Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 18 hetes kismama vagyok, és...

18 hetes kismama vagyok, és eddig 7 kilót szedtem fel. Szerintetek is túl sok?

Figyelt kérdés

Ma reggel mértem meg magam, és kicsit elképedtem...Nekem ez fel sem tűnt. 61 voltam teherbeeséskor és most 67,7 voltam.

Szerintem nem is a 7 kiló a sok, hanem az, hogy a felénél sem járok, és mi lesz ezután? Nem szeretnék 25 kilókat felszedni. 15öt engedélyeztem magamnak, de ha így haladok, akkor több lesz, nem?

Egyébként nem volt rosszullétem, sajna az első trimeszterben is jó étvággyal ettem, ráadásul nem sportolok (előtte nagyon rendszeresen) olyan intenzíven, mint előtte.

Nektek mi a tapasztalatotok? Jogosan aggódom, hogy ez sok lesz? Sajna a nasit (édességet) nagyon kívánom, bár igyekszem visszafogni magam. Terhességem előtt egyenesen utáltam az édességet, biztos ezzel is nehezen tud a szervezetem mit kezdeni.

Lehet neki kéne állnom este nem enni annyit és csoki helyett amennyire csak tudok, almát enni.

2013. febr. 11. 10:39
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
Cukorbetegség kialakulhat annál is, aki nem eszik cukros ételeket. Ugyanígy a terhességi cukor is. Csak nagyobb az esély rá, ha túl sok édességet fogyaszt.
2013. febr. 11. 11:53
 22/26 anonim ***** válasza:
Alkat függő is a dolog, de szerintem nem árt odafigyelned ezek után. Csak magamat tudom felhozni példának, első terhességemnél 9 kilót szedtem fel a végéig, most 15 hetes vagyok és nem jött még rám 1 kiló sem. Édesség helyett próbálj meg valami édesebb gyümölcsöt, zöldséget enni. Én hála égnek a savanyúért vagyok oda, így könnyebb a helyzet. Boldog babavárást!
2013. febr. 11. 12:06
 23/26 anonim ***** válasza:

Hogyan számítsam ki a BMI-met?

Testsúlyodat (kg) oszd el magasságod (m) négyzetével!

Példa: ha 1,65 méter vagy és várandósságod előtt 60 kiló voltál, akkor: 60/1,652=22,04. Vagyis a BMI-d szerint normál testalkatú vagy, így 11-16 kilót szedhetsz fel a kilenc hónap során.

BMI táblázat

Testalkat BMI érték Terhesség alatti súlygyarapodás

sovány 18,5 alatt 13-18 kilogramm

normál 18,5-24,9 11-16 kilogramm

túlsúlyos 25-29,9 7-11 kilogramm

elhízott 30 felett maximum 7 kilogramm

2013. febr. 11. 14:26
 24/26 A kérdező kommentje:

előtte a soványba tartoztam (de amúgy a képleted nem jó, ha elosztod, amit írtál, akkor 36ot kapsz kb)

azért is gondoltam,h 15 kg belefér.

a kérdés inkább arra irányult, hogy akik átlagban a terhesség feléig mondjuk felszedtek 7 kilót, mennyi jött még fel a második felében, ha mindent ugyanúgy folytattak.

2013. febr. 11. 14:46
 25/26 anonim ***** válasza:

Nem az én képletem, másoltam egy oldalról. :)

Szerintem kár ezen ennyit aggódjál, főleg, ha előtte a vékony kategóriába tartoztál.

Én 47 kilóról indultam, most vagyok 54 kiló 18 hetesen. Senki nem mondott egy szót sem, nem is látszódik igazából rajtam, csak hogy végre nem zörögnek a csontjaim. :) Pedig nem zabálok, meg nem csokizok reggeltől-estig. Teljesen normálisan étkezem, ha nassolhatnékom van, azt vegyesen nassolom. (mint az elmúlt 30 évben bármikor) Sétálok minden nap reggel fél órát, meg este fél órát.

És érdekes, az én ismerősi körömben mindenki 15-20 kilót szedett fel, és a babáknak nem lett baja, és le is tudták adni utána a felesleget.

De ha téged zavar ez a dolog, akkor nincs kérdés igazából, csoki helyett egyél zöldséget-gyümölcsöt.

2013. febr. 11. 15:06
 26/26 anonim ***** válasza:
Ez nagyon alkatfüggő dolog, lehet hogy most majd sokáig nem fogsz felszedni plusz súlyt magadra. Én 21 hetesen tartottam 6 kg-nál, szóval nagyjából annyi mint Nálad és a végére +15-el szültem, de volt olyan kismama aki a 20. héten +3-nál tartott, de mégis +25-el ment szülni.... szóval ez alkati dolog hogy sok-e vagy sem. Én elégedett voltam a végeredménnyel ( a +15 kg-val) bár erre is azt mondják hogy ez már picit sok... de szerintem teljesen jó volt ez így. Mire hazaértem a kórházból már csak 3 kg-val voltam nehezebb mint a terhesség előtt.
2013. febr. 11. 16:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!