöttem pihenni, első a bébi! Jobbulást! 12hkm
Érdemes lenne megnézetni magad egy dokival mielőbb.
Két dolog az, ami jelen esetben árthat a babának:
- némelyik virus (oscillococcinum-ot lehet szedni megelőzés céljából, de mindenképpen egyeztess erről is az orvosoddal)
- tartós, magas láz, 38 feletti. Ebben az esetben a HÜTŐFÜRDŐ TILOS!!! Borogatás karra, lábra, homlokra, lenge öltözet, rengeteg folyadék nem hidegen, nem forrón, hanem hüvösen. Belladonna, Aconitum homeopátiás készitmények segithetnek orvosi javaslat mellett. Krumplit lehet lereszelni, azzal a lábat beborogatni egy éjjelre (nylont rakj alá, mert különben foltot hagy a lepedőn). Hagyma, foghagyma (antivirális hatású!) kilószámra fogyasztandó, méz szobahőmérsékleten, C-vitamin nagy dózisban TILOS! az első trimeszterben.
Egyébként meg ne aggódj, a babák erősek, sokat birnak. Ha amúgy egészséges babácska, akkor nem lesz baja egy kis megfázástól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!