Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 18 hetes kismama vagyok, és...

18 hetes kismama vagyok, és eddig 7 kilót szedtem fel. Szerintetek is túl sok?

Figyelt kérdés

Ma reggel mértem meg magam, és kicsit elképedtem...Nekem ez fel sem tűnt. 61 voltam teherbeeséskor és most 67,7 voltam.

Szerintem nem is a 7 kiló a sok, hanem az, hogy a felénél sem járok, és mi lesz ezután? Nem szeretnék 25 kilókat felszedni. 15öt engedélyeztem magamnak, de ha így haladok, akkor több lesz, nem?

Egyébként nem volt rosszullétem, sajna az első trimeszterben is jó étvággyal ettem, ráadásul nem sportolok (előtte nagyon rendszeresen) olyan intenzíven, mint előtte.

Nektek mi a tapasztalatotok? Jogosan aggódom, hogy ez sok lesz? Sajna a nasit (édességet) nagyon kívánom, bár igyekszem visszafogni magam. Terhességem előtt egyenesen utáltam az édességet, biztos ezzel is nehezen tud a szervezetem mit kezdeni.

Lehet neki kéne állnom este nem enni annyit és csoki helyett amennyire csak tudok, almát enni.

2013. febr. 11. 10:39
1 2 3
 1/26 anonim ***** válasza:
100%
Én 31 hetes vagyok és eddig +6 kg va rajtam, 55 kg kezdtem a terhességt most vagyo 61 kg de én elsö 3 hónapban sokat fogytam mert hánytam!
2013. febr. 11. 10:42
 2/26 anonim ***** válasza:
100%
Én is így kezdtem, 30 kilót híztam. Előtte minden nap sportoltam, meg hát cigiztem is. Ezeket abbahagyva, csak úgy jöttek a kilók. Fogd vissza a nasit, mert úgy jársz, mint én. Fél éve szültem és még rajtam van 20 kg plusz. :(
2013. febr. 11. 10:43
 3/26 anonim ***** válasza:
100%
Szia! szerintem elég sok igen, én a 26. hétig nem híztam egy kilót sem, és mégis plusz 18-cal mentem szülni, a végén, főleg az utolsó hónapban jön fel a legtöbb. Szerintem kicsit figyelj oda miket eszel!
2013. febr. 11. 10:44
 4/26 anonim ***** válasza:
100%

Én is 60 kg-mal kezdtem a terhességemet, mint te és kb. ugyanennyit szedtem fel a 18. hétig, a 24. hétig 10 kg-ot. Gondolom nem csak attól függ, hogy ki mennyit eszik, a vér, víz mennyisége, méh mérete is sokat számít.

De én is próbálok inkább ezentúl odafigyelni az esti étkezésekre:)

És tudod már, hogy kisfiú vagy kislányt vársz??

Mert én pl. nem kívánom az édességet és kislányom lesz.

2013. febr. 11. 10:44
 5/26 anonim ***** válasza:
56%

Szerintem sok. Én is 18 hetes vagyok, 1 kg-mot híztam.

Szerintem vigyázz, mert még csak most kezdődik igazán a hízás:)

2013. febr. 11. 10:48
 6/26 A kérdező kommentje:
a nemét még sajnos nem tudjuk. de én kisfiúnak érzem. köszi a válaszokat, én is soknak tartom.
2013. febr. 11. 10:51
 7/26 anonim ***** válasza:
63%

annyit egyél, amennyi jólesik. a babád miatt vagy kívánós :)

most ő a legfontosabb, nem a külalakod.

nekem két orvosom is volt, az első állandóan diétáztatott volna, a második meg rákérdezett, hogy ugye NEM diétázom, mert az ártalmas lehet a babának, mert megszokja, hogy állandóan tartalékolnia kell, és ez később szív, érrendszeri és túlsúly problémákhoz vezethet.

nna, ott is hagytam az első dokit, a második sokkal lelkiismeretesebb volt (nem csak ebben)

nem riogatni akarlak, csak jót akarok :)

a babád tudja, hogy mi kell Nektek, és azokat kívánja

az édességeket pedig ki tudod váltani édes zöldségekkel, gyümölcsökkel (banán, sütőtök, cékla, répa, körte...)

boldog babavárást! :)))

2013. febr. 11. 10:53
 8/26 anonim ***** válasza:
51%
Szerintem ez nem sok! Teljesen átlagos, ha figyelsz magadra akkor nem lesz több 10-12 kg-tól, az meg szerintem teljesen jó!Én még csak a 14.hétnél járok, és +3 van rajtam, de egyelőre nem merek aktívabban mozogni, így meg félek, h gyorsabban jönnek majd a kilók!:)
2013. febr. 11. 10:57
 9/26 A kérdező kommentje:

köszönöm kedves utolsó, de én nem a külalakom miatt aggódom, hanem pont a baba miatt. mert neki az sem tesz jót, ha az ember 25 kilót felszed. és esetleg terhességi cukor alakul ki a túlsúly miatt. meg nem szeretném, ha ő is 4 kilós lenne a sok ételtől...

nem akarok én diétázni, eszem, ha éhes vagyok, és azt eszem, amit megkívánok, ha az éppen sültkrumpli, akkor azt eszem. csak az evések közötti csokikázásról kéne sztem leállni.

2013. febr. 11. 10:58
 10/26 A kérdező kommentje:
nem utolsó, hanem 7es asszem, közben írt valaki
2013. febr. 11. 10:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!