Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ikerterhesség esetén végrehajt...

Ikerterhesség esetén végrehajtható az hogy az egyik babát elvegyék de a másik megmaradjon?

Figyelt kérdés
Ha igen, hogyan csinálják illetve milyen indok kell ehhez?
2013. márc. 3. 21:39
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
35%
Elég durva lenne! Amúgy is undorító, ha valaki elveteti őket, mert ikrek! Még undorítóbb lenne, ha kiválaszt egyet, a másik meg mehet a kukába. Nem csinálnak ilyet.
2013. márc. 3. 21:41
 2/20 anonim ***** válasza:
100%
Elvileg van ilyen, de azt csak nagyon komoly orvosi esetben alkalmazzák (tehát az egyik magzat annyira beteg, hogy szinte biztos elhal méhen belül, ezzel veszélyeztetve az anyát és a másik magzatot), és nagy rá az esély, hogy a másik baba is belehal.
2013. márc. 3. 21:41
 3/20 anonim ***** válasza:
29%
Sose hallottam ilyenről.Szerintem nem csinálnak ilyet.
2013. márc. 3. 21:42
 4/20 anonim ***** válasza:
100%

Igen, létezik ilyen.

"185. § (1) Többes terhesség fennállása esetén egyes embriók (magzatok) orvosilag valószínűsíthető életképtelenséggel járó fejlődési rendellenessége vagy az élettel összeegyeztethető, de súlyos és gyógyíthatatlan fogyatékosságot okozó károsodása miatt méhen belüli beavatkozással a terhesség az egészséges embriók (magzatok) kihordására korlátozható.

(2) A terhesség megtartása, egészséges gyermek(ek) világrahozatala, illetőleg az embrióknak (magzatoknak) az anya életét vagy testi épségét nem veszélyeztető biztonságos kihordása érdekében a többes terhességben kihordandó embriók (magzatok) száma valamennyi embrió (magzat) épsége esetén is korlátozható.

(3) Az (1) bekezdésben meghatározott esetben - az illetékes genetikai tanácsadó javaslatára - a magzatok számának méhen belüli korlátozására a terhesség 20. hetéig, a diagnosztikus eljárás elhúzódása esetén 24. hetéig kerülhet sor. A (2) bekezdésben foglaltak alapján a kihordandó embriók (magzatok) száma - szakorvosi javaslatra - a terhesség 12. hetéig, a többes terhesség korábbi diagnózisát befolyásoló ok fennállása esetén a 14. hetéig csökkenthető.

(4) Az embriók (magzatok) számának méhen belüli csökkentésére irányuló eljárás során a magzati élet védelméről szóló 1992. évi LXXIX. törvény (a továbbiakban: Mtv.) rendelkezései az e törvényben nem szabályozott kérdések tekintetében megfelelően irányadóak. Az e törvényben foglalt rendelkezések nem érintik a magzatok számának az Mtv. szerint a terhességmegszakítás indokaként figyelembe vehető egyéb feltételek alapján történő csökkentésének lehetőségét."

2013. márc. 3. 21:45
 5/20 anonim ***** válasza:
34%
Törvény ide vagy oda, az orvosnak joga van megtagadni a műtétet. Nem hiszem el, hogy valaki ezt megcsinálja egészséges magzatokkal. Hogyan? Mi alapján választja ki, hogy melyik marad életben, és melyiket szabdalja szét? Ilyen a világon nincsen.
2013. márc. 3. 21:49
 6/20 anonim ***** válasza:
73%
Olvasd már el amit bemásoltam. Úgy van, ahogy ott le van írva. Lehet, hogy van olyan orvos, aki nem végzi el (mivel abortuszt sem kötelező elvégezni), de attól még van, aki meg elvégzi.
2013. márc. 3. 21:51
 7/20 anonim ***** válasza:
21%
Értem én, csak ez milyen már?
2013. márc. 3. 21:54
 8/20 anonim ***** válasza:
95%
Én úgy tudom, hogy van. De én csak arról az esetről tudok, mikor az anya túl sok magzattal esik teherbe (4-5 akár) és nem tudná egészségügyi okokból kihordani, netán a többi magzat életét is veszélyeztetné, netán a magzatok között van, amelyik annyira beteg, hogy elhal, vagy súlyosan fogyatékos lenne. De nem tudom a mikéntjét.
2013. márc. 3. 21:55
 9/20 anonim ***** válasza:
91%

Bemásoltam, hogy milyen esetekben lehet, csak el kellene olvasni. De mindegy.

Egyébként ultrahangvezérlés mellett Na- vagy K-kloridot fecskendeznek az embrió/magzat szívébe.

És gyakori, hogy nem marad meg a másik embrió sem.

2013. márc. 3. 21:57
 10/20 anonim ***** válasza:
81%
Úgy tudom, hogy mesterséges beavatkozásnál, amikor eleve több embriót ültetnek vissza, hogy legalább 1 megtapadjon, akkor van lehetőség redukcióra, ha véletlenül mindegyik vagy nagy részük megtapad. Hogy milyen módon csinálják, nem tudom. Rizikója is tuti van.
2013. márc. 3. 22:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!