Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Àrtok vele a babának ha...

Àrtok vele a babának ha minden nap meghallgatom a szívverését az angelsound szívhang figyelövel? 12 hkm

Figyelt kérdés
2013. febr. 24. 15:29
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
10%

Olyan kár, hogy egyes emberek ebben lelik örömüket, hogy lepontozzák a másik válaszait... Tudjátok mit? Akkor nem árt biztosan, direkt jó a babának, hogy minden nap meghallgatod, hallgasd hát többször is. Az ultrahangot is direkt szeretik a babák, menj hát többre, mint kell. Azért bújnak el az ultrahangon is, mert cseppet sem zavaró számukra. Igaz, ártani nem árt (elvileg), de piszkáld csak minél többet, amíg odabent van, az a biztos.

Na, most erre aztán már tényleg le lehet pontozni. Egs, aki ettől boldog. :) Amúgy hatos voltam, arra a válaszra is kéne még pár nem hasznos, hátha lenullázódik...

2013. febr. 25. 22:58
 12/14 anonim ***** válasza:

Ha egy picit jobban megnézed, láthatod, hogy sokkal jobban le lettek pontozva azok, akik azt írták, hogy nem árt az ultrahang a babának. Mégsem ők hisztiznek a pontok miatt :)

Amúgy szerinted ha ennyire káros, akkor az orvosok hogy merik ilyen sokszor alkalmazni?

Nekem elég problémás volt a terhességem, az első néhány hétben hetente többször, sokáig ultrahangoztak, szerinted meg mernék ezt kockáztatni, ha csak egy ici-pici esély lenne arra, hogy az UH káros?

2013. febr. 25. 23:22
 13/14 anonim ***** válasza:

Nem izgat, hogy melyik választ hogyan pontozták le, egyszerűen csak nem értem, mi szükség van erre, és ennek adtam hangot (kicsit ma elegem volt az emberekből - nem a gyk-sokból, csak itt csapódott le).

Egyébként ha már itt tartunk, ha elolvastad, én sem azt írtam, hogy káros. Ez egyáltalán nem bizonyított, hogy az lenne (ahogy az sem, hogy nem az, de ebbe kár is belemenni). Csupán arra próbáltam rávilágítani, hogy annak ellenére, hogy feltételezhetően nem káros, nem biztos, hogy "kellemes" érzés a babáknak. És igen, nagyon jól tudom, miről beszélek, volt szerencsém órákig tartó ultrahangokhoz (sajnos nem túlzok), és ezek alatt bizony azt tapasztaltam, hogy káros vagy sem, de nagyon nem szereti a babám, ha ilyen hosszú ideig piszkálják. Szóval valamit csak éreznek ezzel kapcsolatban, és az a valami nem kellemes. Ezért merészeltem megszólalni a témában, de természetesen mindenki maga tudja és dönti el, hogy mi fontos a babavárás során, és mi nem. Ha valakinek az, hogy naponta (akár többször is) szívhangfigyelővel hallgatja, akkor tegye, ezen a mi válaszaink úgysem változtatnak - szerintem.

Egyébként az első terhességemnél (normál mennyiségű ultrahang mellett) hangzott el olyan ultrahangos orvos szájából, hogy ha nem muszáj, akkor ne nézegessük ultrahanggal, és a kérdésemre, hogy miért, azt a választ kaptam, hogy ne tegyük ki felesleges ultrahangozásnak a babát, ha nem muszáj. Igaz, ez az ultrahangra vonatkozott, talán nem is a kérdéshez tartozik.

2013. febr. 25. 23:39
 14/14 anonim ***** válasza:
65%
Annyit érzékel a baba belőle, h picit melegebb lesz a magzatvíz, de az is csak fél óránál tovább tartó UH során!Én pl mindennap behallgatok a manókámhoz, tudod én már 2 vetélésen vagyok túl, első trimeszterben rengeteg UHn voltam emiatt, vérzés miatt, barnázás miatt, és ha káros lenne a babára nézve alapból egy kötelező UH sem lenne!A szívhanghallgató pedig megnyugtat, h hallom rendben van odabent, él még!! (előző terhességemnél elhalt a baba!!!!)És nem hiszem h naponta 2 perc (mert én ennyi idő alatt megtalálom, van h elsőre mikor ráteszem a hasamra) ártalmas lenne, mert amint megvan már kapcsolom is ki!Ja, és ha kórházba kerülsz, ott is naponta nézik ilyen kütyüvel a szívhangot a nővérkék!!!Szerintem ha végigidegeskedem a terhességet azzal sokkal többet ártok mint napi 2 perc angelsounddal!És le lehet pontozni ezt is :D
2013. febr. 26. 10:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!