Szörnyetegnek érzem magam emiatt. Ti megtartanátok?
Párom is úgy van vele, hogy hátha összejön valami. Nagyon keresgél, próbálja a kapcsolatait bevetni, de úgy néz ki, most senki nem tud vagy nem akar segíteni. Pedig eddig mindenki mellette állt.
Bankban dolgozott, vezető beosztásban. Sajnos volt egy kis probléma az adójával. Lényegében csalás és tulajdonképpen a könyvelő hibája és ezt próbáljuk most bizonyítani (van nyoma), de így is hosszasan el fog húzódni. Plusz a munkáját már így sem úgy sem fogja visszakapni, mert híre ment a dolognak. És úgy tűnik a szakmában kissé ellehetetlenítették a helyzetét.
Neki volt némi tartaléka, abból jól kijöttünk volna, de az APEH inkasszózta a számlát. Még az ügyvédet is alig tudjuk fizetni és azt mondta akár évekig is húzódhat a dolog.
Valamilyen szinten egy cipőben járunk. Miután kiderült, hogy terhes vagyok párom elvesztette a m.helyét, ráadásul nálunk a baba se volt betervezve (még lett volna idő elvetetni). Ettől függetlenül megtartottuk, pedig egy gyerekünk van már. Még mindig itthon van, de nem adja fel, lassan 4 hónapja. Most úgy néz ki, hogy talált vmit. Én lassan félidős terhes vagyok, már dolgozni nem tudok (fizikai munkát végeztem). Hitelünk ugyan nincs, de albérletben lakunk, kicsit össze húzzuk magunkat és kifogunk jönni. A babára mire megérkezik nem feltétlen kell 100 ezreket fizetni, nekem az elsőnél kb 20000 Ft ba került mire megszületett és meg volt mindene.
Kívánom, hogy jó döntést hozzatok, bármelyik legyen az!
más helyen is biztos meg fogja állni a helyét, először lehet nehéz lesz és kevesebbet kap majd, de biztos hogy mire megszületik a baba már sínen lesztek!!!
ne vetesd el a babát mert ne akard tudni mennyire össze tudja törni az embert egy abortusz, idegileg utána nagyon kilennél....nagy hiba lenne elvetetni, ráadásul mire elintézel mindet már a 12. hétben lenne, akkor viszont már kész kisember....már érezhet fájdalmat is ....
ráadásul biztosra veszem hogy hamarosan talál állást a párod... (ha nem is annyira jól kereső de arra elég h eltartsátok magatokat)
az én férjemet szülés előtt egy héttel rúgta ki a főnöke, ráadásul azért mert a férjem volt olyan pofátlan és szólt hogy fizesse már ki azt ami jár neki....
szóval gondolhatod milyen helyzetbe voltunk, de túléltük és jól alakultak a dolgaink...
Külföld? Ha nekem valaha is totál kilátástalan helyzetem lenne, húznék külföldre, vinném az embert is. Mondjuk Anglia. Ő ott dolgozhatna, még a legvacakabb állással is jól keresne, én meg, ha nem is vennének fel terhesen, de odakint szülnék - a gyerek egyből angol állampolgár is lenne, és az angol állam egy halom pénzt hozzád vág csak AZÉRT, mert ott jött a baba, és nem máshol.
Én biztos, hogy nem vetetném el a babát, hanem ezt csinálnám, ha minden kötél szakad.
Kedves utolso, Angliaban elek, azert ez nem igy mukodik. Egy: nem kapja meg az angol allampolgarsagot, mert az anya allampolgarsagat kapja a gyerek. Ketto: az allam nem vag hozzad egy csomo penzt, csak azert, mert a gyerek szuletett. Harom: ha terhes lennek, nem ugralnek sehova, hogy meg tobbet kockaztassak.
(Halkan megjegyzem, itt is megszoritasok fognak bekovetkezni adoev valtaskor-aprilis 5-, egy csomo tamogatast megvonnak, epp most szamoltam ki, mennyit fogunk kapni-csaladi potlek, miegymas-es azt hittem, rosszul szamolt, de utana olvastam egy cikket, hogy csokkentik a tamogatasokat. Pontosan az olyan kulfoldiek miatt, akik csak azert jonnek ki, hogy ide szuljenek es eltartassak magukat...rendes dolgozo emberek imakba foglaljak a nevuket)
Ezért nem vetetném el.A párod fog találni munkát.
Azoknak akik meg kioktattak, nem tudom mi közük ahhoz hogy te épp dolgoztál e vagy sem.Mondom ezt úgy hogy én is itthon vagyok, mert megszűnt a munkahelyem, és így én sem akarok tesót a fiamnak, pedig a férjem így is bevállalta volna, egy keresetre.De én is előbb munkát akarok, és majd utána szülni.Kitartást kívánok.
Kedves kism,ama!!!
Irtam már ide... De igazuk van hogy NE VETESD EL!!! Én nem itéllek el, bárhogy is dontesz, de anyukám egy kolleganője mondta h az 1. gyereket nem szabad elvetetni (kivéve ha kimutatnak 1 betegséget, pl. down-kór), Mert az 1. gyerek egy ajándék, és ha meg elcseszik az abortuszt utána már nehezen v nem tudsz teherbe esni... Egyik barátnőm 19 évesen szült, őt meg a gyereke apja csalta meg, és hagyta ott a terhessége alatt.. egyedül, és szülői segitséggel nevelte fel, miután a gyereke másfél éves lett ujra suliba járt, szakmát tanul, ma már dolgozik... Ő is sz.rba volt anyagilag, a sulit hagyta ott a picurja miatt, de mondta h nem birta volna megtenni h elvetesse... Pedig Ő még nagyobb sz.rba volt mint Te, mert az "apuka" leszarta a gyerekét, lemondott róla, gyt-t se fizetett... De megoldotta, a kisfia ma már 3 éves és mondta h igy is de megérte, imádja őt... Meg lehet mindent oldani!!! Kapsz GYES-t, csp-t, vehetsz fel átmeneti segélyt (ezt az önkormitokba kérdezd meg) ill. szolj ismerősöknek rokonaidnak, h vannak e kinőtt, jó állapotú babacuccaik, ruháik amiket oda tudnak-e adni vagy jelképes összegért.. Nézz szét turkálókba , kilós turikba :) multkor magamnak vettem ott 1 szép inget 100 Ft-ért.. Vaterazgass, ott is vannak olcsó babarucik, babakocsit, kiságyat tudsz másodkézre is venni... Most így hirtelen ennyi, de reméljük én meg a többiek tudtunk picit segiteni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!