Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Volt valaki, akinél az OTT/POS...

Volt valaki, akinél az OTT/POSE hatására indult be a szülés?

Figyelt kérdés

Nálunk a kórházban a kiírás dátumát követően nem sima NST-t, hanem OTT/POSE (oxitocinos terheléses NST-t) végeznek.

Ez a második terhességem (jelenleg 38+5 vagyok), kb. 2 hete vannak jóslófájásaim, de ezek mindig maguktól el is múlnak. Nagyon kínlódok már, nem bánnám, ha elindulna a baba, de egyelőre jól érzi magát odabenn. Dokimmal betöltött 41. héten találkozok legközelebb, ha addig nem indul meg magától.

Az érdekelne, hogy megindult-e valakinek a szülés az oxitocinos terhelés után? (A tájékoztató szerint a vizsgálat nem törvényszerűen indítja be a szülést, a kapott hormon 2 órán belül kiürül)

2013. febr. 25. 10:35
 1/9 anonim ***** válasza:
ismerem én mind a 3gyereknél kaptam le irom nekem nem indult be nagyon kevés ebben az oxy nem olyan mint amikor inditanak !én 13 napot huztam rá 1sö fiamal 2 naponta kaptam meg se kottyant mindegyiknél ujra szurtak már tele volt a tökentyüm a 2diknál 12 nap és 2 naponta szurtak nem indult be
2013. febr. 25. 12:00
 2/9 anonim ***** válasza:
Én is kaptam OTT. Hétfőn kaptam egy órán át voltak fájások, de csak mensis görcseim lettek, amint levettek róla el is múltak. Aztán ezután volt magzatvíz vizsgálat, mert már nyitva voltam egy ujjnyira és betöltött 40 hét volt. Hétfő éjjel rendszertelen, de erős jóslóim lettek és a nyákdugó is darabokban elkezdett távozni. Kedd éjjel indult be a szülés.
2013. febr. 25. 13:33
 3/9 A kérdező kommentje:

Köszi mindkettőtöknek!

2-es valami hasonlót nem bánnék én se ;) :)

2013. febr. 25. 13:38
 4/9 anonim ***** válasza:

Könnyű szülést kívánok Neked! :)

2-es voltam.

2013. febr. 25. 14:38
 5/9 anonim ***** válasza:
Nekem 41. héten indították, előtte egy héten keresztül kétnaponta jártam OTT-re, de sajnos semmi nem történt. Ha véletlenül jött egy-egy kósza keményedés, amint levettek róla, meg is szűnt. Nekem a szülésznő azt mondta, hogy nagyon kis mennyiségű oxit adnak ilyenkor, nagyon véletlen, hogy ettől bármi is beindul. Nem is ez a céljuk, hanem hogy megnézzék, hogyha indításra kerül sor, akkor hogyan viselkedik a baba és az anyuka szervezete az oxira.
2013. febr. 25. 14:44
 6/9 A kérdező kommentje:

Köszi neked is 5-ös!

Igazából abban reménykedek, hogy mivel mindennap vannak jóslóim, talán az a plusz oxi rábírja a babát, hogy elinduljon. :)

Az első terhességemnél toxémia miatt indítottak, de akkor az oxi semmit nem ért. Szinte nem is éreztem a fájásokat, igaz, akkor nem is voltak jóslóim.

Hát mindenesetre a remény hal meg utoljára! :)

2013. febr. 25. 15:21
 7/9 anonim ***** válasza:

Szia! nekem 40+6. napon volt OTT és nem maradtak abba a fájások aznap, hanem éjjel is tartottak, reggelre erősödtek egy kicsit és aznap meg is szültem. Amúgy is megindították volna, mert mikor bementem akkor észrevették, h nem volt tiszta a magzatvíz.

Szóval, nekem beindította.

2013. febr. 25. 15:24
 8/9 A kérdező kommentje:
7-es köszi neked is! :)
2013. febr. 26. 07:42
 9/9 A kérdező kommentje:

Hátha valaki hasonló cipőben fog járni:

Szóval a kérdés kiírásának napján már hasmenésem volt, de nem tulajdonítottam neki nagyobb jelentőséget. Másnap is folytatódott, sőt néhány órán keresztül szabályos 10 perces fájásaim voltak, amik azonban elmúltak. 2 nappal később délután 4re a hasmenéshez rendszeres fájások társultak, amik már nem múltak el. Este háromnegyed 11kor megszületett a kislányom :)

Így szerencsére nem került sor az oxitocinos terhelésre, a baba megindult magától

2013. nov. 19. 09:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!