Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Miért nem ajánlott a szénsavas...

Miért nem ajánlott a szénsavas italok fogyasztása?

Figyelt kérdés
Az én gyomrom sajnos a terhesség eleje óta csak a szénsavas vizet tudja befogadni. Változtatnom kellene rajta? Valahogy..
2013. febr. 26. 11:06
 1/7 anonim ***** válasza:
Azért nem szokták javasolni, mert puffaszt, és savat csinál.
2013. febr. 26. 11:09
 2/7 anonim ***** válasza:

Mert terhesség alatt elég gyakori a gyomorégés, a szénsavas italok pedig fokozzák a gyomorsav termelését. Ami nem jó, mert sérülhet a gyomor nyálkahártyája.

Akinek olyan gyomorbetegsége van, ami gyomorsavval összefüggő, azoknak kifejezetten tanácsos kerülni.

A legjobb a szénvasmentes ásványvíz lenne. Esetleg rostos gyümölcslé. De az sem túlzásba víve, mert elég nagy cukortartalmuk, meg elég édesek ahhoz, hogy ezek is akár bánthatják a gyomrot.

2013. febr. 26. 11:15
 3/7 anonim ***** válasza:

Ha a gyomrodat nem bántja,akkor nincs baj. 8ritka hogy nem bántja)

Én is sok szénsavasatr ittam,doki is vizsgált,azt mondta nem baj az,nem puffasztott,nem lett savam tőle.

2013. febr. 26. 11:50
 4/7 anonim ***** válasza:
Én úgy tudom, hogy a szénsav kivonja az anya és a magzat csontjaiból a kalciumot, ami eléggé káros. Eddig mindenki tiltotta a fogyasztását bárkivel is beszéltem (nődoki, védőnő, kismamák).
2013. febr. 26. 12:23
 5/7 anonim ***** válasza:
Felfúj, savat csinál, és általában tele van üres kalóriával (cukorral).
2013. febr. 26. 12:25
 6/7 anonim ***** válasza:
A bubimentes vizben nincs cukor...
2013. febr. 26. 12:25
 7/7 A kérdező kommentje:
A buborékos vízben sincs sincs cukor szerintem:) Nekem pont a savam miatt esik az jól, a sima vizet kihánytam. Kálciumot még iszok pezsgőtablettában.. szóval ha amúgy nem károsít semmit csak ezek miatt nem ajánlott akkor nincs gond.
2013. febr. 26. 12:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!