Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Miért erőlteti ilyen görcsösen?

Miért erőlteti ilyen görcsösen?

Figyelt kérdés
Jelenleg ideiglenesen anyámnál lakok, mert albérletet keresünk a párommal. Ő nem itt lakik. Két héttel ezelőttig dolgoztam, nem bejelentetten egy cégnél, ülőmunkát végeztem, de jelenleg ott nincs munka most. Két éve vagyok ott és egy évben egyszer előfordul, hogy egy ideig nincs munka. Most is épp olyan az időszak, de már nem is szeretnék visszamenni. Inkább nyugalomban pihenéssel várnám az első babám. A párom dolgozik és küldi a pénzt anyunak miattam, amíg itt vagyok. De anya folyamatosan nyúz, hogy dolgozzak, mert nem jó, hogy nem dolgozok. Olyankor mondom neki, hogy most ugye nincs munka. Erre jön azzal, hogy akkor menjek vissza a két évvel ezelőtti munkahelyemre... Az egy raktár volt, ahol naphosszat 50 kg-s dobozokat kellett pakolgatni. Nincs bajom a munkával, csináltam egy évig azt is, de terhesen én nem szeretnék ilyen súlyokat pakolászgatni. Mellesleg diákmunka volt és havi 160 óráért kaptam 55 ezer forintot. Én ennyiért nem akarok terhesen fizikai munkát végezni. Ekkor jön anyám azzal, hogy a terhesség nem betegség és lehet emelni és az a kis pénz is pénz. Tudom, hogy ebben igaza van, de azért nem mindegy, hogy mekkora súlyt, mennyiért és, hogy nyugodt e a terhességem vagy sem. De hangsúlyozom, hogy nem ingyen vagyok itt, mert a párom küld pénzt. Már a mostani munkahelyemre se szeretnék visszamenni, nemhogy egy raktárba... Szeretném a babát kellően felkészülten fogadni és nyugodt terhességgel várni Szerintetek? 5 és fél hónapos kismama.

2013. febr. 22. 08:22
1 2 3 4
 31/35 anonim ***** válasza:
73%

Szia. Én is 21 éves vagyok 5 hónapos. Mi a szüleinktől jöttünk el a párommal albérletbe. Én terhes voltam már amikor kaptam egy állás ajánlatot...igaz titkoltam egy darabig, mert kellet volna a pénz. De amint elmondtam, hogy babát várok, kirúgtak. Ez nem volt fizikai munka, szóval annyira nem terhelt meg.

Most nem dolgozok, mert terhesen nem nagyon veszik fel az embert sehova. Pihenek, és nyugi van. A párom dolgozik csak. Szerencsére jó munkája van, és meg tudunk élni, megvan mindenünk ami kell és szükséges.

Ne hogy emelgess, és ne is végezz megterhelő fizikai munkát. Egyébként meg, ha dolgoznál is most, akkor lassan abba kéne hagynod, mert nem fogod majd bírni, a megterhelést. Igaz van aki végig nyomja a 9 hónapot, nekik minden elismerésem! Én annyira nem bírtam, és jobb is így...De, mindenki más... Én pl. állandó stresszben voltam, az utazás se volt egyszerű, az állandó rosszullétektől, ráadásul a fizetésért meg se érte. 30-at kerestem, heti 20 órára. Igaz, akkor úgy gondoltuk, hogy több mint a semmi...Rendes bejelentett munka volt. De, az utazás miatt nem érte meg. A pesti bérlet 10.000 + én nem Pestről jártam be, és még az másik bérlet is 17.000 volt.

Ha te nem akarsz dolgozni, és inkább pihenni szeretnél. Nyugodt körülmények között, akkor nem kell menned dolgozni, ha nem szeretnél...ne erőltesse már rád senki...se anyukád, se senki más. A te életed, te érzed azt, hogy nektek most mi a legjobb. Ha te, most pihenni szeretnél, akkor pihenj, és készülj a babára. Anyukád, meg vagy megérti, és elfogadja ezt, vagy sem. Ha fontos vagy neki akkor igen!

2013. febr. 22. 11:24
 32/35 A kérdező kommentje:

# 30/31 ma 10:54

Köszönöm szépen a Te válaszod is. Igazad lehet, hogy esetleg arra gondol anya, hogy nehogy elhagyjon és egyedül maradjunk a semmiben. :) Nem vitázom vele tovább ezen, mert úgy is hamarosan meg lesz az albérlet. Csak nehéz jó helyen jót találni, mert fontos a közlekedés is meg a boltok közelsége, de azért nem szeretnék forgalmas helyen lakni. :) Neked is jó egészséget! :)

2013. febr. 22. 14:55
 33/35 A kérdező kommentje:
Mindenki másnak is nagyon köszönöm! Kedves 5 hós terhes neked meg boldog babavárást! :) Asszem neked írtam az üzit, ha igen akkor még beszélünk. :)
2013. febr. 22. 14:59
 34/35 anonim ***** válasza:
100%
Végre valaki 18as!!!Nem arra kérte a kedves válaszadókat,hogy fikázzák,mert 21évesen nincs lakása és szülni fog!Képzeljétek 28éves vagyok albérletben lakunk és 3hónapos babánk van.Na?
2013. febr. 22. 16:58
 35/35 frászkarikaborsó ***** válasza:
50%
többért sem végeznék fizikai munkát terhesen. Anyukádnak nincs igaza szerintem és elég gonosz dolog hogy ezzel cseszeget.
2013. febr. 22. 17:27
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!