Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Képtelen vagyok lemondani a...

Képtelen vagyok lemondani a cigiről, mit tegyek?

Figyelt kérdés
Bajban vagyok. Nem terveztem babát, fogamzásgátló mellett estem teherbe. A párom először mellém állt, le is raktam a cigit, de meggondolta magát. Nem akarja a babát, de már késő. 18 hetes vagyok, ő elhagyott, és az egyetlen dolog, ami megnyugtat, a cigi. Segítsetek, mit tegyek?
2008. jún. 4. 17:24
 1/10 anonim ***** válasza:
Nagyon sajnálom ami veled történt, de ha már úgy döntöttél, hogy megtartod a kicsit,akkor legyen már annyi akaraterőd, hogy megállod, hogy nem dohányzol! Én most vesztettel el egy babát, mert méhen kivűl volt, előtte én is dohányoztam, elhiheted ez is épp elég nagy fájdalom, mégis kibírom, hogy ne gyújtsak rá, hogy a következő babánál már tuti semmi baj ne leheseen! Akaraterő és kitartás... Inkább egyél... Nem baj, ha feljön egy két kiló, majd leadod
2008. jún. 4. 18:22
 2/10 anonim ***** válasza:
Tedd le azt a vacak cigit! ott lesz neked a szép egészséges babád helyette. A párod meg pukkadjon meg! De az is lehet, hogy csak betojt és még meggondolja magát és szégyenkezve vissza megy hozzátok. Nekem ezt könnyű mondani, mert nem dohányzom, de próbáld meg amíg nem késő! Kitartás és vannak homeopátiás szerek amik segítenek, inkább azokkal próbálkozz ha feszült vagy. Van olyan homeopatiás nyugtató, amit kismamák is nyugodtan szedhetnek.
2008. jún. 4. 19:00
 3/10 anonim ***** válasza:
Téged megnyugtat, aki nem tehet róla, a baba, megbetegíti! Ha neked ennyit megér ez a nyugtató!
2008. jún. 4. 19:27
 4/10 anonim ***** válasza:
szia nekem azt mondta a dokibácsi,hog ha nagyon kívánom 1-1 szál nem árt nem is segít de ha mész a városba gyalog akkor is károsodsz annyira mint 1 cigi.Bár én eddig a 7.5hónapig 1 szer szívtam el 1 szálat de bajság nem lett.Amugy meg azt mondják ha egy baba meg akar maradni akár fejen is állhatsz.Ez így igaz nekem már halt meg egy babám és mindent betartottam se cigi se semmi.Most semmit nem tartok be és tessék.Üdv 28 hetes kismami
2008. jún. 4. 21:37
 5/10 anonim ***** válasza:

Kedves utolsó válaszoló!

Az,hogy bajság lessz-e,még lehet hogy sokára fog kiderülni.

A cigi nem csak látható rendellenességeket okozhat.Lehet pár évesen asztmás,vagy tanulási nehézségei lesznek...stb...

Szóval nem tudom,akkor majd eszedbe jut-e mennyit ártottál.

Egyébként a babatervezés előtt kell jóval leszokni,és nem akkor mikor már a pocakban van.Elég szégyen ahogy a babádat várod,hogy nem tartasz be semmit,ami a kismama léttel jár,de legalább ne tanácsold ezt másnak is.

Igaz a kérdező nem tervezte a babát,hogy előtte leszokott volna.Nagyon sajnálom,hogy ilyen helyzetbe kerültél:(((

Próbáld ki a herbál cigit,állítólag nagyon hatásos a leszokásban.

Sok sikert,minden jót.

2008. jún. 4. 22:28
 6/10 anonim ***** válasza:

Nem pártolom a cigarettázókat egyáltalán, de az én barátnőmnek ugyan ilyen gondja volt a cigivel. Neki azt tanácsolta az orvosa, hogy ha nagyon nyugtalan hosszabb ideig az elvonástól, inkább gyújtson rá valami gyenge cigire, mert az idegeskedéssel akár sokkal többet árthat a babának.

Csak ezzel szerintem az a probléma, ha egyet elszívsz, talán elszívsz mégegyet meg mégegyet.....stb. Na az már tuti többet árt! Próbáld letenni én szorítok neked!

2008. jún. 4. 22:59
 7/10 anonim ***** válasza:
Gondolg a fejlődési rendellenességekre, alacsony születési súlyra, koraszülésre és arra, hogy amikor te élvezettel szívod a cigarettát, a kisbabád éppen levegő után kapkodva fuldoklik. Hát tényleg ezt akarod? Ha valami baja lenne hogy számolnál el magaddal? Nagyon sajnálom ami történt, biztos nagyon nehéz, de az akkor sem mentség arra, hogy árts a babádnak. Szegény, még olyan picike, és tehetetlen az ártó dolgok ellen! Már most nem csak magadnak ártasz, már felelősséggel tartozol egy másik életért is, és ő nem tud szólni, vagy nem tud védekezni a rossz dolgok ellen, ezt te tudod megtenni helyette. Én is dohányoztam terhesség előtt, nem is keveset, de amikor megtudtam hogy terhes vagyok, nem volt kérdés, hogy melyik fontosabb, a babám egészsége, vagy a bagó, és egyből letettem. Nem volt nekem sem könnyű, még néha álmomban is előjön, de hidd el, megéri! Kitatás, és sok sikert a leszokáshoz, és persze boldog babavárást! 16 hetes kismama
2008. jún. 4. 23:48
 8/10 anonim ***** válasza:

Naponta 1-2 szál nem árt, ennyi méreg bekerül az utcán, vagy a vegyszerekkel való takarjtás során is (az a jó kis Domestos...). Szóval, szerintem ahelyett, hogy idegeskednél, inkább maradjon az 1-2 szál. A Herba cigit felejtsd el, egy kicsit butaság, hiszen a kátrány a mérgező, jobban, mint a nikotin, és a herbában is van... Szóval kihúzva!!! Csoki??? Hízlal, meg minden, de nem káros. Amúgy nagyon sajnálom, ami veled történt, de becsüllek, hogy mégis megtartottad a kisbabád.

(Nem akarok rémtörténeteket írni, de muszály: a sok cigi bizony fejlődési rendellenességeket okoz. Az egyik profom gyereke fél karral született, mert az anyukája végig füstölt, lelki okok miatt. Szóval, ezért kár lenne. Maradj csak az 1-2 szálnál.)

2008. jún. 5. 07:55
 9/10 anonim ***** válasza:
A betartásra azt értettem amit a védőnő mond az egyéni szociális probléma ha valaki mindent betart az,hogy azt tanácsoltam ahogy írtad kedves válaszoló nem iagzán jól gondolod és akkor legalább kérdezted volna meg mire gondolok.Ha meg teh nem cigizel és esetleg ne adj isten asztmás lesz a picibabád azt minek tudod majd be??Arról nem hallottál,hogy valaki meghal tüdőrákban és soha életében nem dohányzott???íteh aztán sokat tudhatsz az életről :D nah majd megtudod!Az anyukám pölö soha életében nem dohányzott az apukám sem a tesóm mégis asztmás lett nah ehhez mit szólsz akkor most mi is van??
2008. jún. 5. 09:56
 10/10 anonim ***** válasza:
A batartásnál arra gondolok,hogy pölö nem vegyek ülőfürdőt meg minek szedem még mindig a folsavat meg ilynek.Amit az orvos mondd azt mindent betartok
2008. jún. 5. 09:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!