Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Szörnyetegnek érzem magam...

Szörnyetegnek érzem magam emiatt. Ti megtartanátok?

Figyelt kérdés
10hetes terhes vagyok, akartuk a babát. Hét elején páromat kirúgták a munkahelyéről, nekem nincs munkám, így csak gyest kaphatok. Párom nagyon jól keresett, abból vígan megéltünk volna, de félretett pénzünk nem nagyon van. A lakáshitelt sem tudom miből fogjuk fizetni, nemhogy egy gyereket eltartani. Úgy döntöttünk nem tartjuk meg a babát, ami nem csak azért fáj, mert szeretném a kicsit, hanem azért is mert ugye szándékosan hoztuk őt össze, nem csak úgy becsúszott.
2013. febr. 8. 14:57
1 2 3 4
 1/34 anonim ***** válasza:
87%
Szerintem még 8 hónap alatt aki akar az kap munkát ez nem egy olyan ok ami miatt el kellene vettetni különösen ha akartátok !!!!!!!!!!
2013. febr. 8. 15:01
 2/34 anonim ***** válasza:
42%
Szirintem ezért nehogy elvetesd... Még jó alternativa az örökbe adás..
 3/34 anonim ***** válasza:
87%

Igen.

Még van legalább fél év a megszületésééig, az alatt nagyon sok minden történhet.

4/34 anonim ***** válasza:
90%

Szerintem a 9 hónap alatt biztosan talál munkát! Megtartanám igen. Ez sajnos megtörténhet bármikor. Itt a két gyerekem, ha elvesztenénk a munkahelyet nem tudom mi lenne. A lakáshitel minden tartalékunkat elvitt ez elmúlt 2 évben, mivel 3-szorosra duzzadt. De ha elvesztenénk a munkát sem dobnám ki a gyerekeimet.:)

Sajnos ez bármikor megtörténhet! Nem vetetném el!!!

5/34 anonim ***** válasza:
36%

Soha nem fogom megérteni, hogy lehet direkt csak gyes-re szülni. Nem tudom mennyi az a nagyon jó kereset amiből nem lehet félretenni na mindegy.

Gondoljátok még egyszer át, keressen állást, ismerősöknél kérdezzen rá. Szülők esetlen nem tudnak segíteni pár hónapig?

2013. febr. 8. 15:05
 6/34 anonim ***** válasza:
92%

Én sem vetetném el. Ha a férjed jól keresett, akkor biztos jó szakmája van, amivel azért el fog tudni helyezkedni.

Ha nem most rúgják ki, hanem amikor Te már 25 hetes terhes vagy, akkor mit csinálsz?

2013. febr. 8. 15:06
 7/34 anonim ***** válasza:
85%

Én sem vetetném el.. Lehet h még fog munkát találni a párod :) Nem tudhatod... De brmi is van NE VETESD EL!!! Ha ugyérzed h anyagilag nem birjátok, stb.. add örökbe... v nevelőszülő...

De tény h itt a faluban ahol élek van egy nő aki soha nem dolgozott és már a 10. gyerekét szüli a 3. pasijának(aki a csajnál jó 10-15 évvel fiatalabb és alkesz is), de segélyért be tud menni kuncsorogni.. Ez az igazi felelőtlenség...

2013. febr. 8. 15:06
 8/34 anonim ***** válasza:
89%
Tartsátok meg!tervezett volt,és párodnak simán lehet addig másik munkahelye! Gondolj bele,mi lett volna akkor ha megszületik és párod utána veszti el az állásást???bocs ha durván fogalmazok,de "kitennétek"????akkor már megszületett,valahogy de fel kell nevelni,és most is már ÉL nem mondhatjátok h akkor inkább mégse!!! ez nem egy játék hogy méágse kell ,és kidobom!!!
2013. febr. 8. 15:08
 9/34 anonim ***** válasza:
72%
majd irj h hogy döntöttél Kismama :)
2013. febr. 8. 15:10
 10/34 wartburg353s ***** válasza:
81%
Nem vetetném el, gondolom, a párod most azon van, hogy állást keressen, és remélhetőleg minél előbb talál is. Még ha nem olyan jól fizető állása lesz is, mint az eddigi, a gyerek után igénybe veheti az adókedvezményt, nálunk ez kb egy tízes havonta. Szüléskor kapsz 80 000-t, utána havonta a GYES+ 12 000 családi pótlék. Tudom, hogy ez nem sok, de igazából csak az a nagy kiadás, mikor megveszitek a kiságyat, babakocsit, babaruhákat, etetőszéket stb. (mi semmiből nem vettünk újat, van, amit rokonoktól örököltünk, van, amit használtan vettünk. Utána havi szinten amíg kicsi a gyerek, ha tudsz szoptatni, szinte csak a pelenkára kell költeni egy darabig. Addigra meg majd csak rendeződnek a dolgok.
2013. febr. 8. 15:10
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!