Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 33 hetes kismama vagyok, a...

33 hetes kismama vagyok, a pocaklakóm méretei 36 hetesnek felelnek meg, elszámolhattak valamit a dokik?

Figyelt kérdés
A 32-33. héten voltam UH-on és akkor 2,5kg-ra saccolták a babámat, valamint 90-es a fejátmérője. El is csodálkozott a dokim,hogy jó nagy baba lesz, ráadásul óriás méretű a pocakom és már nagyon várom a végét, mert már mindenhogyan kényelmetlen. Folyton nyilalgat a szeméremcsontomba meg szinte az egész hüvelyembe és gyakorlatilag már bevásárolni sem tudok elmenni,mert állandóan meg kell állnom az alhasi görcsök miatt. Azelőtt egy nagyon fitt és pörgős csajszi voltam és nagyon megvisel,hogy teljesen olyan lettem,mint egy mozgáskorlátozott. Ne értsetek félre, mert nagyon imádom ezt a kisbaby-t és sokáig vártam rá, hogy összejöjjön, de tényleg kellemetlenek a tünetek. Hasonló véleményekre lennék kíváncsi és nem ledorgálásokra, az inkább ne is írjon kommentet. Valamint tényleg érdekelne, hogy elszámoltak-e valamit. Előre is köszönöm! :)
2012. dec. 8. 14:06
 1/9 anonim ***** válasza:

Ha az utolsó menzeszed első napja szerint számoltak, akkor nem számoltak el semmit, viszont azt tudni kell, hogy nem mindenkinek pontosan 28 naposak a ciklusai, elképzelhető mindig plusz-mínuszba 2 hetes csúszás, benne van a pakliban, hogy előbb estél teherbe, de ennyi idős terhesen már inkább genetika, ha nagyobb a baba és nem azt jelenti, hogy el vagy számolva.

Ha 12 hetes korig nem mutatta az uh, hogy idősebb lenne a baba, akkor inkább genetika.

Nekem is a 33 hetes uh-n 2 héttel nagyobbnak felelt meg a babám a méretei szerint, viszont majd 3 héttel korábban született és 3960 grammal. Mivel sem a férjem, sem én nem születtünk kis súllyal, ezért az orvos azt mondta, hogy genetika. Egyébként visszahívtak 35 hetesen egy ellenőrző uh-ra, ott már visszavett a növekedési ütemből a babám.

Szóval lehet, hogy előbb fogant a babád, de az is lehet, hogy szimplán genetika miatt lesz nagy baba és teljesen időre fog születni.

2012. dec. 8. 14:11
 2/9 A kérdező kommentje:

Már a korábbi UH-ok során is nsgyobbnak vélték kb. 2 héttel. Na majd meglátjuk hogy alakul :)

És a nyilalgatások normálisak?

2012. dec. 8. 14:14
 3/9 anonim ***** válasza:

Így van, majd kiderül, mikor bújik ki.:)

Nekem nem voltak nyilallgatások, sem görcsölgetések. Csak a nagy súly húzta le a pocakomat, ami elég jól megviselte a derekamat is, de ezzel szerintem mindenki így van.

2012. dec. 8. 14:18
 4/9 anonim ***** válasza:
Az én babámat 32 hetes UH-n 2900grammra becsülték, az én pocim is bazi nagy. :) 34hetesen is vtunk UH-n ott meg 3100 gramm volt, de már akkor visszavett a növekedési ütemből nekem is. Ma vagyok 37hetes hát kíváncsi vok mikor akar kijönni a kis paszuly, egyelőre semmi jelét nem adja. Nemtom nálunk mennyire játszik közre a genetika a párommal teljesen átlagosak vagyunk, ő 170cm én meg 168, születéskor még 3kg se vtam. Nekem rá is írták a papíromra h átlagosnál nagyobb súlyú baba.
2012. dec. 8. 15:12
 5/9 anonim ***** válasza:
Ismerősömnek azt mondták óriásbébi lesz, az ultrahang alapján! Az összes doki ott ült a szülésénél, és várta a hatalmas babát! 4 kiló alatt volt, amikor meglátták csak annyit mondtak: "Na ennyit az ultrahangról", felálltak és elmentek.
2012. dec. 8. 16:36
 6/9 anonim ***** válasza:

Nekem a 26. héten 28 hetesre mondták, a 31. héten 33 hetesre, a 36. héten pedig 4 kiló felettinek.

37 hétre született meg végül is indítással, mert addigra már sírtam az ágyéki fájdalomtól (szétnyílt alul a csont) és így lett 4,3 kg a babám.

2012. dec. 8. 19:44
 7/9 anonim ***** válasza:

Nekem is végig 2 héttel nagyobbra becsültékl a babát, 35 hetesen 31oo grammra, 39 hetesen már 1oo fölött volt a bpd-je. 41. hétre született 46oo grammal. Kösd fel a gatyát :D

Nekem elszámolták, az uh 39oo-ra becsülte szülés előtt 2 nappal :P

2012. dec. 8. 20:55
 8/9 A kérdező kommentje:
Hűűű... Nagyon várom már,hogy a kezemben tarthassam a babócámat, de egyben félek is hogy fogja magát átpréselni a szülőcsatornámon. Elég szűknek mondanám magam és a szülés előtti súlyom szerint (53kg) nem számítok túlméretezettnek. Igaz,hogy felszedtem 20kg-t sajnos, de ennek ellenére ha tényleg nagy súllyal fog születni a babám akkor tényleg muszáj lesz felkötnöm a gatyámat...
2012. dec. 11. 20:03
 9/9 anonim ***** válasza:

szia!

Én is 33 hetes vagyok de akkora a hasam hogy senki nem hiszi el hogy csak egy baba van bennem!Viszont nekem már 2.babó!

Tegnap a dokim teljesen normális méretűnek mérte:2200 gr.

Mondjuk nekem "mindegy" mert úgyis császáros leszek!

Könnyű szülést kívánok!

2012. dec. 12. 07:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!