Terhességi diabétesznél nádcukrot lehet fogyasztani vagy csak a gyümölcscukor megengedett? Ma vettem nádcukrot de lehet nem jól tettem? Kérem segtsetek aki tudja?
Na látom van itt fogalomzavar bőven :)
A nádcukor, a nyírfacukor és a gyümölcscukor is természetes édesítőszerek. Ezzel nincs gond.
de.
A nádcukor kb ugyanolyan gyorsan szívódik fel, mint a kristálycukor. A szénhidráttartalma is ugyanannyi. Az előállítása ugyan egészségesebb, de cukorbetegek szempontjából ez teljesen mindegy, pont ugyanaz a szervezetedre gyakorolt hatása, mintha kristálycukrot ennél.
A gyümölcscukor (fruktóz) egy fokkal jobb, de az sem az igazi, mert bár lassabban szívódik fel, még mindig nem eléggé. Ugye ez van a gyümölcsben is, azt pedig gyors felszívódású szénhidrátnak kell tekinteni.
A nyírfacukor még egy fokkal jobb, mert bár ennek is magas a szénhidrát tartalma, nagy része fel sem szívódik csak átmegy az emberen, így nem emeli meg a vércukrot. A hátránya hogy szeret hasmenést csinálni ami terhesen nem épp előnyös.
A legjobb az eritrit/eritritol néven kapható természetes édesítő, aminek nincs szénhidráttartalma így korlátlanul fogyasztható, cserébe teljesen természetes, mellékízmentes, és jó drága.
köszönöm a válaszokat.
ezek szerint rájöttem de akkor már megvettem a nádcukrot de mindegy majd elhasználom bajom nem lesz tőle majd mértékkel és ha megszülök .de köszönöm a segítséget
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!