Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Árthat valamit a babának, ha...

Árthat valamit a babának, ha az apukának ekcémája van?

Figyelt kérdés

2013. febr. 20. 19:16
 1/10 anonim ***** válasza:
Nem-
2013. febr. 20. 19:20
 2/10 anonim ***** válasza:
Attól függ, hogy rendszeresen kijön-e neki vagy csak egy-két alkalommal. Nekem anyukámnak volt ekcémája fiatal korában és mindig nyáron, fülledt melegben jelentkeztek a tünetek. Az idő múlásával azonban elmúlt neki. Én örököltem a betegséget nekem is szintén nyáron jelennek meg, kb 4-5 éves koromban kezdődött 16 éves koromig, utána két év kihagyás után tavaly nyáron megint előjött. Szóval lehet, hogy a hajlamot örökölheti.
2013. febr. 20. 19:48
 3/10 anonim ***** válasza:

Nálunk is ez a helyzet, én annyit tettem, hogy nagyon sokáig szoptattam, 6 hónapos koráig kizárólag. Nagyon lassan vezettem be mindent és nagyon figyeltem a bőrére, csak patikai fürdetőt használtam, stb. Már 2 éves, kutya baja, gyönyörű a bőre. Viszont a doki bácsink szerint emiatt talán hajlamosabb a felsőlégúti megfázásokra. Egyszer volt egy enyhe kruppos rohamunk, azóta semmi. Mostanában beteg sem volt, igaz nálunk van nagytesó, tőle könnyebben elkapja, mégsem.

Összegzésben én is féltem, de nem igazolódott be, hogy bármit is örökölt volna. Most újra babát várok, és újra a szoptatás a vesszőparipám, hiszem, hogy sok mindent ki lehet védeni vele.

Jó babavárást!

16 hetes km

2013. febr. 20. 20:52
 4/10 A kérdező kommentje:
Sziasztok! Én arra gondoltam,hogy ha terhes vagyok és a páromnak mindíg vannak akkut ekcémás sebei a testén,a magzatra ártalmas-e úgy,mint pl. a bárányhimlő,vagy a rubeóla ? Hát sajnos azt gondoltam,hogy örökölni is fogja (bár remélem azért nem ) de volt egy elhalt terhességem és ki szeretném zárni azt,hogy ez miatt volt!
2013. febr. 20. 21:48
 5/10 anonim ***** válasza:
Második vagyok, nem hiszem. Nálunk is vannak a férjem lábszárán sebek, amiket ha kivakar, néha vérzik. Az előző terhességem alatt is sokszor kentem neki esténként, eszembe sem jutott, hogy baj lehet belőle. Ha esetleg a lepedő véres lesz, cseréljétek sűrűbben, és gyakran moss kezet, szerintem nem lehet baj. Ezek nem fertőznek, mint a bárányhimlő pl. Arra viszont figyeltem, hogy mikor a kicsi megszületett, és betettük néha az ágyba, mindig sűrűn cseréltem lepedőt, és a férjem ha vakarta a sebét, utána mindig mosson kezet, ha a babához nyúlt, de ez beállt egy idő múlva magától is. Nekünk nagyon bevált a Sanatopic termékcsalád, fürdető+testápoló, ha rendesen használja a férjem, sokkal szebb a bőre, seb is alig van. Ne izgulj, ebből nem lehet baj!
2013. febr. 21. 07:51
 6/10 anonim ***** válasza:
Ha valóban ekcéma (azaz az orvosoknak fogalmuk sincs róla, hogy mi okozza) és igazoltan nem gomba, akkor semmi gond nincsen. Egyébként a gombafertőzést sem olyan könnyű egészségesnek elkapnia.
2013. febr. 21. 11:14
 7/10 anonim ***** válasza:
Nem.
2013. febr. 21. 11:28
 8/10 anonim válasza:

Valszeg a baba is megkapja az apjától, öröklődik.

Saját példám: ez az egyetlen, amit kaptam apámtól: pikkelysömör meg ekcéma. Kösz fater.

2013. febr. 21. 13:26
 9/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat mindenkinek!
2013. febr. 21. 21:45
 10/10 jegecske ***** válasza:

Ártani nem árt, de örökölhető.

Úgy értem, hogy nem árt, hogy foghatja etetheti stb nem "ragad", de valószinű, örökli

2013. febr. 23. 09:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!