Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mi tegyek, ha nincs munkaviszo...

Mi tegyek, ha nincs munkaviszonyom?

Figyelt kérdés

Azokat a kismamákat kérdezem elsősorban, akiknek nincs jelenleg munkaviszonya, de megvan a 365 nap.

Nekem aug. 14. járt le a határozott idejű munkaviszonyom, úgyhogy most munkanélküli járulékom van mindössze 73 napig.(orvos szerint 4 hetes terhes vagyok) Mit kapok, ha nem lesz munkám?

Már nem értem, hogy mikor mi jár! Magyarország.hu-n is utánanéztem,de nekem nem világos.

2009. szept. 3. 09:57
 1/6 anonim ***** válasza:
16%
Keress munkát?
2009. szept. 3. 10:01
 2/6 A kérdező kommentje:
keresek!!De nincs egyelőre.Azért kérdem, mert a legrosszabbra kell gondolni.Mi van ha nem lesz
2009. szept. 3. 10:03
 3/6 anonim ***** válasza:

Szia!

Hiába van meg a 365 napod, ha aktuálisan nincs munkaviszonyod, akkor nem fog járni sem tgyás, sem gyed, csak a nettó 25eFt-ot gyes (meg persze a családi pótlék).

Egy megoldás van, az pedig a bejelentett munkavégzés. Még pediglen minél hamarabb, mert nálad már úgy számolják az otthon tölthető időt, hogy amennyit az utolsó két évben dolgoztál annyit maradhatsz otthon gyed-en. Vagyis minden egyes munka nélkül töltött napod csökkenti majd az otthonlét idejét.

Sok sikert és boldog babavárást kívánok!

2009. szept. 3. 10:07
 4/6 anonim ***** válasza:

Az utolsó előtti mondatom kicsit félreértelmezhető, inkább átfogalmazom:

Az álláskeresési járadék folyósításának ideje beleszámít, vagyis ha ez alatt a 73 nap alatt találsz munkát (úgy legyen!), akkor nem lesz semmi megszakítás, két évig maradhatsz majd otthon a picivel.

Az álláskereséshez egy jó tanács:

Nem tudom, mi a végzettséged, de ha pl. egy hónapon belül nem találsz munkát, akkor célszerű akármilyen bejelentett munkát elvállalni (persze, amit bírsz majd fizikálisan), mert még a minimálbéres gyed is több, mint a gyes. Arról nem is beszélve, hogy ha lejár a 73 napod, akkor utána még pár napig türelmi idő van, de azt követően magad után kell majd tb-t fizetned, hogy eü. ellátásra egyáltalán jogosult legyél.

2009. szept. 3. 10:19
 5/6 anonim ***** válasza:
Ugyanebbe a cipőbe járok én is.Aug 3.án járt le a határozott idejű szerződésem, és mivel megtudták, hogy terhes vagyok, nem hosszabbították meg, hanem kiskönnyvel dolgoztatnak.Így van, ahogy elmondták, nem fog járni semmi, csak a gyes.Kivéve, ha a szülés előtti 30 napban már lesz munkaviszony.Csak az a cicc, hogy terhesen nehéz munkát találni.Mindenhonnan elutasítottak, amikor elmondtam, hogy terhes vagyok...Azért kívánom, hogy járj szerencsével :)
2009. szept. 3. 17:36
 6/6 anonim ***** válasza:
Vacak munka de nagyon nincs más börger vagy meki és ne mondjátok meg hogy terhesek vagytok. Amíg bírjátok bírjátok utána meg betegácsi.
2009. szept. 3. 18:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!