Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Lehet hogy Down-kóros a...

Lehet hogy Down-kóros a pocaklakóm?

Figyelt kérdés
Nagyon alacsony lett a MOM eredményünk: 0,47. Első babánknál is alacsony volt, és makk egészséges. Mekkora az esély, hogy Down-kóros?

2013. febr. 9. 19:10
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

szerintem beszéld meg az orvossal, hogy csináljon további vizsgálatokat.

esetleg egy 4D uh-ra is érdemes lenne elmenned.

2013. febr. 9. 19:24
 2/11 anonim ***** válasza:

[link]

Különben nekem is alacsony lett annak idején ez az érték, elmentünk genetikai tanácsadásra, ott Dr Hab. stb stb. Papp Csaba közölte, hogy "az AFP egy sz@r", lányom teljesen egészséges.

Az orvos nem mondott semmit, hogy kellene genetikai tanácsadásra mennetek?

2013. febr. 9. 19:26
 3/11 anonim ***** válasza:
Most számoltam össze. Az ismerősi körömből, velem együtt, öt embernek "hozta ki" az AFP, hogy Down-kóros a baba, és mind az öt gyerek teljesen egészséges.
2013. febr. 9. 19:32
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudom mikor hagyják már abba a kismamák riogatását ezzel az AFP vizsgálattal ami az orvosok szerint is teljesen megbízhatatlan. Nekem úgy tűnik, hogy kezd arra kimenni, hogy minél több fizetős vizsgálatot csináltassunk mivel már bennünk van az ideg. És neked is csak azt lehet tanácsolni, hogy menj el további fizetős vizsgálatokra. És ne higgy elsőre az eredménynek!!
2013. febr. 9. 19:40
 5/11 anonim ***** válasza:
Nekem a genetikain azt mondták, hogy az AFP olcsóbb a TB-nek, mint mondjuk a kombinált teszt, azért az a kötelező.
2013. febr. 9. 19:42
 6/11 anonim ***** válasza:

Nekem kombinalt tesztet csinaltak es 3 MoM ertekem van. A te tesztednel nem tudom ez a MoM mire utal, de en kaptam egy aranyszamot is, ami 1:20-hoz. Jov penteken lesz amniom. Az 100%-ra kiszuri, hogy downos e vagy sem.

Ha 35 felett vagy, akkor a TB allja. Pesten a Bajcsyban csinaljak, videken meg tom, hogy van Debrecenben, de tobbet nem tudok.

2013. febr. 9. 19:58
 7/11 anonim ***** válasza:
pesten a sote I en is...
2013. febr. 9. 20:50
 8/11 anonim ***** válasza:

Mi pont ezért csináltattunk kombinált tesztet. Ugyan fizetős, de mondta a védőnő, hogy az AFP egy bohóckodás, és nem is érti, minek kell megcsináltatni, mikor megbízhatatlan. Sógornőmnek is rossz eredményt hozott ki, és tök egészséges a kisfiú. Azt mondják, hogy a gyermek neme és kora is jelentősen befolyásolja az eredményt. Kisfiúknál állítólag jellemzően rosszabb szokott lenni, több a hamis riadó. Szóval, ne aggódj, az AFP tényleg egy vicc. Külföldön már nem is nagyon csinálják, de rajtunk kívül szinte sehol sem kötelező vizsgálat.

12 hkm

2013. febr. 9. 21:44
 9/11 A kérdező kommentje:
Küldtek genetikai tanácsadóba, ez pécsen lenne, de a nagyfiamnál is reggel 10től délután háromnegyed 5ig ültem ott, és csupán egy kockázati százalékos vackot irattak alá velem. Sajnos most nem tudom hová tenni a nagygyerkőcöm ennyi időre... A vizsgálatokra sem szívesen költünk, mert ha beteg is a baba, akkor is megtartanánk. Mindenesetre nagyon örülök, hogy vannak hasonló tapasztalatok és egészséges a gyermeketek. Kicsit nyugodtabbak lettünk ennek hallatán. Köszönjük!
2013. febr. 10. 19:04
 10/11 anonim ***** válasza:

Ha mindenképp megtartanátok a babát, akkor valóban feleslegesek a további vizsgálatok.

Tényleg nagyon megbízhatatlan az AFP vizsgálat, főleg a Down kór szűrésre.

Nekem egyébként magas lett az érték, riogattak mindenfélével, a babám meg persze teljesen egészségesen született.

2013. febr. 11. 05:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!