A terhesség első trimeszterében lehet hajat festeni?
Figyelt kérdés
2007. szept. 10. 11:35
1/7 anonim válasza:
Az elő három hónapban a hajfestés, melírozás nem ajánlott, mert a fejbőrön keresztül felszívódó anyagok károsak lehetnek a magzatra.
2/7 anonim válasza:
Az elöttem válaszolónak üzenem hogy melirozásnál semmi vegyszer nem ér a fejbőrhöz a hajszálon meg nem szívódik fel semmi.Egybként a 12.hét után festheted.
3/7 anonim válasza:
Ilyenkor még nem javasolt, utána már nyugodtan. A melírozás tényleg nem káros ilyenkor sem, mert nem ér hozzá a festék a fejbőrhöz. Ha mindenképpen festeni akarsz, használj természetes anyagokat, pl. hennát.
4/7 anonim válasza:
Hát én festettem a hajamat, mert két hónap után már rosszul voltam, amikor tükörbe néztem!
Nem hiszem, hogy olyan sok káro anyag kerülne a szervezetbe. Ennyi erővel ne menj ki az utcára, mert beszívod a kipufogógázt, ne egyél csak olyan kaját, ami a kertedben termett, és nem lett permetezve, stb.
Szerintem ez a hajfestés is egy kicsit túlzott óvintézkedés.
5/7 anonim válasza:
Igen, ezzel én is bajban vagyok, mert én is festetem a hajam. És ha nem fogok semmit csinálni akkor nem tudom milyen vicces leszek 20 centis lenövéssel. Valahogy biztosan megoldható, láttam már kismamát szőkét, vöröset, melírosat, barnát....stb. Én is keresem a választ...
6/7 anonim válasza:
A melírt azért írtam, mert a szőkítő por / ha ezt használ a fodrász / vegyszer, amit a felkenés és az 50 perces várakozás alatt folyamatosan belélegzel. Nem a hasamra ütöttem, szakkönyvben olvastam, mivel az én hajam is melírozott és biztos akartam benne lenni, hogy nem ártok a babának. Sőt, a könyv írója szerint egyeztetni kell a fodrásszal, hogy a festésed alatt nem készül-e másnak dauer az üzletben, mert nem ajánlatos belélegezni azt sem.
7/7 anonim válasza:
Na, végre találtam választ! Sajnos a munkahelyemen felejtettem azt az újságot (babás-kismamás témával foglalkozik) amit a patikákból ingyen el lehet hozni (szeptemberi száma). Írtak benne a hajfestésről, és azt írták hogy a mai hajfestékekkel már lehet hajat festeni mert annyira kis mértékben juthat a fejbőrön keresztül a szervezetbe hogy a babáig gyakorlatilag el sem jut. Azt írták hogy az ammóniával kell figyelni esetleg mert az megtöri a hajat....stb. Lehet kapni bi hajfestéket esetleg, vagy pedig van a henna, ha ammóniamenteset akarsz, hogy ne törje meg annyira a hajad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!