Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Anyósom duzzog, mert nem...

Anyósom duzzog, mert nem szeretnénk előre tudni a babánk nemét, de Ő belehal a kíváncsiságba. Még messze a szülés. Hogy beszéljem ezt meg vele, h meg is értse?

Figyelt kérdés

Nekünk annyira mindegy, hogy kisfiún vagy kislányunk lesz, mert ugyan annyira örülnénk, bármelyik lesz is. Így a férjem felvetette, hogy mi lenne, ha meglepi lenne a babánk neme, és csak szüléskor derülne ki. :) Nekem tetszett az ötlet.

25 hetes kismama vagyok, szóval még odébb van a szülés, de anyósom nap mint nap "zaklat", hogy legalább akkor hagy jöjjön el velem az UH-ra és majd neki belesúgja a fülébe a doki a baba nemét, mert ő nem bírja már ki, annyira fúrja az oldalát a kíváncsiság. De én ezt nem akarom! Akkor veszítene az egész dolog a varázsából. Meg anyósom könnyen elszólja magát, így lehet véletlen elmondaná nekünk..

Szerintetek? Vagy meg kéne engednem, hogy eljöjjön velem?

2013. márc. 7. 08:46
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:

Szia! Szerintem tiszteletben kellene tartania a döntéseteket. 25 hetes vagy, már nem sok van vissza. Szerintem ne engedd, hogy elmenjen az ultrahangra. Inkább a férjed mondja meg neki, hogy ez a döntésetek és nem fogtok rajta változtatni már. Bele fog nyugodni egy idő után. Ha ő megtudja, tuti kiderül. Gondolj csak bele, ha mondjuk kislány és vesz neki egy rózsaszín ruhácskát. Egyből tudni fogjátok....

Nekem a barátnőm nem árulta el, hogy fiú lesz e vagy lány, pedig ők tudták, csak nem akarták elmondani. Ez azért volt így rossz, mert mindenki elkezdett kérdezőskődni, keresztkérdéseket feltenni nekik, ők meg direkt átvágták az embert....

De ha ti sem tudjátok, szerintem így nagyon-nagyon jó! Senki sem tudja és ez így tökéletes!

A másik, hogy mikor az első babámmal voltam terhes, elmentünk a 20. heti ultrahangra, ahol az ultrahang végén, ha látták a baba nemét, megmondták. De úgy sikeredett, hogy az elején, amikor a doki elkezdte mérni a combcsontot, a férjemmel ketten egyszerre kiáltottunk fel, hogy kisfiú! Egyértelműen ki lehetett venni a képen, hogy fiú. Ezzel csak azt akarom mondani, hogy ha nagyon egyértelmű, lehet te is észre fogod venni akaratodon kívül, hogy milyen nemű a baba. Nah ezért sem jó, ha ott az anyós, mert majd nekiáll tippelni....

2013. márc. 7. 09:00
 12/21 anonim ***** válasza:
85%

Gondolom, már beszéltetek vele erről. Ha ezek ellenére nem érti meg, és duzzog, hát duzzogjon. Majd megbékél, ha megszületik az unoka.

Ne engedj neki, és ha már most ilyen, számíts rá, hogy később sem lesz vele egyszerű.

2013. márc. 7. 09:01
 13/21 anonim ***** válasza:
61%

25 hetes vagyok én is, de csak múlt hèten mutatta meg magát, addig èrt a fene, hogy na mi lesz:)'átérzem anyósod helyzetét:)

Van már egy lányom, neki mindenből rózsaszínt vettem, őt tudtuk 18 hetesen mi lesz!

Rózsaszín babakocsi, rózsaszín csajos ruhák, ágynemű, pléd minden lányos!

Ha elmegyek a boltba, mindig megnézem a baba ruhákat!

Csak pl. Tesco!

Vannak a lányos rózsaszín, fiús kék ruhák, és van az unisex fehér, vagy bézs, de azzal az a baj, hogy fiús rajta a minta!

Oroszlán, viziló, tigris, krokodil, majom van rajta!

Szóval hiába a színe unisex, a minta fiús rajta!

Na múlt héten kiderült Fiam lesz!

Ez olyan élmény! Most már vásárolom a fiú ruhákat, a rózsaszín babakocsit eladom, kinéztem, megrendeltem egy szürke narancsot, szóval ez is olyan izgalmas, hogy az ember vásárol, és nem csak a fehéret sárgát zöldet kell venni, hanem ami tényleg csajos, vagy kispasis.

Na meg jönnek majd látogatóba, ők sem tudják majd mit hozzanak!?

Na meg az unisex egy lányom nem mutat jól...

Pláne mikor a baba pici, kopasz, meg nem mondaná senki hogy fiú vagy lány, a ruhája javít a helyzeten:) tudom, lányom egy pelenkában simá lehetett volna fiú is.

2013. márc. 7. 09:02
 14/21 anonim ***** válasza:
100%

Kedves 10-es!

Nem én kamuztam, én sem hiszem el, hogy ennyire el lehet nézni a mai világban a modern technológiával a babák nemét, de így történt. Nem én kamuzok, hanem a férjem unokatesójának a felesége valószínűleg baromira kislányt akart és beleélte magát. De halál komoly, hogy a 26 hetes uh után facebook-on kikürtölték, hogy kislányuk lesz és mégis fiúk született.

Erre én viccesen megjegyeztem, hogy útközben kukija nőtt? Nyilván tisztában vagyok vele, hogy nem.

Hozzáteszem az anyukán nem is nagyon látszott az öröm, meg még most sem, hogy fia lett. És ezt nem csak én látom így.

Nálunk egyébként a 33 hetes uh-ig nem látták, hogy mi lesz. És akkor sem látták a kukiját, mert pont eltakarták a lábai, csak a kis heréi látszódtak, de ebből is egyértelmű volt ugye, hogy fiú lesz.

2013. márc. 7. 09:07
 15/21 A kérdező kommentje:

Hát nem tudom, én nagyon aranyos kis unisex ruhákat találtam, ami lányon is cuki. Állatkásak-kutyusos, macis, feliratosak, stb. :) De semmiből sem tart venni néhány rózsaszín rucit, miután megszületik a baba..szerintem. Babakocsiból meg amúgy sem vennék olyan színűt, ami csak az egyik nemű babának jó.

Férjem mondta már anyósnak, hogy a baba neme titok marad :) akkor úgy is tűnt, h megértette, de azért engem telefonon rendszeresen kérlel, hátha engedek neki. Csak rossz ez az állandó nyaggatás..már kezd kicsit zavarni :)

2013. márc. 7. 09:08
 16/21 anonim ***** válasza:

Amikor a második gyermekemet vártam én sem akartam tudni.....de a férjem igen. UH-n mondom a dokinak,h én azt szeretném ha meglepi lenne,de a párom kíváncsi,úgy mondja meg neki,h ne halljam. Felírta egy papírra,amikor kikísért átadta a páromnak. Párom elolvasta és boldogan megkérdezte "és ez már biztos?!?"--Na ekkor le lett lőve a meglepi,mert tudtam,h fiút szeretne.

Én nem vinném be anyóst,mert nem tudja majd megállni,h elmondja valakinek.

2013. márc. 7. 09:35
 17/21 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon egyszerű.

Kérdezzétek meg tőle, hogy ő mit szeretne?

-Kisfiút?

-Miért mama, akkor a kislánynak nem fog örülni?

-Jaj hát dehogynem.

-akkor meg nem mindegy? Majd kiderül, ha megszületett, a lényeg, hogy egészséges legyen.

Jobban tenné, ha beletörődne, és nem keltené feleslegesen a feszültséget.

2013. márc. 7. 09:40
 18/21 anonim ***** válasza:
100%

Megértelek. Bár nálunk a kíváncsiság győzött. Az elsőt 20 hetesen tudtuk meg, hogy fiú, a másodikat a 12 hetes uh-on.

Mindig tudtuk, hogy legalább 2 gyerekünk lesz. Már az elsőnek is uniszex cuccokat vettünk, ha a kicsi lány lenne, ne kelljen újabb vagyont a boltban hagyni.

Nem jött be, de majd a harmadik.

Nem szeretném előre tudni a harmadik nemét, legyen meglepi. Minden uniszex, így ebből a szemszögből nézve oly mindegy.

Felnőtt emberek vagytok, normálisan közlöd vele, hogy nem tudhatja ő sem. Ha ti nem szeretnétek tudni, akkor ő se tudja meg előbb.

Tényleg elvesztené a varázsát.

2013. márc. 7. 10:52
 19/21 anonim ***** válasza:

Szia az elso babanal tudtuk ,h mi lessz a neme. elis mondtuk a CSALADNAK .ennek ellener masnap az egesz orszag tudta h kislanyom lessz :D,ja es azt is mikor kiderult h terhes vagyok ,mar a 6.heten...

na itt megfogadtuk a ferjemmel ,hogy tobb ilyen nemlessz ,nemfog tudni senki semmit ami nem ra tartozik.

a masodik babanal csak a 12.heten jelentettuk be h terhes vagyok. es mindenkinek aztmondtuk h a baba nemet nemtudjuk ,pedig tudjuk,de csak mi ketten a ferjemmel ,senkinek nem mondjuk el.anyosom van a legjobban belebetegedve h nem hirdetheti ki a mikrofonba,mert nemtud semmit. olyanokkal probalkozik h majd o vesz kisagyat neki ,mondjam meg h rozsaszin v kek legyen -mondtam libazold az jo mind a kettonek :D es meg hasonlo trukkokkel.

engem nagyon idegesitett a dolog . es szerintem hogyha nektek ez meglepetes,mert ahogy irtad teljessen mind1 ,akkor neki meg aztan igazan teljessen mind1, nem az o gyereke lessz ... mennyen csak veled, kiserjen el noiorvoshoz -aztan varjon meg a rendelobe :D v mond meg az orvosnak h mondja azt az anyosodnak h nemlat az uhn semmit mert segget forditott...ugyis eloszor teged fog behivni egyedul,legalabbis nalunk ugyszokott lenni...anyosod meg ugysem ert az uh-hoz....

2013. márc. 7. 12:48
 20/21 anonim ***** válasza:
Én több mint egy hónapot feküdtem bennt a szülészeten szülés előtt. Bizony, volt olyan anyuka akinek az UH-n úgy látták, hogy kislánya lesz és kisfia született. Igaz, nem a legmodernebb UH van nálunk. Mindenből rózsaszínt vettek. Így a kicsi fiúcska szép rózsaszín rugikban feszített az első napokban. Az uniszex ruhák mellé ha meg van a baba lehet venni fiús, lányos kiegészítőket. Így lehet szép rózsaszín takarót ha kislány , kék kocsicipőt adni ha kisfiú. Ez csak ötletesség kérdése. Az újdonsült apuka majd beszerzi ezt a pár kiegészítőt az anyukájával még az párja meg a baba kórházban lesz. ;)
2013. márc. 7. 13:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!