Most tudtam meg hogy kisfiu rugdos a szivem alatt. Mire szamitsak szules utan ami csak fiukra jellemzo? Minden erdekel mert elso babank lesz!
(van fiam is, meg lányom is :), meg sok csecsemővel volt már dolgom)
Ha kibontod a pelusból, vagy pl törölközőből fürdés után, egyből dobj a lába közé egy rongyot, vagy hajtsd oda a törcsi sarkát, ezzel megelőzhető hogy letiszteljen téged/a falat stb).
És igaz, hogy mivel nincs hüvelybemenet amire ügyelni kell és elvileg könnyebb tisztába tenni, azért a makacs kakák elég rendesen bele tudnak ragadni a zacsi kis ráncaiba, szóval fiúknál is lehetnek kemény menetek törléskor :)
Pelusozáskor ügyelj rá, hogy amikor becsomagolod a tisztába, a kukac legyen mindig lefelé hajtva, lehetőleg középirányban nagyjából. Ha felfelé állón marad vagy nagyon oldalra ,akkor borítékolható, hogy már az első pisinél tocsogni fog a ruha rajta.
A húzogassuk-ne húzogassuk téma eléggé megosztja a szakvéleményt meg a nagyközönséget is, kérdezd meg a gyerekdokitokat meg a védőnőt, netán megbízató ismerősöket,aztán úgyis eldöntöd te mit gondolsz jobbnak. Én a húzogatásnál meg a nemhúzogatásnál is találkoztam problémás meg nemproblémás kukacokkal, szerintem inkább élettani dolog, hogy kinek tapad le vagy sem. Majd te döntesz róla.
Pelenkázásnál figyelj. Az én fiam eleinte mindig akkor pisilt, amikor kicsit nagyobb lett, még el is fordult közben, szépen végighúzta a szenteltvizes sugarat mindenhol. Ha pelusozod, mindig ellenőrizd, hogy lefele álljon a kukaca. Én egy-két laklommal nem figyeltem, aztán néztem, hogy csupa pisi lett az oldala.
A fiuknál a fityma letapadása és szűkülete lehet gond. Ennek megelőzéséről eltérnek a vélemények, van aki szerint nem kell piszkálni, van aki szerint húzogatni kell, ezt neked kell eldöntened.
Nekem is nyugodtabb volt a kisfiam, mint a lányom. Apás is, anyás is, épp ki kell neki. Rengeteget aludt, kevesebbet mosolygott, mint a lányom, bizalmatlanabb volt az idegenekkel, ami nem baj. De ez nem hiszem, hogy a nemek miatt volt. Ami nekem új volt: sokszor kipisilt a pelusból felül, amit a lányom sose, ha leveszed a pelust mindig legyen nálad valami (pelenka, törlőkendő), mert ugye akkor pisil, hú de sokszor lepisilt... és hát a fütyijére figyelni kell. Nekem baromi hülye érzés volt, hogy fel kell húzni a bőrt rajta, de nagyon fontos, mert eleinte hajlamos letapadni és abból lehetnek gondok. Később (az enyém már 2 éves) piszok hangos, imád szerelni, kalapál egész nap és hát úgy egyáltalán, a pasik mások, és imádjuk őket ezért...
Harmadik babámat várom, fiú lesz...
Jó babavárást neked!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!