Terhesség alatt napi fél liter coca-cola mennyit árt a magzatnak?
Ja igen, és a benne található koffein sem biztos, hogy kell nektek teresség alatt.
Utolsó voltam
Nem a picinek árt, hanem Neked!
Megköti a kalciumot, és így a szervezeted nem jut hozzá eléghez, még akkor sem, ha mellé pótlod.
(Ezen felül nyilván ott az összes többi hátránya, cukor stb. ami a "nem terheseknek" sem jó, azokat nyilván ismered...)
Szerintem egy cseppet se igyál.
Én eléggé sok mindent tudtam meg róla - sok teszt és ismeretterjesztő film ment róla a TV-ben - úgyhogy én már 9 éve abbahagytam. És persze az összes ilyen cukros-szénsavas löttyöt.
Eleve szénsavasat nem szabad inni terhesség alatt! A szénsav kalciumot von el a csontokból.
Igyál inkább vizet, tejet és gyümölcsleveket! :)
Hát én az egész terhességem alatt pepsit ittam a cukormenteset,mert jól esett.
Semmi baja nincs a babámnak. :)
A kóla hatása a szervezetre:
Első 10 perc:
10 kávéskanálnyi cukor belerobban a szervezetedbe. (Cukormentes: ez olyan 70g ch!!! Paleoban máris túladagoltad a szénhidrátot, arról nem is beszélve, hogy ez finomított cukor, ami szigorúan tilos és káros). Nem fogsz azonnal hányni, ahogy a rettenetes túl édességre elvileg reagálnod kéne, mert a foszforsav az italodban letompítja az édes ízt, hogy lent tarthasd a kutyulékot.
20 perc múlva:
A vércukorszinted az egekben, amit inzulintermeléssel kompenzálsz. A májad azzal próbál segíteni, hogy annyi cukrot bont le zsírrá, amennyit csak bír. (És ebből épp elég van most.)
40 perc múlva:
A koffein felszívódása megtörtént, a pupilláid kitágulnak, emelkedik a vérnyomásod, ezért a májad kénytelen több cukrot pumpálni a véredbe. Az adenozin receptoraid mostmár blokkolva vannak, nehogy elszédülj.
45 perc múlva:
A tested megemeli a dopamin szintedet, stimulálva ezzel az agyad élvezetközpontjait. Élettani szempontból hasonlóan működik a heroin, mellesleg.
1 óra múlva:
A foszforsav megköti a kalciumot, magnéziumot és cinket a vastagbélben, ezzel felgyorsítja az emésztést. Ezt fokozza a magas cukorszint és a mesterséges édesítőszerek szintén fokozzák a kalcium vizelettel történő ürítését. A koffein vízhajtó jellege is közrejátszik (pipilned kell). Mostmár biztos lehetsz abban, hogy szépen kiürítetted a kalciumot, magnéziumot és cinket, ami csontjaidba tartott hogy azokat erősítse, ugyanúgy, ahogy megszabadultál értékes nátriumtól, elektrolitoktól és víztől. Ahogy a tornádó benned kezd lecsendesülni, elkezdődik a cukor-összeomlás. Irritált és kedvetlen leszel. Mostanra kiürítetted az összes vizet is ami a kóládban volt, mindazzal a sok értékes tápanyaggal együtt, amit a tested arra szeretett volna használni, hogy hidratálja a szervezeted vagy hogy egészséges, erős csontokat és fogakat építsen.
Forrás: [link]
most lehet hogy durva lesz amit írok, soha nem voltam nagy coke rajongó, de pár éve egy házibuliban ment a bacardi-colázás, az egyik srác nagyon magas alkohol százalékú rummal csinálta a koktélokat, eleinte csak jó kedvem lett tőle, majd hazaérve először az ágyra dőltem le, pedig soha nem szoktam magam kiütni, már nem vagyok tini, utána viszont az ágyról kiperdültem a fürdőszobába, és kb sugárba hánytam - igaz, nem a kóla volt a bűnös. DE amit láttam, kb olyan volt mintha fekete kátrányt hánytam volna, megláttam és egy életre elment a kedvem a kólától, évek teltek el, mire újra ittam egy kortyot, de azt is csak unszolásra, egyszerűen nem szeretem, borzalmasan édes, még az ember foga is ragad tőle.
Mellesleg hallottam olyat, hogy ha eldugul a wc csak pár liter kóla kell, és csillogni fog mint újkorában...
Terhesen az egészséges táplálékokat kell fogyasztani, egy friss kicsi élet benned ugyanazt eszi/issza amit te.
Boldog babavárást!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!