Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ha terhesen táppénzen leszek...

Ha terhesen táppénzen leszek és alatta megszűnik a cég ahol dolgoztam akkor mit kapok?

Figyelt kérdés
Normál esetben táppénzről megyek szülni, de így gondolom nem leszek biztosított, passzív táppénz már nincs ugye? Mit tehetek?
2012. máj. 29. 21:01
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

A táppénz is megszűnik a munkaviszonnyal együtt.

Ilyen esetben egyet tehetsz: álláskeresési támogatást igényelsz, és úgy sakkozol vele (mivel max. 3 hónapra kaphatod), hogy szüléskor is tartson, és maradjon pár nap a tgyás lejárta utánra is, hogy a gyedet is tudd igényelni.

2012. máj. 29. 21:47
 2/4 A kérdező kommentje:
október 14-re vagyok kiírva, gondoltam 28 nappal előtte szülési szabadság, előtte 30 passzív táppénz és a maradék időre kellene ez a munkaügyi központos dolog. ez így megoldható lenne, ha július végén szűnik meg akkor kb másfél hónap fog hiányozni. Passzív táppénz mit is jelent?
2012. máj. 29. 21:51
 3/4 anonim ***** válasza:

passzív táppénz semmi nem jelent, 1 éve megszűnt.

ne ezzel számolj, mert nincs, a legtöbb amit tudsz tenni, hogy sakkozol az álláskeresésivel.

esetleg ha van rokonod vagy jó ismerősöd aki vállalkozó, megkérheted, hogy vegyen fel papíron

2012. máj. 29. 23:37
 4/4 anonim ***** válasza:
Ne trükkösködj azzal, hogy valaki felvegyen, mert ha leellenőrzik, könnyen törlik a jogviszonyodat, és akkor csak gyest fogsz kapni. Amikor megszűnik a cég, akkor a táppénz jogosultságod is megszűnik. Utána ha jogosult vagy álláskeresési segélyre onnan el tudsz menni tgyásra.
2012. máj. 31. 22:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!