33 hetes kismama vagyok, a pocaklakóm méretei 36 hetesnek felelnek meg, elszámolhattak valamit a dokik?
Ha az utolsó menzeszed első napja szerint számoltak, akkor nem számoltak el semmit, viszont azt tudni kell, hogy nem mindenkinek pontosan 28 naposak a ciklusai, elképzelhető mindig plusz-mínuszba 2 hetes csúszás, benne van a pakliban, hogy előbb estél teherbe, de ennyi idős terhesen már inkább genetika, ha nagyobb a baba és nem azt jelenti, hogy el vagy számolva.
Ha 12 hetes korig nem mutatta az uh, hogy idősebb lenne a baba, akkor inkább genetika.
Nekem is a 33 hetes uh-n 2 héttel nagyobbnak felelt meg a babám a méretei szerint, viszont majd 3 héttel korábban született és 3960 grammal. Mivel sem a férjem, sem én nem születtünk kis súllyal, ezért az orvos azt mondta, hogy genetika. Egyébként visszahívtak 35 hetesen egy ellenőrző uh-ra, ott már visszavett a növekedési ütemből a babám.
Szóval lehet, hogy előbb fogant a babád, de az is lehet, hogy szimplán genetika miatt lesz nagy baba és teljesen időre fog születni.
Már a korábbi UH-ok során is nsgyobbnak vélték kb. 2 héttel. Na majd meglátjuk hogy alakul :)
És a nyilalgatások normálisak?
Így van, majd kiderül, mikor bújik ki.:)
Nekem nem voltak nyilallgatások, sem görcsölgetések. Csak a nagy súly húzta le a pocakomat, ami elég jól megviselte a derekamat is, de ezzel szerintem mindenki így van.
Nekem a 26. héten 28 hetesre mondták, a 31. héten 33 hetesre, a 36. héten pedig 4 kiló felettinek.
37 hétre született meg végül is indítással, mert addigra már sírtam az ágyéki fájdalomtól (szétnyílt alul a csont) és így lett 4,3 kg a babám.
Nekem is végig 2 héttel nagyobbra becsültékl a babát, 35 hetesen 31oo grammra, 39 hetesen már 1oo fölött volt a bpd-je. 41. hétre született 46oo grammal. Kösd fel a gatyát :D
Nekem elszámolták, az uh 39oo-ra becsülte szülés előtt 2 nappal :P
szia!
Én is 33 hetes vagyok de akkora a hasam hogy senki nem hiszi el hogy csak egy baba van bennem!Viszont nekem már 2.babó!
Tegnap a dokim teljesen normális méretűnek mérte:2200 gr.
Mondjuk nekem "mindegy" mert úgyis császáros leszek!
Könnyű szülést kívánok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!