Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Miért erőlteti ilyen görcsösen?

Miért erőlteti ilyen görcsösen?

Figyelt kérdés
Jelenleg ideiglenesen anyámnál lakok, mert albérletet keresünk a párommal. Ő nem itt lakik. Két héttel ezelőttig dolgoztam, nem bejelentetten egy cégnél, ülőmunkát végeztem, de jelenleg ott nincs munka most. Két éve vagyok ott és egy évben egyszer előfordul, hogy egy ideig nincs munka. Most is épp olyan az időszak, de már nem is szeretnék visszamenni. Inkább nyugalomban pihenéssel várnám az első babám. A párom dolgozik és küldi a pénzt anyunak miattam, amíg itt vagyok. De anya folyamatosan nyúz, hogy dolgozzak, mert nem jó, hogy nem dolgozok. Olyankor mondom neki, hogy most ugye nincs munka. Erre jön azzal, hogy akkor menjek vissza a két évvel ezelőtti munkahelyemre... Az egy raktár volt, ahol naphosszat 50 kg-s dobozokat kellett pakolgatni. Nincs bajom a munkával, csináltam egy évig azt is, de terhesen én nem szeretnék ilyen súlyokat pakolászgatni. Mellesleg diákmunka volt és havi 160 óráért kaptam 55 ezer forintot. Én ennyiért nem akarok terhesen fizikai munkát végezni. Ekkor jön anyám azzal, hogy a terhesség nem betegség és lehet emelni és az a kis pénz is pénz. Tudom, hogy ebben igaza van, de azért nem mindegy, hogy mekkora súlyt, mennyiért és, hogy nyugodt e a terhességem vagy sem. De hangsúlyozom, hogy nem ingyen vagyok itt, mert a párom küld pénzt. Már a mostani munkahelyemre se szeretnék visszamenni, nemhogy egy raktárba... Szeretném a babát kellően felkészülten fogadni és nyugodt terhességgel várni Szerintetek? 5 és fél hónapos kismama.

2013. febr. 22. 08:22
1 2 3 4
 11/35 A kérdező kommentje:
Már ne haragudjatok, de olvastátok amit írtam? Nappali tagozatos tanuló vagyok még! De nem diákmunkám volt hanem fekete nem bejelentett munkám, ergo rendes havi fizetésem volt. Havi 120ezret kerestem és most sem anya tart el, mert fizetünk neki azért, hogy itt vagyok. Két hete lakom itt és már kapott 20ezer forintot. Két héten belül költözök innen el. Ki maradna itt? A párom meg nem hinném, hogy megunná ugyanis ő javasolta ezt és közös döntés volt a baba.
2013. febr. 22. 09:05
 12/35 A kérdező kommentje:
Eddig együtt éltünk és most is együtt élnénk. Két hét múlva kb megint együtt fogunk. Gyes meg jár ha a védőnői 4 pecsét megvan.
2013. febr. 22. 09:07
 13/35 A kérdező kommentje:
És nem zsebpénzt kerestem diákunkával. Diákmunkám 2 éve volt utoljára. :D Ezen a munkahelyen ahol voltam havi 120ezret kerestem, a párom meg 200ezer forintot keres jelenleg és állandó szinten. Nincsen anyagi hiány...
2013. febr. 22. 09:09
 14/35 A kérdező kommentje:

# 10/13 ma 08:55

Attól még, hogy nappali tagozatos vagyok 21 múltam. Szerintem aki a segélyekre támaszkodik az ne vállaljon gyereket... Amúgy ha utána nézel a gyes jár ha meg vannak a kötelező vizsgálatok terhesen és a terhes gondozások.

2013. febr. 22. 09:11
 15/35 anonim ***** válasza:
52%
a gyes összege kb. 25.000 ft tudtommal. te ezekkel tisztában voltál, amikor gyereket vállaltál??
2013. febr. 22. 09:12
 16/35 A kérdező kommentje:
Nem világos, hogy nem érdekelnek a segélyek? Segélyek nélkül is minden hónapban plusszosra jövünk ki... Nem vagyok roma, hoy azért kelljen a gyerek, mert segélyt kapok...
2013. febr. 22. 09:16
 17/35 anonim ***** válasza:
55%
nem értelek. a párod keres 200.000 forintot, ez az össz. bevételetek. nem csodálom, hogy anyukád aggódik. ebből, albérlet, rezsi mellett + a baba, épphogy talán nullára kijöttök majd. laktál te már egyedül, vagy huzamosabb ideig máshol, vezettél háztartást? 21 évesen annyi minden történhet még, megértem anyukádat. nem mennék el ládát pakolni ettől még, de otthon se tespednék, amíg lehetne, keresnék valami könnyebb munkával pénzt, persze pocakkal már fel nem vesznek sehova.
2013. febr. 22. 09:18
 18/35 anonim ***** válasza:
75%
Na most biztos lepontoznak de nem érdekel. Nem hiszem, hogy itt más anyagi helyzetét kéne firtatni és támadni a kérdezőt. Ha itt mindenki lakással és szuper munkahellyel rendelkezik akkor le a kalappal, mert még mást is érhet meglepetés ha máról-holnapra megszűnik a munkája de a baba már úton van, és ha mindenki a megfelelő körülményre várna, kihalna az emberiség mert nem mindenkinek adatik meg egyből a jómód és nem mindenki örököl a szüleitől amibe csak beleteszi a seggét és kész. A kérdező nem azt írta, hogy éhezik ha olvasta volna valaki és nem egyből anyagi jótanáccsal kell ellátni. Mindenkinek volt és van meg lesz is az életében nehézség de a lényeg, hogy egészséges az ember és akkor tud változtatni a dolgokon. Kedves Kérdező, nem a te babád lesz az első és az utolsó sem aki albérletbe születik. Anyukád pedig csak félt téged mert Te az ő gyereke vagy nyilván jobbat akar neked mint esetleg amilyen neki volt mikor te születtél ezért erőlteti.Ezt az aggódást majd te is átérzed ha meglesz a babád és cseperedik. Ha a párod melletted van és kitart akkor minden rendben lesz de anyukádra ezért ne haragudj. Minden jót neked és egészséges babavárást továbbra is.
2013. febr. 22. 09:25
 19/35 A kérdező kommentje:
3 éve lakok egyedül. Most ideiglenesen jöttem ide egy hónapra. Az első 1 évben diákmunkám volt. Az szarul fizetett. Ekkor mentem feketén dolgozni és két évig egy helyen voltam, havi 120ezret kerestem. Ebből egyedül két évet laktam, mert a párommal most vagyunk egy éve együtt. Igen vezettem már háztartást, sőt tartottam el édesapámat emellett aki beteg volt. Két évig éltem havi 120ezerből albérletben úgy, hogy segítettem apámat is mellette.
2013. febr. 22. 09:25
 20/35 anonim ***** válasza:
38%

18-as neked is igazad van, de azért abban szerintem megállapodhatunk, hogy bőven ráért volna a kérdező. a válaszaimmal arra próbáltam utalni, valószínűleg az édesanyjában is ez a folyamat megy végbe. nyilván sokkal kevesebből is neveltek már gyereket, de egy anya a legjobbat szeretné a gyerekének és az unokának is. és azt gondolom, a kérdező nincs tisztában az anyagi jellegű kiadásokkal, de ez csak a személyes véleményem. pontosan azt se értem, nappali mellett hogy dolgozik, de ez az ő dolga.

én egyébként nézeteltérés miatt nem pontozok le senkit.

2013. febr. 22. 09:29
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!