Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Terhesség alatt napi fél...

Terhesség alatt napi fél liter coca-cola mennyit árt a magzatnak?

Figyelt kérdés
2013. febr. 15. 14:28
1 2 3 4
 21/40 anonim ***** válasza:
Én szoktam inni, bár nem ilyen sokat, egy két decit!Mivel nekem alacsony a vérnyomásom és olyankor szétrobban a fejem, a koffein tartalma miatt segít, és egyből megszünteti a fejfájást, és normál lesz a vérnyomásom tőle!(én is 1 éve cola függő voltam, de két vetélésem után, letettem róla, azóta sima ásványvizet iszok szénsavmenteset)
2013. febr. 15. 15:14
 22/40 anonim ***** válasza:
36%

Én rengeteg szénsavas vizet, colat iszom, bár midtanság inkább a 7up a nyerő, imádom!

Napi fél litert biztos megiszom.

Ha nem szénsavasat iszom, feljön a savam!

Lányommal is rengeteg üdítőt ittam, semmi baja a gyereknek, nekem se lett.

Nem kell mindentől parázni!

Olyan mintha napi 2-3 kávét meginnál, koffein van benne!

2013. febr. 15. 15:18
 23/40 anonim ***** válasza:
53%
Eddig kb 3 értelmes választ olvashattál, a többi csak jó vagy kevésbè jó szándékkal "károg". Én sem bátorítani akarlak, sőt... De azért nem kell minden baromságnak bedőlni, amit össze irkálnak. Koffeint kávéból is, teából is juttathatsz a szervezetedbe. Napi 2 csésze általában megengedett (vérnyomásod mondjuk befolyásolhatja, hogy mennyire). Nekem eleinte javasolták, mert túl alacsony volt. Később magasabb lett, akkor már nem szabadott. Ha a "buborékok" hiányoznak, vehetsz bubis vizet, én fel szoktam dobni jó minőségű, adalékok nélküli szörpökkel (utálom a sima vizet). A szénsav legfeljebb gyomorsavat meg puffadást okoz, az egyéb hülyeségeket felejtsd el. (Hány szóda ivó generàció is volt előttünk? :)). Én nagyon szeretm a coca-t, szoktam is bűnözni, de légy óvatos. Tesóval kísérleteztünk régen: rozsdát, koszt lemart fémpénzről, nyers husifalat egy éjszaka alatt eltűnt a pohárban. Anyu vízkőoldásra is használta! Én is épp babát várok, és van is itthon, mert nagyon kívánom a zsíros, nehéz kajákat, és az ilyeneket "lesavazom" vele. De nem szabad minden nap, a saját érdekünkben. Végül még annyit mondanék, amit a gyerekorvosunk szokott javasolni hányás-hasmenés esetén pár korty, kikeverve a bubikat belőle, mert kis mennyiségben segít a gyomorrontáson, de nagy dózisban bizony méreg. Leginkább az ásványi anyagok kioldàsa és felszívódásának akadályozása aggasztó, mert amúgy is többre van szükséged ilyenkor. Kismamavitamint mindenképp szednék a helyedben! Boldog babavárást! :)
2013. febr. 15. 15:23
 24/40 anonim ***** válasza:
szerintem a szénsav ellen bőven megfelel az az érv, hogy savat csinál és izgatja a gyomrot, nekem sosem voltak ilyen problémáim, de a terhességem alatt a szénsavas innivalók után refluxos tüneteim lettek, nem a legjobb móka.
2013. febr. 15. 15:26
 25/40 anonim ***** válasza:
50%

23-as válaszoló szerintem eddig mindenki jó szándékkal károgott.....

és nem hiszem hogy 3 értelmes válasz jött volna,aki azt írta hogy egészségtelen és ne ígya mind hasznos választ írt....

amúgy nem kell sok ész hogy rájöjjön az ember hogy egészségtelen....nem hiszem hogy egy ép eszü embernek külön magyarázatot kell adni erre....

2013. febr. 15. 15:40
 26/40 anonim ***** válasza:
7%
23 vagyok. Már várom, mikor érem el a 0%-ot :). Hiszen itt mindenki olyan borzasztóan okos, és mint tudjuk, a vilàg fekete meg fehér.
2013. febr. 15. 15:57
 27/40 anonim ***** válasza:
Én ittam, kb. kétnaponta 2-3 decit. Egyelőre nem látok rendellenességet a négy és másfél éves gyerekeimen. :)
2013. febr. 15. 16:03
 28/40 anonim ***** válasza:
Hát én bevallom soha nem voltam kóla függő de kb a 25héttől amikor megkívántam ittam most megint nem nagyon kívánom a 36héttől nem is iszom de volt hogy megittam egy litert is egy nap! Semmi baja a babámnak és nekem se! Végig teljesen jól voltunk/vagyunk! Nyugodtan le lehet engem is pontozni:-)
2013. febr. 15. 16:04
 29/40 A kérdező kommentje:

Az egyedüli válasz, amit lepontoztam:

"miért, kiveszed belőle???"

Egyébként nem minden nap iszok, de ma pont igen. Heti 2-3x iszok kólát. Nagyon szeretem és kívánom:(

2013. febr. 15. 16:04
 30/40 anonim ***** válasza:
67%

A kérdésed úgy szólt, hogy NAPONTA. Akkor most mégse naponta? És attól, hogy 2-3 embernek és a babájának nem lett baja, téged megnyugtat?

Mert anyukám pl végig dohányzott amikor engem várt, de nekem nem lett semmi bajom. Most akkor bíztassak minden kismamát a cigizésre, mert én szerencsés voltam/vagyok???

2013. febr. 15. 16:11
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!