Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 30 feletti, első gyermeküket...

30 feletti, első gyermeküket váró kismamáktól kérdezném, milyen előnyöket ill. hátrányokat láttok abból adódóan, hogy nem huszonévesen vállaltatok babát?

Figyelt kérdés

31 éves vagyok. Jövőre kezdenénk a babaprojektet. Sajnos van egy életkortól független egészségügyi problémám, már néhány éve amiért gyógyszereket szedek, de most úgy néz ki, tavasszal abbahagyhatom végre a kezelést. Várni kell néhány hónapot és ha minden jól megy, akkor utána beindulhat végre a babaprojekt nálunk! (Amit nagyon-nagyon várunk már!)

29 voltam, amikor összeházasodtunk a férjemmel, viszont a fenti okok miatt nem vállalhattuk azonnal a babát. Ez nagyon rossz érzés volt, mert egész életemben nagy családra vágytam és ennél azért fiatalabb koromban szerettem volna anyuka lenni. A sors mégis így hozta. Diploma, munka, aztán kiderül, hogy újabb papírt kér a munkáltató így nappal munka, este tanulás, majd végre vége, már csak nappal munka és este szabadság, aztán végre szerelem, aztán nappal munka és este munka, mert kell egy lakás, aztán esküvő és utána végre jöhetne a baba, de sajna közbeszólt az élet.

Most aggódok. Mi lesz ha majd nem jön össze? Hisz 30 felett már kicsit nehezebb teherbe esni (állítólag). Nehezebb ilyenkor a terhesség és szülés? Nem leszek túl idős anyuka? Nem lesz gond, hogy bőven túl leszek a negyvenen, amikor kamaszodik a gyerekem? stb...

2013. febr. 2. 22:00
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%
Utolsó vagyok. A kor-kérdéshez még annyit: a gyerekek tényleg megfiatalítanak. 35 éves vagyok, senki nem akarja elhinni, max. 26-ra tippelnek.:D Viszont nem is hagyom el magam, sem fizikailag (most csak terhestornázok lájtosan), legfőképpen nem szellemileg. Nem hagyom hogy besavanyodjak, nyitott vagyok a világ, az emberek, a fiatalok felé, érdekel az életük, az problémájuk. Remélem, hogy soha nem fogja elhagyni a számat olyan típusú mondat hogy "ezek a mai fiatalok" - mert onnantól kezdve kezd igazán öregedni az ember.:))
2013. febr. 3. 06:54
 12/18 anonim ***** válasza:
Szuper h mindenki csak pozitivat ir, azert szamos pelda van ra h 30felett nehezebb. Az orvosok is megmondjak h tobb problema lephet fel, o is jobban odafigyelnek.. Es h jobb ha fiatalabb a kismama. Persze ez nem torvenyszeru. De aok pelda van ra. Korulotten sok ismeros munkatars van aki 30 felett probalkozott terhes lett, szult, senkinek se volt problemamentes. Es voltak missed abok is kozben.
2013. febr. 3. 11:47
 13/18 anonim ***** válasza:

Kedves első!

Én csitrinek számítok mert 20 évesen szültem, ettől függetlenül normálisan nevelem a gyermekem, tanulok és dolgozom, hogy mindent megadhassak Neki. Nem kell rögtön a kor alapján ítélkezni!

2013. febr. 4. 16:24
 14/18 anonim ***** válasza:
A késői gyermekvállalással egy óriási gond van, hogy lehet már nem tudod, vagy nem akarod majd megszülni további gyermekeket. Szóval egy gyerek simán belefér az idődbe sőt kettő is, de a harmadik már sanszos.
2013. febr. 4. 17:09
 15/18 anonim ***** válasza:
Persze és a magyar átlagcsaládba szinte senki nem gondolkodik már 3. gyerekben.
2013. febr. 4. 17:11
 16/18 A kérdező kommentje:

Kedves Válaszolók!

Először is köszönöm a hozzászólóknak, nagyon sok számomra értékes választ kaptam!

Másodszor, elsősorban azok válaszát várom, akik saját tapasztalattal rendelkeznek és 30 felett szülnek/szültek. Nem arról akarok vitázni, mikor ideális szülni. Nekem a sors úgy hozta, hogy csak 30 felett lesz rá lehetőségem. Ezért kíváncsi vagyok, milyen előnyökre/hátrányokra számíthatok a koromból adódóan.

2013. febr. 4. 17:50
 17/18 anonim ***** válasza:
13-as igazad van!Egy fiatal 26 éves kétgyerekes anyuka
2013. febr. 4. 18:14
 18/18 anonim ***** válasza:
Szia! Én 22 évesen szültem a fiamat. Most 34 éves vagyok és 16 hetes kismama. Nekem az eddig a tapasztalatom hogy sokkal több vizsgálaton kell átesnem mint 22 évesen.Amúgy a baba 1 hónap alatt összejött ìgy 34 évesen. :) Meg szerintem mostanság jobban rémisztgetik a kismamákat mindenféle betegségekel.Hogy ilyen olyan baja lehet a babának a korod miatt is. Én is most is egy eredményre várok ami 3 hét alatt van meg. :( Szerintem csak ennyi a hátránya ha 30 felett vársz babát.
2013. febr. 4. 21:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!