Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ilyen esetben kirúghatnak...

Ilyen esetben kirúghatnak terhesen?

Figyelt kérdés
A munkahelyemen a főnököm tudja, hogy babát várok, mikor mondtam meg is beszéltük, hogy ebben az esetben normál felmondással nem küldhetnek el. Nade, mi van akkor ha csoportos leépítést terveznek, és az egész csoportot kirúgják, ilyen esetben is védett vagyok, és át kell helyezniük másik pozícióba a szülésig, vagy hogy van ez?
2013. febr. 28. 05:23
 1/4 anonim ***** válasza:
44%

Szia!

Ha elmész terhességi szabadságra,nem rúghatnak ki,ugyanis szabadság,maximum akkor ha megszűnik az egész cég..

legalább is én így tudom:)

2013. febr. 28. 06:29
 2/4 anonim ***** válasza:

Akkor sem rúghatnak ki, ha csoportos leépítés van. Akkor szűnik meg a munkaviszonyod, ha aláírsz közös megyegyezést, elkövetsz vmi olyat, amiért rendkívüli felmondással elküldhetenk vagy csődbe megy a cég - de ebben az esetben ha van jogutód, akkor köteles átvenni és legkorábban akkor rúghat ki, amikor visszamész GYES-ről.

Én is ebben a cipőben jártam. Most a jogutód alkalmazásában állok (papíron), mert nem voltam hajlandó aláírni a közös megegyezést!

5 hós Kisfiú Anyukája

2013. febr. 28. 07:27
 3/4 anonim ***** válasza:
Írásos nyoma vagy tanú van, hogy tájékoztattad őket a terhességről? Sajnos ha csak szóban közölted simán letagadhatják, hogy nem tudtak róla és kirúghatnak.
2013. febr. 28. 07:52
 4/4 anonim ***** válasza:
Így van, a cégen belül másik (könnyített) pozíciót kell felajánlaniuk neked ugyanazzal a bérrel!
2013. febr. 28. 13:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!