Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ha gyes alatt megszűnik a...

Ha gyes alatt megszűnik a cég, ahol dolgoztam, akkor a gyes is megszűnik?

Figyelt kérdés
Augusztus 16-áig gyesen vagyok,de úgy néz ki,megszűnik a cég.Gyesem is megszűnik vagy az marad aug.16-ig?
2013. febr. 1. 13:31
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
A GYES alanyi jogon jár. Ha soha nem dolgoztál volna sehol akkor is kapnád, tehát nem érinti a munkahelyed megszűnése.
2013. febr. 1. 13:34
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
A gyes alanyi jogon jár. Akkor is járna, ha eddig nem is dolgoztál volna, így az hogy megszűnik a cég, nem befolyásolja a gyest.
2013. febr. 1. 13:43
 3/4 A kérdező kommentje:

Jaj tényleg,erre magamtól is rájöhettem volna.Köszi!

Még esetleg arra tudtok válaszolni,hogy gyes után álláskeresésire megyek és ez alatt szülök,akkor ugyan úgy jár tgyás és gyed a következő gyerekkel is,ugye?Meg van a kellő biztosítási jogviszonyom visszamenőleg.

2013. febr. 1. 13:46
 4/4 anonim ***** válasza:
100%
Tudtommal igen, de a másodikra akkor sokkal kevesebb lesz a gyed-ed. Az álláskeresési 3. hónapig jár, ha az alatt szülsz akkor igen jár.
2013. febr. 1. 18:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!