Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Létezik olyan, hogy a baba a...

Létezik olyan, hogy a baba a méretei alapján 3-4 héttel fiatalabbnak felel meg, mint a számított terhességi kor? (utolsó menszitől számított)

Figyelt kérdés
Bajt jelent?
2013. febr. 21. 09:46
 1/8 anonim ***** válasza:
Ha tudod, hogy mikor fogant a baba, és rendesen számoltatok és ahhoz képest van 3-4 hét eltérés, akkor lehet esetleg gond.Ugyanis az orvosok szerint 2 hét plusz- mínusz belefér bőven.Nekem átlagba 1 héttel szokták nagyobbnak mérni a babámat.Boldog babavárást!!30 hetes kismama
2013. febr. 21. 09:50
 2/8 anonim ***** válasza:
Eltérés alatt itt azt értem, ha kisebbnek mérik.Mondjuk függ ez az orvos szaktudásától is meg a géptől amin nézi.
2013. febr. 21. 09:51
 3/8 Andizsuzsi ***** válasza:
Létezik bizony. Nekem mindkét fiamat "visszaírták" 18 hetes UH után, mert kisebbek voltak, mint a számított kornak megfelelő átlag. Aztán mindkettő a számított kornak megfelelően született, jóval 4 kg felett, az idősebbik 64, a kisebbik 58 cm-rel.:) Nem egyformán fejlődnek, nem kell megijedni.
2013. febr. 21. 09:53
 4/8 anonim ***** válasza:
Attól is függ, hogy hány hetes a terhesség és mennyivel kisebb az átlaghoz képest. Nekem a harmadik trimeszterben nagyon lemaradt a súlyfejlődése ezért kórházba is kellett feküdnöm. 10% alatt volt a súlypercentil
2013. febr. 21. 10:36
 5/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat! 3. trimeszterben vagyok.

Utolsó válaszoló! És utána minden rendben volt a babáddal? Mikor született és milyen súllyal?

2013. febr. 21. 12:03
 6/8 anonim ***** válasza:

39. héten megindították, mert akkor már nem látták értelmét tovább húzni. Kislányom 2550 grammal született, de csak 48 cm volt, így teljesen formás volt és nem tűnt vékonynak. Jövőhónapban lesz két éves. Erős és némi tejallergiát leszámítva teljesen egészséges kis hercegnő.

Egyébként engem 33 hetesen fektettek be a kórházba. Szigorúan feküdnöm kellett, fehérjedús táplálkozást írtak elő és oda kellett figyelnem a folyadékbevitelre. Naponta NST, kétnaponként áramlás vizsgálat, tíz naponként teljes UH. Így szigorú oldal fekvés mellett a kórházban a harminc hetedik hét végére elérte a bűvös 25% alsó határát. Haza engedtek, majd tíz nap múlva a kontrollon, már megint csak 10% volt. Így UH-ról mentem a szülőszobára. Ekkor már a magzat víz is erősen megcsappant.

2013. febr. 21. 12:11
 7/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm a kielégítő válaszodat! Megnyugtattál!

Az a lényeg, hogy szép egészséges kisbabának adtál életet és azóta is minden rendben vele:)

2013. febr. 21. 12:20
 8/8 anonim ***** válasza:
Szorítok, hogy neked is minden rendben legyen! Egyébként nekem pocakom is alig volt. :) Ja meg GDM-es voltam, így erősen leszűkült a hízlaló ételek száma.
2013. febr. 21. 13:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!