30 feletti, első gyermeküket váró kismamáktól kérdezném, milyen előnyöket ill. hátrányokat láttok abból adódóan, hogy nem huszonévesen vállaltatok babát?
31 éves vagyok. Jövőre kezdenénk a babaprojektet. Sajnos van egy életkortól független egészségügyi problémám, már néhány éve amiért gyógyszereket szedek, de most úgy néz ki, tavasszal abbahagyhatom végre a kezelést. Várni kell néhány hónapot és ha minden jól megy, akkor utána beindulhat végre a babaprojekt nálunk! (Amit nagyon-nagyon várunk már!)
29 voltam, amikor összeházasodtunk a férjemmel, viszont a fenti okok miatt nem vállalhattuk azonnal a babát. Ez nagyon rossz érzés volt, mert egész életemben nagy családra vágytam és ennél azért fiatalabb koromban szerettem volna anyuka lenni. A sors mégis így hozta. Diploma, munka, aztán kiderül, hogy újabb papírt kér a munkáltató így nappal munka, este tanulás, majd végre vége, már csak nappal munka és este szabadság, aztán végre szerelem, aztán nappal munka és este munka, mert kell egy lakás, aztán esküvő és utána végre jöhetne a baba, de sajna közbeszólt az élet.
Most aggódok. Mi lesz ha majd nem jön össze? Hisz 30 felett már kicsit nehezebb teherbe esni (állítólag). Nehezebb ilyenkor a terhesség és szülés? Nem leszek túl idős anyuka? Nem lesz gond, hogy bőven túl leszek a negyvenen, amikor kamaszodik a gyerekem? stb...
Kedves első!
Én csitrinek számítok mert 20 évesen szültem, ettől függetlenül normálisan nevelem a gyermekem, tanulok és dolgozom, hogy mindent megadhassak Neki. Nem kell rögtön a kor alapján ítélkezni!
Kedves Válaszolók!
Először is köszönöm a hozzászólóknak, nagyon sok számomra értékes választ kaptam!
Másodszor, elsősorban azok válaszát várom, akik saját tapasztalattal rendelkeznek és 30 felett szülnek/szültek. Nem arról akarok vitázni, mikor ideális szülni. Nekem a sors úgy hozta, hogy csak 30 felett lesz rá lehetőségem. Ezért kíváncsi vagyok, milyen előnyökre/hátrányokra számíthatok a koromból adódóan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!