Lehet hogy Down-kóros a pocaklakóm?
szerintem beszéld meg az orvossal, hogy csináljon további vizsgálatokat.
esetleg egy 4D uh-ra is érdemes lenne elmenned.
Különben nekem is alacsony lett annak idején ez az érték, elmentünk genetikai tanácsadásra, ott Dr Hab. stb stb. Papp Csaba közölte, hogy "az AFP egy sz@r", lányom teljesen egészséges.
Az orvos nem mondott semmit, hogy kellene genetikai tanácsadásra mennetek?
Nekem kombinalt tesztet csinaltak es 3 MoM ertekem van. A te tesztednel nem tudom ez a MoM mire utal, de en kaptam egy aranyszamot is, ami 1:20-hoz. Jov penteken lesz amniom. Az 100%-ra kiszuri, hogy downos e vagy sem.
Ha 35 felett vagy, akkor a TB allja. Pesten a Bajcsyban csinaljak, videken meg tom, hogy van Debrecenben, de tobbet nem tudok.
Mi pont ezért csináltattunk kombinált tesztet. Ugyan fizetős, de mondta a védőnő, hogy az AFP egy bohóckodás, és nem is érti, minek kell megcsináltatni, mikor megbízhatatlan. Sógornőmnek is rossz eredményt hozott ki, és tök egészséges a kisfiú. Azt mondják, hogy a gyermek neme és kora is jelentősen befolyásolja az eredményt. Kisfiúknál állítólag jellemzően rosszabb szokott lenni, több a hamis riadó. Szóval, ne aggódj, az AFP tényleg egy vicc. Külföldön már nem is nagyon csinálják, de rajtunk kívül szinte sehol sem kötelező vizsgálat.
12 hkm
Ha mindenképp megtartanátok a babát, akkor valóban feleslegesek a további vizsgálatok.
Tényleg nagyon megbízhatatlan az AFP vizsgálat, főleg a Down kór szűrésre.
Nekem egyébként magas lett az érték, riogattak mindenfélével, a babám meg persze teljesen egészségesen született.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!