Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Miért erőlteti ilyen görcsösen?

Miért erőlteti ilyen görcsösen?

Figyelt kérdés
Jelenleg ideiglenesen anyámnál lakok, mert albérletet keresünk a párommal. Ő nem itt lakik. Két héttel ezelőttig dolgoztam, nem bejelentetten egy cégnél, ülőmunkát végeztem, de jelenleg ott nincs munka most. Két éve vagyok ott és egy évben egyszer előfordul, hogy egy ideig nincs munka. Most is épp olyan az időszak, de már nem is szeretnék visszamenni. Inkább nyugalomban pihenéssel várnám az első babám. A párom dolgozik és küldi a pénzt anyunak miattam, amíg itt vagyok. De anya folyamatosan nyúz, hogy dolgozzak, mert nem jó, hogy nem dolgozok. Olyankor mondom neki, hogy most ugye nincs munka. Erre jön azzal, hogy akkor menjek vissza a két évvel ezelőtti munkahelyemre... Az egy raktár volt, ahol naphosszat 50 kg-s dobozokat kellett pakolgatni. Nincs bajom a munkával, csináltam egy évig azt is, de terhesen én nem szeretnék ilyen súlyokat pakolászgatni. Mellesleg diákmunka volt és havi 160 óráért kaptam 55 ezer forintot. Én ennyiért nem akarok terhesen fizikai munkát végezni. Ekkor jön anyám azzal, hogy a terhesség nem betegség és lehet emelni és az a kis pénz is pénz. Tudom, hogy ebben igaza van, de azért nem mindegy, hogy mekkora súlyt, mennyiért és, hogy nyugodt e a terhességem vagy sem. De hangsúlyozom, hogy nem ingyen vagyok itt, mert a párom küld pénzt. Már a mostani munkahelyemre se szeretnék visszamenni, nemhogy egy raktárba... Szeretném a babát kellően felkészülten fogadni és nyugodt terhességgel várni Szerintetek? 5 és fél hónapos kismama.

2013. febr. 22. 08:22
1 2 3 4
 21/35 A kérdező kommentje:

# 18/19 ma 09:25

Köszönöm szépen, hogy a kérdésemre is kapok választ már valakitől. :D

2013. febr. 22. 09:30
 22/35 anonim ***** válasza:
100%
Kedves 20-as. Ebben neked is igazad van. De képzeld ha azt írta volna, hogy mit tegyen anyunál lakik a párja dolgozik nincs anyagi gondja de abortuszt fontolgat, na akkor meg ment volna, hogy ne vetesd el majd lesz valami. Két véglet.
2013. febr. 22. 09:32
 23/35 A kérdező kommentje:

# 20/21 ma 09:29

Neked hányszor írjam még le??? 3 éve albérletes vagyok. Tisztában vagyok az anyagi témával. Nem tartozom neked magyarázattal, de akkor leírom, hogy éltem eddig.

3 éve költöztem egy kertes házba. Havi 30ezer volt azt albérleti díj rezsi (vegyük a télit, mert az a több) 15ezer fűtés, 10ezer víz, 5ezer áram. Ergo: Havi 60ezret fizettem a lakhatásra és a rezsire czak und pack. A többi 60ezret kutyámra és magamra költöttem ételre stb.

Aztán egy éve jött a párom és a 120ezrem mellé az ő 200 ezre. Nem kis megtakarított pénzünk van, csak keressük éppen a megfelelő házat, hosszútávra albit.

2013. febr. 22. 09:34
 24/35 A kérdező kommentje:
Bocsi azt nem olvastam, hogy kérded, hogy nappali mellett, hogyan dolgozom. 9.kerületben van egy suli. ZK a neve. Oda járok és szombatonként van a tanítás, de mivel 18 alatt mentem oda még, azért nappalis lehettem. Illetve akkor még nekem kötelező volt a nappali tagozat, ugye 18-ig voltam tanköteles. Ha nem hiszed el, akkor nézd meg Zöld Kakas Líceum 9.kerület Hurok utca 11.
2013. febr. 22. 09:38
 25/35 anonim ***** válasza:
84%
Szia én vagyok aki a kérdésedre is válaszolt. Szerintem ne magyarázkodj mert nincs miért. Nem kell leírnod az élettörténetedet mert valaki más véleményen van. Ez a Te életed. Kérdeztél valamit, ha úgy gondolod, hogy kaptál rá választ ne foglalkozz a rosszindulatú irományokkal és ne térj vissza a kérdéshez. Minden rendben lesz, de pocakkal már tényleg nem vesznek fel sehova szerintem de lehet tévedek. Beszélgess anyuddal és mond el neki, hogy mit szeretnél és azt is, hogy szeretnéd hogy melletted legyen mert az sokat jelentene neked. Minden rendben lesz.
2013. febr. 22. 09:40
 26/35 anonim ***** válasza:
0%
azért az csodálatos, hogyha valakinek véleménye van, az egyértelműen rosszindulat.
2013. febr. 22. 09:42
 27/35 anonim ***** válasza:
73%
Ne haragudj nem akartalak megbántani, nem így értettem.
2013. febr. 22. 09:43
 28/35 A kérdező kommentje:

# 25/25 ma 09:40

Köszönöm szépen a kedvességed. :)

Szerinte töröltetem magam az oldalról, mert elméletileg az az oldal célja, hoy amit máshol nem akart az ember azt itt megkérdezheti. Még egyik kérdésemnél sem volt olyan, hogy ne kaptam volna támadást, holott nem érzem jogosnak, mert nem az utcára a hóba vagy egy anyaotthonba szülök gyereket... :(

Neked köszönöm szépen! További szép napot!

2013. febr. 22. 09:44
 29/35 anonim ***** válasza:
84%
Majdnem 240e ft-otok lesz havonta a baba megszületése után. Szerintem ezzel nincs gond, szépen meg lehet élni belőle. Anyukád kicsit aggódik, ezért nyaggat. Érthető az aggodalma, hiszen mégiscsak az anyukád. Beszéld meg vele, hogy ígyis anyagi biztonságban vagytok a te munkád nélkül.
2013. febr. 22. 09:55
 30/35 anonim ***** válasza:
35%

Szia!

Szerintem anyukád félt, azért erőlteti. Talán 1 év után nem gondolja stabilnak a kapcsolatot és attól a helyzettől próbál óvni, hogy ha elhagy a párod, akkor nem tudtok megélni. Bár ne történjen ilyen :)

Másra nem nagyon tudok gondolni, mivel jelenleg láthatóan teljesen jó anyagi helyzetben vagytok, ebből meg tudtok élni.

És nem is gondollak fiatalnak a gyerekvállaláshoz. Ez általában csak az "öreg" anyukák szemét szúrja, holott nincs annál jobb dolog, mintha valakinek fiatalok a szülei. Anyu 46 apa 48 én pedig 24 vagyok :)

Éppen szülhetett volna anyu engem nagymamám korában is, és akkor most lenne két nyugdíjas szülőm, akikkel hatalmas közöttünk a korkülönbség, generációs. Persze nyilván megvan az oka annak, aki későn szül, de attól még irigységből nem kéne lenézni, aki rendes korban szüli meg a gyermekét.

A te gyermeked szerencsés lesz :) És jó egészséget kívánok!

2013. febr. 22. 10:54
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!