Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mi az a rejtett toxémia és...

Mi az a rejtett toxémia és miért alakul ki?

Figyelt kérdés

2 babámat várom37 hetes vagyok.Egy hete állapította meg a doki hogy magas vérnyomásom van 140/90 és erre írt fel 3x1 dopegytet.A védőnő szerint vizesedek,bár ez csak az arcomon látszik,máshol nem.Összesen 10 kg-t híztam eddig.

Az első babámmal 15 kg-t szedtem fel és már 19 hetesen dagadt mindenem és diétára fogtak.Akkor is szednem kellett a dopegytet.Ja és nincs fehérje a vizeletemben.

Nem feltétlen tuti h toxémiás vagyok megint,mert nem nézek úgy ki mint anno,nincsenek elefánt lábaim,igy a doki rejtett toxémiára tippelt.Van valakinek ezzel tapasztalata?Vagy a terhességi magas vérnyomás mitől alakulhat még ki?

2013. febr. 25. 15:39
 1/1 anonim ***** válasza:

A második babámnál nekem is magas volt a vérnyomásom. Pontosabban a 36. héttől kezdve. Fehérjét nekem sem mutattak ki a vizeletben. Vizesedtem is eléggé, de nem mutattak ki toxémiát. Én is szedtem a dopegytet, plusz befektettek a kórházba. Sajnos nekem a gyógyszerek hatására sem ment le, így indították a szülést. 3.-ra sikerült, a 38. héten. Sajnos a vége császár lett.

Tehát attól függetlenül, hogy nem vagy toxémiás, még lehet magas vérnyomásod, mivel ez a toxémiának is csak az egyik tünete. Fokozott megfigyelés és sómentes diéta.

Könnyű szülést!

egy 4 és fél éves és egy 22 nónapos kislány anyukája

2013. febr. 25. 17:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!