Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 18 hetes kismama vagyok, és...

18 hetes kismama vagyok, és eddig 7 kilót szedtem fel. Szerintetek is túl sok?

Figyelt kérdés

Ma reggel mértem meg magam, és kicsit elképedtem...Nekem ez fel sem tűnt. 61 voltam teherbeeséskor és most 67,7 voltam.

Szerintem nem is a 7 kiló a sok, hanem az, hogy a felénél sem járok, és mi lesz ezután? Nem szeretnék 25 kilókat felszedni. 15öt engedélyeztem magamnak, de ha így haladok, akkor több lesz, nem?

Egyébként nem volt rosszullétem, sajna az első trimeszterben is jó étvággyal ettem, ráadásul nem sportolok (előtte nagyon rendszeresen) olyan intenzíven, mint előtte.

Nektek mi a tapasztalatotok? Jogosan aggódom, hogy ez sok lesz? Sajna a nasit (édességet) nagyon kívánom, bár igyekszem visszafogni magam. Terhességem előtt egyenesen utáltam az édességet, biztos ezzel is nehezen tud a szervezetem mit kezdeni.

Lehet neki kéne állnom este nem enni annyit és csoki helyett amennyire csak tudok, almát enni.

2013. febr. 11. 10:39
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
Én is úgy gondolom, hogy kicsit ez sok. Próbálj jobban figyelni. Ne diétázz azt jól írta az egyik válaszoló. Javaslom, hogy 5ször egyél kis adagokat. Nekem terhességi cukrom lett és emiatt kellett a CH diéta. Az elején nagyon nehéz volt, de megszoktam, belejöttem, egyáltalán nem éheztem. Én 2 kg-t híztam, úgy, hogy 4 kg volt a gyerek, de én nagy túlsúllyal kezdtem. 100 kg-val. Nagyon figyeltem, hogy ne hízzak. Azért nálad nem erről van szó, de azért figyelj oda. És nem igaz az, hogy kettő helyett kell ilyenkor enni. Sok zöldség, gyümölcs, teljes kiőrlésű kenyér és nem fogsz éhezni, csak egészségesen étkezel. Sok boldogságot!
2013. febr. 11. 11:00
 12/26 anonim ***** válasza:
Szia, én a 19. hétben vagyok és eddig 10kg-ot híztam, nem sportoltam azelött, nem cigiztam, és az elsö 3hónapban sokat hánytam, mégis hizok, nem eszem tul magam, sokkal kevesebb édességet eszek mint azelött hogy teherbe estem.
2013. febr. 11. 11:02
 13/26 anonim ***** válasza:
100%

Szia én a 26.hétig 5 kg ot hiztam hozzáteszem nem hánytam sokat ettem....

De + 26 kg al mentem szülni....ami lement szülésnél a szoptatás alatt visszajött mindig éhes voltam de mikor abbamaradt a cicizés akkor lefogytam gyorsan..Most vékonyabb vagyok mint szülés előtt kislányom 3 éves és most tervezzük a tesot....

2013. febr. 11. 11:07
 14/26 anonim ***** válasza:
100%

13 as vagyok.

Azt hozzáteszem előtte sportoltam és csak salikat fehér husit gyümit joghurtot ettem...egészségesen...

Mikor terhes lettem ezeket meg sem birtam enni...((

helyette édesség jo magyaros kaják ilyenek...ezt kivánta a szervezetem...ja meg az édesség....volt hogy 2 doboz lidl is négercsokot befaltam egy ültő helyembe...

2013. febr. 11. 11:15
 15/26 anonim ***** válasza:
70%

Igen picit azért sok!

Nekem első terhességem, most a 38.hétben vagyok, és kb.12kg-a3kg van rajtam, amit Én már a saját esetemben soknak mondok, pedig, csak a pocokom látszik, meg talán a combjaimon!Se az arcomon, se a karomon, se nem vizesedek, se semmi, Mindenki azt mondja a környezetemben, hogy óóó, meg se látszik rajtam, és a szülésnél azért lejön majd!

Hát szívből remélem, hogy így lesz, mert szeretném a szülés előtt 28-as farmerjaimat visszavenni magamra!

Pedig a terheléses ukorvizsgálat után, drasztikusan változtattam!Se burgonya, se fehér kenyér, se cukor!Sőt édességet sem ettem szinte semmit....De kb.1,5hete nagyon kívánom csokoládét, az édeset, ami azért érdekes,mert ezt az egész terhességem kezdetétől nem volt így, csak mostanában, de erre is figyelek szigorúan!

Szóval picit fogd vissza a nasit, meg a magas szénhidrát tartalmú ételeket!pl.banán,rizs,burgonya,cukros üdítők...stb Figyeld a cimkéket a termékeken, próbálj olyan dolgokat enni, amiben kevés szénhidrát van!pl 1db banán helyett egyél inkább narancsot, rizs, burgonya helyett párolt zöldséget...

Tudom nem könnyű de azért mértékkel be lehet tartani!

Boldog Babavárást!

38hhkm

2013. febr. 11. 11:15
 16/26 anonim ***** válasza:
100%

Szia.

Én szintén jó evő voltam a terhességem elejétől kezdve,egyszer sem hánytam eddig,és sztem már nem is fogok(ha csak a szülésnél nem :/).

Szóval én ma vagyok 27+6 hetes terhes,és 10 és fél kilót híztam eddig,amit én nagyon sokallok,mert én egyébként is túlsúllyal kezdtem.Ma voltam védőnőnél,kereken 89 kiló vagyok.Diétáznom kell a lehető legszigorúbban,mert a terheléses vércukrom is magas lett(7,6).Úgyhogy én csak azt tudom neked javasolni,hogy kicsit vegyél vissza és próbálj meg sok gyümölcsöt és zöldséget enni,kerülni a tésztát meg a kenyeret is,ha nem akarsz így járni mint én,mivel én is édes szájú vagyok,és a terhességem elejétől kezdve ettem a csokit és a sütiket,és most itt tartok,hogy már 1 szelet müzlit sem ehetek meg!!Semmilyen édességet nem ehetek!!Sem sütit,sem müzlit,sem csokit,sem cukrot,sem lekvárt sem semmit!!!Csak is akkor ehetek meg egy kocka csokit vagy egy szem cukrot,ha érzem,hogy rosszul vagyok,mert esetleg leesik a vércukrom.De amúgy nem ehetek semmi ilyesmit.A te érdekedben mondom,pláne ha olyan a védőnőd mint az enyém,akkor a 10. kilónál bizony már rád fog szólni,és diétára fog fogni,mivel hogy még ezután fog rád is feljönni a java..még én sem vagyok túl a nehezén,még nekem is csak most fog jönni a java!!

Bocsi,hogy hosszúra sikerült a kommentem.

2013. febr. 11. 11:18
 17/26 anonim ***** válasza:
68%
én most vagyok 16 hetes és még nem híztam egy kilót sem.
2013. febr. 11. 11:24
 18/26 anonim ***** válasza:
68%

Én a 25. hétig +10 kilót szedtem fel és a terheléses cukrom teljesen normális volt. Szerintem a kettőnek nincs köze egymáshoz, ugyanúgy, ahogy annak sem, hogy mennyi cukrot eszel.

Szerintem se fogyókúrázz, csak késő este ne egyél már és igyekezd kiváltani a péksüteményeket és hasonlókat egészséges ételekkel.

2013. febr. 11. 11:26
 19/26 A kérdező kommentje:

nem, nem, diétázni nem akarok, sőt, fogyni sem akarok, de mondjuk jó lenne elérni, hogy most 1-2 hónapig ennyi maradjon a súlyom. sztem mondjuk a 25. héten teljesen jó a 7 kiló plusz, de 18. héten sok.

175 centi magas vagyok, és 60 körül estem teherbe, tehát vékony vagyok, most sem beszélünk nagy súlyfeleslegről, mert a 38-as nadrág rám jön. Az meg nem számít nagynak.

De 15 kilóra gondoltam a végére, ami gyerekkel együtt ideális (nagyon maximum 16-17), abból kb 6 azonnal le is megy szülésnél, valakinek még több. Ha mondjuk zsírban 7-8 kilót szed fel az ember, az sztem teljesen elfogadható egy amúgy vékony testalkatú nőnél. De nem akarok egészségügyi gondokat a sok túlsúlyból, sem nehéz szülést, sem elhaló méhlepényt. Hát tudjátok, mire gondolok...

Szóval szó sincs diétáról,csak a "megeszek mindent ami eszembe jut, akkor, amikor eszembe jut" (ha ez este 10kor Brownie, akkor az) nem biztos, hogy folytatható :D

Kicsit lassítanom kell a hízás ütemét. Lassan jön a jobb idő is, el tudok járni egy jó egyórás sétára is heti 3-4 alkalommal, meg ügyelek, hogy az édesség inkább gyümölcs legyen, ne csoki, illetve hetente többször eszem zöldséges ételeket és kevesebb krumplisat.

Ennyi biztos elég lesz, nem akarok én drasztikusan hozzányúlni ehhez. csak ésszerűbben táplálkozni.

2013. febr. 11. 11:34
 20/26 anonim ***** válasza:

Kedves 18-as..ezt hogy érted,hogy az elfogyasztott édességnek nincs köze a magas cukorhoz??Miért akkor szerinted minek van hozzá köze??A magas cukrot mi váltja ki akkor?És akkor az védőnőm miért tiltott el mindenféle édességtől és cukros dologtól???

16-os voltam.

2013. febr. 11. 11:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!