Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Várandósan diétázhatok?

Várandósan diétázhatok?

Figyelt kérdés
Sziasztok.Annyi negatív kritika ért amiatt, hogy közöltem elkezdek diétázni, hogy összezavarodtam.Az utóbbi 2-3 hónapban magamra szedtem 8 kg-t és mivel alacsony vagyok ez igen látványos, zavar, hisz mindig sportos voltam.Közben kiderült, hogy babát várok, 10 hetes vagyok, de akkor is a hirtelen evési rohamok és az edzéseim abbahagyása egy baleset miatt gyorsan meghozták a nem várt eredményt:S Szeretném ezt a 8 kg-t ledobni, főleg, h sok köze még nincs a terhességhez ennyi idősen, inkább a hirtelen "semmittevés" és az össze-vissza evés.Sokan viszont ki vannak akadva, hogy milyen felelőtlen vagyok.Könyörgöm, nem koplalni akarok, csak egészségesen étkezni és ezáltal leadni a fölösleget.Mi a véleményetek?Tényleg rossz anya vagyok emiatt?

2013. jan. 30. 15:38
1 2 3 4
 21/31 A kérdező kommentje:

Na csak szülessen meg a baba, "elbeszélgetek" majd vele, hogy mik voltak ezek a csülök és társaik amiket nap mint nap "rendelt" :DDD Mentségére szóljon a drágámnak, hogy görögdinnye után is áhítozik, de azzal még várni kell:))))

Egyébként sok orvos meg szólni is szokott, ha nagymértékű a hízás, h vissza kéne venni.Meg, h tévedés, h ilyenkor kettő helyett kell enni stb.Legalábbis nekem így volt a fiaimmal...ezen kiigazodni sose fogok:)

2013. jan. 30. 16:44
 22/31 anonim ***** válasza:

Hát én nem fújoglak le amiatt amit "tervezel". Én nem hiszem, hogy ez árthat a babának. Igen is jól lehet lakni tápanyagban gazdag ételekkel is, és szerintem még hasznosabb is , mint az üres kalória. A lényeg a baba számára is a tápanyag, nem a túlzott szénhidrátbevitel. Én nem gondolom, hogy az egészséges étkezés árt a babának.De viszont arra ne számíts szerintem, hogy 8 kg-t le fogsz adni, és a cél ne is ez legyen. Ne azért egyél egészségesen, hogy fogyj, hanem hogy meg adj minden HASZNOS tápanyagot a babádnak, és persze a saját szervezeted számára is.A szénhidrát bevitel csökkentésével, lehet hogy le tudsz adni pár kg-t, de a terhesség előre haladtával nőni fog a súlyod, ah tetszik, ha nem. Az egészséges táplálkozással viszont szerintem kontrollálni tudod, hogy ne szaladjon azért az a mérleg nyelve olyan nagyon.Én amikor teherbe estem, (és véleményem szerint ennek köszönhetem 1,5 év sikertelenség után a kisfiunkat) egy fogyókúra közepén voltam. 23 kg-t fogytam, az eredeti célom -30 kg lett volna, de amikor tudomásomra jutott, hogy babát várok abba hagytam a drasztikus fogyókúrát, de igyekeztem egészségesen enni, ahogy te is leírtad. de ennek ellenére nekem is voltam falási rohamaim, és igenis nagyon, de nagyon nehéz olyankor nemet mondani. Nem is sikerült nekem sem mindig, és bizony volt, hogy nekem is megszaladt a mérleg nyelve. Pár hete plusz 9kg-nál tartottam, de a cukorterhelésen határérték volt az eredmény.nem kell szigorúan számolgatva diétáznom, de oda kell figyelnem, és jó formán úgy kell étkeznem, ahogy azt te is leírtad. Cukor, fehér liszt, tészta, süti, zsíros dolgok kilőve. És ezt az orvos mondta!És nem éhezek, mert sok húst, zöldséget, gyümölcsöt, sovány tejterméket fogyasztok. És bizony fogytam, de nem fogyókúráztam. Jelenleg a terhesség alatti össz hízásom így 6,5 kg. Szerintem sokan összekeverik a fogyókútár a diétával. A kettő nem ugyanaz!! Bocsi ha nagyon hosszú voltam!!

Könnyű terhességet, és egy szép egészséges babát kívánok neked!

25 hkm

2013. jan. 30. 16:45
 23/31 A kérdező kommentje:
Köszönöm 22-es a választ:) Én is ilyesmire gondolok, amit leírtál.Hát...tényleg nem könnyű.Sose hittem mikor a klienseim mondták (személyi edző vagyok), hogy nem tudják megállni enne-annak az evését, hogy milyen az, h valaminek nem tudsz ellenállni.Na, terhesen rájöttem milyen az:) Booooorzasztóóóó :D
2013. jan. 30. 16:49
 24/31 anonim ***** válasza:
Személyi edző???Nah,már tudom is,hogy kihez kell járnom szülés után :))) 156 centis vagyok.
2013. jan. 30. 17:00
 25/31 anonim ***** válasza:

Szia! Én az elejétől próbálok egészségesen élni, nagyjából sikerül,de pont tegnap este 11kor megkívántam a hurkát,hát nem utasítottam el :D Én sokszor párolom a zöldséget és csirkemellet, extrudált kenyeret eszek (de persze fehér kenyeret is, csak kevesebbet) tojást, kefirt keverek el zabpehellyel, zöldségleves, főzelékek. Ebből bátran eszek :D de ha megkívánom a csokit, vagy hamburgert akkor nincs mese enni kell, csak mértékkel :)

23 hkm

2013. jan. 30. 17:12
 26/31 frászkarikaborsó ***** válasza:

Szia! Butaság hogy nem lehet diétázni terhesség alatt, a cukorbeteg terhesek is azt csinálják, és leginkább az az egészséges! Fogyózni, éhezni nem szabad, de a diéta az más dolog. Ha egészségesebben eszel, kerülöd a finomított szénhidrátot (cukor, fehér lisztes dolgok), és sokszor eszel keveset, az a babának semmilyen kárt nem fog okozni, és a te hízásodat is megállíthatja. Nem azt mondom hogy nem fogsz hízni, de nem fogsz többet mint amennyit a baba igényel. Arra vigyázz hogy ne éhezz, mert az tényleg okozhat gondot.

(én végig diétáztam terhességi cukorbetegség miatt és semmi baja nem lett a babámnak. Összesen híztam 12 kg-t, de 10 le is ment rólam az első hétben).

2013. jan. 30. 18:11
 27/31 anonim ***** válasza:
nem olvastam végig, ott megaksadtam, h írtad, h érdemben nem kaptál választ, lehet, h már írták azóta, de most én is írom: nem azért nem jó diétázni így, mert nem kap elég kaját a gyerek, ahogy írtad, úgy kap. Csak ha a szervezetedben beindul egy fogyási folyamat, akkor a zsírraktáraid felszabadulnak, és abból egy csomó elraktározott méreganyag is, ami bejut a babába. Szóval FOGYNI nem ajánlott, nyilván saki végighányja az egészet, az nem tud mit tenni,v de direkt ne mérgezd el a gyerekedet. Az persze más tészta, h az ember próbál nem hízni- eyg gyerek lepénnyel, vérmennyiség növekedéssel, méh növekedéssel, mellek növekedésével kb 8-9 kg. Ha ezt becélzod, akkor 1-2 kiló plusszal jösz majd ki, a mostani súlyodhoz képest, ami kb a melled meg a regenerálódó hasad. Majd szoptatással visszafogysz, de inkább utána érdemes, az általam feljebb írtak miatt
2013. jan. 30. 18:12
 28/31 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a válaszokat:) Azért reménykedek benne, hogy nem leszek ennyire kívánós végig:) Vagy ha igen, akkor olyanokat kívánok meg ami egészséges:) Várom már a tavaszt, nyarat, mert imádom a sok friss zöldséget/gyümölcsöt, télen nem nagy a választék és drága is, bízok benne, hogy nem szedek magamra egy mázsát szülésig:) Boldog babavárást mindenkinek :)
2013. jan. 30. 18:42
 29/31 anonim ***** válasza:

Nem olvastam el az előző kommenteket..

Az lenne a kérdésem,hogy hány kiló vagy??Mert ha eleve túlsúlyos vagy,akkor nem árt odafigyelni a további étkezésre.Ha vékony vagy,akkor belefér ez a plusz 8 kiló,mert akkor elfér rajtad bőven.

De ha túlsúlyos vagy,akkor figyelj oda,mert ez a 20. hét után még csak sokkal több lesz vizesedés meg egyéb dolgok miatt.Egyél sok gyümölcsöt,zöldséget,vedd vissza a nasit(ha nasiztál eddig).Próbáld meg megtartani a súlyodat,mert a baba majd szépen elszívja tőled a felszedett 8 kilódat.Ha ügyesen játszol a ,,testeddel,, akkor szülés után ez a plusz 8 kiló már nem lesz rajtad,mert a baba elveszi tőled amire szüksége van.Persze fog feljönni valamennyi a víz miatt meg a baba súlya is meg a m.víz meg a placenta súlya is benne lesz,de elszívja tőled a baba a plusz súlyodat.

Én sajnos 24 hét alatt 10 kilót híztam,ami miatt diétáznom kell a védőnő elrendelése szerint,de én eleve túlsúllyal kezdtem,és én sem vagyok magas,a 160 centimhez most 88,5 kiló vagyok.Vagyis voltam 24 hetesen,de azóta már biztos,hogy jött fel rám megint.

26+1 hkm

2013. jan. 30. 19:02
 30/31 A kérdező kommentje:
153 cm vagyok és 53 kg a versenysúlyom (inkább izmosabb vagyok a sok edzéstől).Most (most nagy levegőt vettem mielőtt leírom) :D 61.4-et mutatott a mérleg :SSSS
2013. jan. 30. 19:12
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!