Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » IR-es kismamik! Ti abbahagytát...

IR-es kismamik! Ti abbahagytátok a Merck szedését terhesség alatt? Hanyadik héten?

Figyelt kérdés
Egyszer már vetéltem, és félek abbahagyni, de a dokim abba akarja velem hagyatni már így az elején. :(
2013. febr. 20. 12:01
 1/6 anonim ***** válasza:
3. hónapban hagytam abba,szoptatok és nem szedek semmit.
2013. febr. 20. 12:13
 2/6 anonim ***** válasza:

szia!

én végig szedtem..illetve 34,héttől építettem le.most vagyok 36 hetes. én biztos h nem raknám le..50 éve van forgalomban a gyógyszer..ha lenne káros hatása,már tudnának róla az orvsok.

2013. febr. 20. 12:20
 3/6 anonim ***** válasza:
En most vagyok 12. hetes, es bizony en is vegig szedni fogom. Hal' Istennek az endodokim nagyon rugalmasan allt a temahoz, es elmagyarazta, hogy annyi a tortenet, hogy terhessgre nincs torzskonyvezve ez a gyogyszer, csupan ennyi az ok, amiert nem szeretik szedetni egyaltalan, vagy a 12. het utan, viszont ott vannak a fejlett nyugati orszagok, ahol gyakorlatilag a merckformint es tarsait adjak a terhessegi cukros kismamaknak. Tovabba, hogy o nem mondhatja meg nekem, hogy szedjem a 12. het utan, de sajat felelossegre javasolja, illetve o forditott helyzetben bizony szedne. Szoval abszolut tamogato volt ebben, es kell is, mert szepen kordaban tartja a cukrom. Plusz nekem is ad egy kis biztonsagot. Probalj meg olyan dokit keresni, aki tamogatja a szedest, foleg az elso 12. hetben, nagyon fontos, nehogy veteles legyen a vege! Boldog babavarast!
2013. febr. 20. 12:34
 4/6 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat! Én az előző terhességemnél még nem szedtem és el is vetéltem a 6. héten. Most, hogy sikerült vele teherbe esnem sokéves próbálkozás után, nem szeretném abbahagyni, a dokim viszont azonnal le akarja velem tetetni! :( Keresnem kell másik dokit, úgyérzem...
2013. febr. 20. 12:54
 5/6 anonim ***** válasza:
Első vagyok! Nekem végig rendben volt a cukrom terhesség alatt,pedig én abba hagytam a gyógyszert.Sőt a diétát sem tartottam mindig.Azt mondta az endros dokim,hogy ha 3 hónap után leépítem,akkor már nem lehet gond,főleg,hogy nagyon sokszor néztük a cukromat.. Én nem szedtem volna szívesen végig az biztos..:(
2013. febr. 20. 13:30
 6/6 frászkarikaborsó ***** válasza:
12 hétig kell szedni a vetélés elkerülése miatt, utána ha szeded az csak a te esélyeidet javítja a terhességi cukorbetegség terén. Én eucreast szedtem ami szintén metformin tartalmú de van benne más is ezért 12 hét után nem javasolják, abba is hagytam a 13. héttől, cserébe jól cukorbeteg lettem de azt is lehet kezelni :)
2013. febr. 20. 22:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!