Akiknek gond volt a méhszájzárással terhesség alatt, kiderült hogy mi volt az oka?
Nekem volt egy méhszájsebem a terhességem előtt, és amikor műtötték, csináltak egy eü. kaparást is. Viszont akkor, hirtelen tágítottak, és bár mondta a doki hogy vigyázott rám nagyon mert még nem szültem, de nagyon aggódom, nehogy ez miatt kinyíljon a méhszáj, későn vegyék észre.....
Tudom hogy ha kinyílik össze lehet ölteni, de amitől én félek az az, hogy úgy nyílik ki és lesz valami baj, hogy nem veszik észre. Vagy ha nagyon kinyílik, annak van valami tünete is?
Hallottam már emiatti koraszülésről pl.
Nekem volt egy vetélésem az első terhességemnél, ami miatt szintén tágítani kellett a méhszájat. Óvatosan csinálták, valami bambuszpálcákkal, de lehetséges, hogy ennek következtében megsértették a méhszájat.
A következő terhességemet nyitott méhszájjal hordtam a 26. héttől, és bizony koraszülés lett a vége. A dokim nem mondta egyértelműen, hogy ez a korábbi kaparás következménye lehet (bár nem ő végezte korábban). Szóval van rá esély, de kár előre aggódnod, mert ez nem törvényszerű.
Van egy szenzációs hatású injekció, csak sajnos kevés orvos ismeri és alkalmazza, ami többek között erre is igen hatásos, hogy úgymond "bezárja" a méhszájat.
Volt hasonló kórelőzményem , mint neked, és most a 24-25. hét környékén elkezdtem keményedni, kórházba is voltam több, mint 2 hétig koraszülés veszélye miatt.
Akkor kezdtem el kapni hetente egyszer ezt az injekciót, és az állandó keményedések, görcsölések ellenére most itt vagyok 38 hetesen, még mindig teljesen zárt méhszájjal!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!