KÉRLEK informáljatok! Lehetséges egészséges gyereket szülni epilepsziásan?
Figyelt kérdés
Könnyebb fajta epilepsziám van már 13 éve egy kisebb balesetből.Már azóta szedek gyógyszert,eddig Timonil Retard 150 mg-ot szedtem,pár hete átálltam Trileptalra,amit a neurológusom írt ki,mivel el mondtam neki,megértem az anyaságra és a párommal babát szeretnénk.22 éves vagyok és még mindig vannak rohamaim,de enyhébb kategóriában,nem látványosan.Aggaszt az állapotom,ha teherbeesem,szeretnék egészséges kisbabát szülni.Ezért inkább időben áttértem egy másikra,ami kevésbé károsító és kisebb dózisú ám így is vannak félelmeim.Egészséges életmódot élek,2 hónapja szedek magzatvédő multivitamint is.Tapasztalatokat kérnék hasonló nőktől.KÉRLEK ÍRJATOK,nektek hogy zajlott ez?Előre is nagyon köszönöm ! :)2013. febr. 5. 14:21
21/21 A kérdező kommentje:
Szia utolsó :)
én is épp így vagyok,de eddig sajnos csak az eredeti gyógyszer vált be,újra szednem kell,és az pedig ártalmas a magzatnak.Szóval tanácstalan vagyok.Azt mondta a neurológusom,hogy ha teherbe esnék ez mellett,akkor váltana azonnal.De azt is mondta,hogy ez mellett is voltak terhesek nők és egészséges gyerekük lett (Timonil Retard ) és nekem nem hagyná.Nem egészen értem már,csak bízni tudok,hogy a lehető legkockázatmentesebb lesz a majdani terhességem. S köszönöm a hozzászólásodat :)
2013. ápr. 21. 16:10
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!