Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Tolófájásnál lehet érezni,...

Tolófájásnál lehet érezni, ahogy halad a pici a szülőcsatornában?

Figyelt kérdés
Már számtalanszor hallottam azt,hogy a tolófájás olyan,mint mikor nagy wc-zni kell és automatikusan nyom az ember,és olyan mintha szorulásod lenne.De azt is lehet érezni,hogy már nemsoká kint van a baba?Most undi leszek,de olyan érzés mint amikor szorulásod van és érzed,hogy mindjárt sikerül kinyomni a kakit?Nem tudtam másképp megfogalmazni.Tehát lehet érezni,hogy még 1-2 nyomás és kint van?Vagy nem lehet érezni csak azt,hogy egyszer csak megszűnik a feszítés odalent és már hallod is felsírni a babát?
2013. febr. 2. 18:48
 1/10 anonim ***** válasza:

Én nem éreztem egyik szülésnél sem.

Kétlányos 26hkm.

2013. febr. 2. 18:54
 2/10 anonim ***** válasza:
Én sem éreztem. Sőt, egész szülés alatt egyszer érezetm, hogy ott a baba: egy fájásnál rosszul sikerült nyomnom és meg kellett állni, mert elmúlt a fájás. Akkor éreztem, hogy feszít, de nem tudom melyik része hol járt akkor :)
2013. febr. 2. 18:59
 3/10 anonim ***** válasza:
Én sem éreztem. Végig fájt minden, a feszítést már nem is lehetett érezni. Nekem mindig meg-meg jelent a feje, de nehezen bújt ki. Mindig kérdezgettem, hogy kint van-e már. Szóval, tényleg nem.
2013. febr. 2. 19:04
 4/10 anonim ***** válasza:
én sem éreztem. szülésznő annyit mondott,hogy már látja a fejét,következő nyomásra kint is volt a buksi,utána a test és ha nem mondják,hogy meg van,akkor szerintem el sem hiszem :D na jó,azért amikor kibújt,azt már lehetett érezni,megkönnyebbülés volt és öröm :)
2013. febr. 2. 19:33
 5/10 A kérdező kommentje:

Értem.Tehát akkor nem lehet érezni a haladását,és akkor így nem is tudod,hogy mennyi van még hátra ha nem mondja a szülésznő.

Köszönöm a válaszokat.

2013. febr. 2. 19:57
 6/10 anonim ***** válasza:

Az elsőnél én mindent éreztem, mondtam is a szülésznőnek, hogy elindult, mert érzem, ő meg mondta, hogy jó, csak engedjem és ne nyomjak. Aztán szólt, hogy na akkor nyomhatok...a lányaimnál már nem éreztem ennyire azt, hogy elindultak, viszonyt a második babámnál még azt is érzetem, hogy a köldökzsinór szalad a baba után :).

Ez a szorulás összehasonlítása a szüléssel szerintem badarság, teljesen más érzés...

2013. febr. 2. 20:08
 7/10 A kérdező kommentje:
Nekem az egyik ismerősöm kedden volt egy hete,hogy megszült,még friss az élménye,és ő mondta nekem ma,hogy úgy kell elképzelni mintha szorulásod lenne és erősen nyomod kifelé a kakit,ilyen a toló.
2013. febr. 2. 20:28
 8/10 frászkarikaborsó ***** válasza:
Én éreztem ahogy feszít, de sokkal-sokkal fájdalmasabb volt mint életem legfájdalmasabb székrekedése :) de a feszítő, mindjárt-szétrepedek érzés hasonló.
2013. febr. 2. 21:04
 9/10 anonim ***** válasza:
én se éreztem semmi sem, még azt sem amikor vákummal kirántotta az orvos belőlem a lányomat. Csak azt hallottam, hogy valami nagyot reccsent, hát a gátam volt...
2013. febr. 3. 09:43
 10/10 anonim ***** válasza:
Nagyonis éreztem, ahogy haladt. Jött, mint a golyó. Én nem kakihoz hasonlítanám, éreztem, hogy nem ott jön. Ahogy a buksija kibújt, picit jobb volt, de még éreztem hogy feszít. Aztán 2.-ra kicsúszott. De nem egyből sírnak fel, kell pár másodperc. Azt nem lehet tudni, hogy hányat kell még nyomni ahhoz, hogy kint legyen.
2013. febr. 3. 17:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!