Volt valaki, akinél az OTT/POSE hatására indult be a szülés?
Nálunk a kórházban a kiírás dátumát követően nem sima NST-t, hanem OTT/POSE (oxitocinos terheléses NST-t) végeznek.
Ez a második terhességem (jelenleg 38+5 vagyok), kb. 2 hete vannak jóslófájásaim, de ezek mindig maguktól el is múlnak. Nagyon kínlódok már, nem bánnám, ha elindulna a baba, de egyelőre jól érzi magát odabenn. Dokimmal betöltött 41. héten találkozok legközelebb, ha addig nem indul meg magától.
Az érdekelne, hogy megindult-e valakinek a szülés az oxitocinos terhelés után? (A tájékoztató szerint a vizsgálat nem törvényszerűen indítja be a szülést, a kapott hormon 2 órán belül kiürül)
Köszi mindkettőtöknek!
2-es valami hasonlót nem bánnék én se ;) :)
Könnyű szülést kívánok Neked! :)
2-es voltam.
Köszi neked is 5-ös!
Igazából abban reménykedek, hogy mivel mindennap vannak jóslóim, talán az a plusz oxi rábírja a babát, hogy elinduljon. :)
Az első terhességemnél toxémia miatt indítottak, de akkor az oxi semmit nem ért. Szinte nem is éreztem a fájásokat, igaz, akkor nem is voltak jóslóim.
Hát mindenesetre a remény hal meg utoljára! :)
Szia! nekem 40+6. napon volt OTT és nem maradtak abba a fájások aznap, hanem éjjel is tartottak, reggelre erősödtek egy kicsit és aznap meg is szültem. Amúgy is megindították volna, mert mikor bementem akkor észrevették, h nem volt tiszta a magzatvíz.
Szóval, nekem beindította.
Hátha valaki hasonló cipőben fog járni:
Szóval a kérdés kiírásának napján már hasmenésem volt, de nem tulajdonítottam neki nagyobb jelentőséget. Másnap is folytatódott, sőt néhány órán keresztül szabályos 10 perces fájásaim voltak, amik azonban elmúltak. 2 nappal később délután 4re a hasmenéshez rendszeres fájások társultak, amik már nem múltak el. Este háromnegyed 11kor megszületett a kislányom :)
Így szerencsére nem került sor az oxitocinos terhelésre, a baba megindult magától
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!